Πέμπτη 4 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μαθητικές διαδηλώσεις σήμερα

Στην Αθήνα, στις 8μ.μ., στην πλατεία Κάνιγγος, στα Γιάννενα στις 12: 30μ.μ. και στην Αρτα την ίδια ώρα

Μαθητικές διαδηλώσεις ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης σήμερα σε Αθήνα, Γιάννενα και Αρτα. Στην Αθήνα οι μαθητές των νυχτερινών σχολείων, με απόφαση του Συντονιστικού τους θα συγκεντρωθούν στις 8 μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Παιδείας. Στα Γιάννενα οι μαθητές, με απόφαση του Συντονιστικού Μαθητών της πόλης, θα συγκεντρωθούν στις 12.30 μ.μ. στη Δόμπολη και στη συνέχεια θα πορευτούν προς τη Νομαρχία Ιωαννίνων, όπου και θα καταθέσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους, ενώ στην Αρτα οι μαθητές θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και πορεία προς τη Νομαρχία στις 12.30 μ.μ. Το Συντονιστικό Μαθητών Λυκείων Ιωαννίνων αποτελείται από τα 15μελή του 1ου, 3ου Λυκείου Ιωαννίνων και του Λύκειου της Ελεούσας, καθώς και τα πενταμελή του Πολυκλαδικού λυκείου, του 1ου ΤΕΛ, του 3ου ΤΕΛ, του Λυκείου "Ζωσιμαίας" και του Κλασικού.

Οι μαθητές των νυχτερινών σχολείων Αθήνας, με ανακοίνωση του Συντονιστικού τους, καλούν όλους τους νέους που σπουδάζουν και δουλεύουν να συμμετέχουν μαζικά στη σημερινή κινητοποίηση και να απαιτήσουν την κατάργηση και τη μη εφαρμογή του αντιεκπαιδευτικού νόμου που θίγει ιδιαίτερα τη νυχτερινή εκπαίδευση, αφού υποβαθμίζει και υπονομεύει την ύπαρξη των νυχτερινών σχολείων.

Μάλιστα στην ανακοίνωση του Συντονιστικού Μαθητών νυχτερινών σχολείων τονίζεται ότι η κατάσταση πάει απ' το κακό στο χειρότερο, αφού "η ανεργία αυξάνεται μαζί με την εκμετάλλευση στους χώρους εργασίας μας", ενώ "το δικαίωμά μας στη μόρφωση με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης αφαιρείται και όλα αυτά επιβεβαιώνονται με την κατάθεση του νέου προϋπολογισμού". "Ενας προϋπολογισμός - υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση - της ανεργίας, των χαμηλών μισθών, της ανύπαρκτης κοινωνικής ασφάλισης, της κατάργησης του 8ωρου και της αμορφωσιάς, αφού οι πόρτες της εκπαίδευσης κλείνουν για μας τους νέους εργαζόμενους με τη συστηματική μεθόδευση της κατάργησης της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης".

Οι μαθητές παλεύουν και διεκδικούν την απόσυρση και μη εφαρμογή του νόμου για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Επίσης, απαιτούν 15% για την παιδεία από τον κρατικό προϋπολογισμό, άμεση κάλυψη των αναγκών σε αίθουσες και εργαστήρια, στήριξη και επέκταση του θεσμού της νυχτερινής εκπαίδευσης, 6ωρο με αποδοχές 8ωρου, πτυχία με αντίκρισμα στην παραγωγή, κοινωνική ασφάλιση για όλους, μέτρα ενάντια στην ανεργία. Επίσης, δηλώνουν την αντίθεσή τους στα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας και στην ιδιωτική εκπαίδευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ