Πέμπτη 4 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ
Γεφύρι της Αρτας το έργο της παράκαμψης

Συγκέντρωση πραγματοποιούν αύριο οι κάτοικοι της πόλης, απαιτώντας να μπει τέλος στο 12ετή εμπαιγμό

Σε κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων προχωρούν οι κάτοικοι της Ναυπάκτου, για να γίνει επιτέλους το έργο της παράκαμψης της πόλης, το οποίο εδώ και 12 χρόνια βρίσκεται ακόμη στην αρχή. Αύριο, στις 12 το μεσημέρι, διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας με τη συμμετοχή μαθητών, επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για την παράκαμψη της Ναυπάκτου, υπενθυμίζει την ομόφωνη απόφαση της πανναυπακτιακής συγκέντρωσης που έγινε στις 20 Νοέμβρη. Σύμφωνα με αυτήν, ο ναυπακτιακός λαός:

  • Καταδικάζει την απαράδεκτη, μέχρι τώρα, παρελκυστική τακτική όλων των μέχρι τώρα αρμοδίων και καταγγέλλει ότι μέχρι τώρα έχουν γίνει περισσότερα εγκαίνια παρά χιλιόμετρα δρόμου.
  • Σημειώνει ότι τα όρια ανοχής του έχουν πλέον εξαντληθεί και ο εμπαιγμός δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο, γι' αυτό και προχωρά ενωμένος σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, το μόνο αποτελεσματικό τρόπο για την επίλυση του προβλήματος.
  • Αξιώνει τη γρήγορη και ανεμπόδιστη συνέχιση εκτέλεσης του έργου από τον κόμβο του Ξηροπήγαδου έως τον κόμβο του Αντιρρίου, με την έγκαιρη εξασφάλιση των κονδυλίων που χρειάζονται, τη γρήγορη ολοκλήρωση των διαδικασιών που εκκρεμούν μέχρι και σήμερα (μελέτες, απαλλοτριώσεις), καθώς επίσης και τη δημοπράτηση του έργου μέσα στο πρώτο τρίμηνο του '98, ώστε να δοθεί στην κυκλοφορία την επόμενη διετία.

Η αυριανή κινητοποίηση γίνεται με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής, η οποία έχει την εξουσιοδότηση από την πανναυπακτιακή συγκέντρωση να προχωρήσει σε προγραμματισμένες κινητοποιήσεις και να συνεχίσει τη δραστηριότητά της μέχρι τη μέρα που θα δοθεί στην κυκλοφορία ο δρόμος της παράκαμψης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ