Πέμπτη 4 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Νομάρχης υπερασπιστής της κυβερνητικής πολιτικής

Την κατηγορηματική καταδίκη της τρομοκρατικής επιχείρησης, που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση ενάντια στους κατοίκους της περιοχής Σταυρού - Ολυμπιάδας, ζήτησε στην προχτεσινή συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης ο Μιχάλης Σπυριδάκης,νομαρχιακός σύμβουλος και επικεφαλής της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας"."Η κατάσταση που υπάρχει στην Ολυμπιάδα είναι απαράδεκτη. Οι κάτοικοι απαγορεύεται να πηγαίνουν ακόμα στα χωράφια και τις δουλιές τους", τόνισε. Επίσης κάλεσε το Νομαρχιακό Συμβούλιο να εκφράσει την υποστήριξή του στον αγώνα των αγροτών, με αφορμή τη δίκη της Πανθεσσαλικής Επιτροπής στη Λάρισα, καθώς και τη συμπαράσταση στους δύο καθηγητές απεργούς πείνας, που νοσηλεύονται στην εντατική του Νοσοκομείου "Παπανικολάου".

Για την κατάσταση που επικρατεί στην Ολυμπιάδα ο νομάρχης, Κ. Παπαδόπουλος,υπεκφεύγοντας να τοποθετηθεί επί της ουσίας, αρκέστηκε να δηλώσει ότι υπάρχει παλιότερη καταδίκη των αστυνομικών μέτρων και των μεθόδων που ακολουθούνται.

Επίσης, αρνήθηκε να καταδικάσει τα "αγροτοδικεία" που έχει στήσει η κυβέρνηση σε όλη τη χώρα και έσπευσε να δηλώσει ότι, παρά τα προβλήματα, η κατάσταση των Ελλήνων αγροτών είναι καλύτερη από αυτή των αγροτών των άλλων Βαλκανικών χωρών! Οσο για τους δύο καθηγητές - απεργούς πείνας, είπε ότι συμπαρίσταται μόνο για ανθρωπιστικούς λόγους, μια και τον βρίσκει απόλυτα σύμφωνο η κυβερνητική πολιτική πάνω στο θέμα της επετηρίδας!

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση της νομαρχιακής συμβούλου και αντινομάρχη Πολιτισμού, Χρ. Αράπογλου, ότι η Μονή Λαζαριστών, που αποτελεί ιδιοκτησία της νομαρχίας και που εγκαινιάστηκε πρόσφατα "μετά φανών και λαμπάδων" από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Κ. Λαλιώτη, είναι ημιτελής και πως απαιτούνται τουλάχιστον 1,5 δισ. για την αποπεράτωση των εργασιών, των οποίων την ευθύνη είχε ο Οργανισμός Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. Για μεν το θέατρο δήλωσε η Χρ. Αράπογλου πως υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις, όσο για τους άλλους χώρους, είναι ζήτημα, πρόσθεσε, αν έχουν εκτελεστεί οι μισές εργασίες (όπως το θεατράκι της Δραματικής Σχολής). Ωστόσο, παρόλο που ασκήθηκε κριτική για τα πεπραγμένα της Πολιτιστικής από τις νομαρχιακές παρατάξεις τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ, είναι αμφίβολο κατά πόσο θα γίνουν έστω κάποιες συγκεκριμένες ενέργειες. Χαρακτηριστικά, ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Μιχ. Λιάκος έβαλε ανοιχτά το ερώτημα, αναφερόμενος στο συγκεκριμένο ζήτημα: "Εχουμε πραγματικά θέληση για ρήξη;", απευθυνόμενος στους συναδέλφους του.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι το Νομαρχιακό Συμβούλιο επέκρινε τις ρυθμίσεις του υπουργού Πολιτισμού, σύμφωνα με τις οποίες το Φεστιβάλ Κινηματογράφου, το Μουσείο Κινηματογράφου, η Οπερα και άλλοι πολιτιστικοί χώροι της Θεσσαλονίκης μετατρέπονται σε ΝΠΙΔ και "μένουν εκτός" οι φορείς της πόλης όπως η ΤΑ και ΝΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ