ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 10 Φλεβάρη 1998
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΑ 80 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στη γνώση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα

Ηταν όλοι εκεί. Ηταν εκεί για να μάθουν, να τιμήσουν και να δοξάσουν το ένδοξο Κόμμα τους, το ΚΚΕ. Νέοι όλων των ηλικιών βρέθηκαν εκεί μαζί με τους μεγαλυτέρους τους, την Κυριακή το βράδυ, στην έδρα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, στον Περισσό, για να μάθουν για την πρωτοπόρα δράση του δικού τους κόμματος, του κόμματος της εργατικής τάξης, αλλά και για να τραγουδήσουν τραγούδια του αγώνα, ανεξίτηλα στο χρόνο. Μια εκδήλωση μνήμης και τιμής για τα 80 χρόνια δράσης και ζωής του ΚΚΕ, που διοργάνωσε το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ και που αποτελεί το άνοιγμα της δίμηνης Πολιτικής Εξόρμησης που αποφάσισε το ΚΣ.

Το βράδυ της Κυριακής ήταν μια νίκη του κόκκινου της νιότης, ενάντια στο μαύρο της άρχουσας τάξης. Και οι νέοι και οι νέες, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Οργάνωσής τους, της ΚΝΕ, να συμμετάσχουν στην εκδήλωση τιμής των 80 χρόνων του ΚΚΕ, ένιωσαν νικητές και υπερήφανοι για το κόμμα τους. Το ένιωσαν όταν ο Στρατής Τσαμπής,βετεράνος του ΚΚΕ μοιράστηκε μαζί τους μνήμες από την ηρωική πορεία του τιμημένου και ανυπότακτου ΚΚΕ και τους κάλεσε για αγώνα. "Σ' αυτόν τον αγώνα χωράνε όλες οι χαρές της ζωής και τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα της νεολαίας. Και μην ξεχνάτε. Στη γνώση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα", τόνισε ο Στρατής Τσαμπής, η ομιλία του οποίου διακόπηκε πολλές φορές από συνθήματα και χειροκροτήματα, ενώ με τη φράση του "το τέλος της ιστορίας δεν ήρθε και ούτε θα έρθει ποτέ", ξεσήκωσε τους νέους που βομβάρδισαν την αίθουσα με συνθήματα.

Φώναξαν ότι μπορούν και θέλουν να πάρουν το μέλλον και να το βάψουν με το χρώμα τους, κόκκινο, ότι "το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός", αλλά δεν μπορούν να ξεχάσουν τις οχτώ δεκαετίες αγώνα και θυσία. Η Αίθουσα Συνεδρίων του Περισσού γέμισε από τη λαχτάρα για ζωή, από την ελπίδα για ένα καλύτερα αύριο, το δικό τους αύριο.Με το σύνθημα "ΚΝΕ, ΚΝΕ δυνατή, πρωτοπόρα, μαζική" υποδέχτηκαν οι Κνίτες και οι Κνίτισσες τον Λάζαρο Σορόπουλο,μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ για να συνεχίσουν, βροντοφωνάζοντας ότι "η νεολαία δε σκύβει το κεφάλι με το ΚΚΕ αντίσταση και πάλη".

Μετά τις δύο ομιλίες ακολούθησε το μονόπρακτο του ποιητή του λαού και του Κόμματός μας, Γιάννη Ρίτσου,"Η σονάτα του Σεληνόφωτος".Επαιξαν οιΚατερίνα Αναστασίου και Τάκης Κτενάς,ενώ στο τραγούδι ήταν η Κατερίνα Θεοδωράτου.

Στη συνέχεια ακολούθησε η βράβευση των τριών πρώτων Οργανώσεων για την Οικονομική Εξόρμηση. Οι Οργανώσεις ήταν η Σπουδάζουσα Θεσσαλονίκης με 220%, η Οργάνωση Αθήνας με 180% και η Ανατολική Πελοπόννησος με 150%. Με απόφαση του ΚΣ βραβεύτηκε και η Οργάνωση Γερμανίας με 170%.

Με υψωμένες τις γροθιές όλοι μαζί ένωσαν τις φωνές τους με την ορχήστρα των νέων καλλιτεχνών "Μουσικό Σύνολο Ιωνίας" για να τραγουδήσουν τον Υμνο της Τρίτης Διεθνούς, δηλώνοντας ότι "στον αγώνα ενωμένοι, και ας μη λείψει κανείς. Ω Νάτη, μας προσμένει στον κόσμο η Διεθνής". Η ενορχήστρωση έγινε από τον Στέφανο Ψαραδάκο.

Τραγούδησαν όλοι μαζί τα τραγούδια, που επί δεκαετίες βρέθηκαν στην πρώτηγραμμή του αγώνα, για να πουν ότι "στη δουλιά και στον αγώνα κόντρα πάμε στο χειμώνα". Στα λόγια του τραγουδιού "Βάλτε όλοι μια φωνή έχει και η αγροτιά και στομάχι και καρδιά" οι Κνίτες απάντησαν με σύνθημα "Στα μπλόκα, στα μπλόκα της αγροτιάς θα σπάσει της κυβέρνησης ο τσαμπουκάς".

"Περπατά και βροντά και τα σκότη σκορπά η Κομμουνιστική Νεολαία, των ανόμων εχθρός και του κόσμου φρουρός, δυνατή ενωμένη και ωραία". Και με αυτά τα λόγια από τον Υμνο της ΚΝΕ, που βρήκαν τους Κνίτες και τις Κνίτισσες όρθιους με υψωμένες τις γροθιές τελείωσε η εκδήλωση.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ Χαρίλαος Φλωράκης,το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Θόδωρος Τζιατζής,ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκος Σοφιανός,ενώ τίμησαν με την παρουσία τους και πολλοί σύντροφοι, βετεράνοι του ΚΚΕ.

ΛΑΖΑΡΟΣ ΣΟΡΟΠΟΥΛΟΣ
"Κάλεσμα μάχης στη νεολαία"

Παίρνοντας το λόγο ο Λάζαρος Σορόπουλος,μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και αναφερόμενος στους στόχους της Οργάνωσης κατά τη δίμηνη πολιτική εξόρμηση, τόνισε: "Με την πολιτική εξόρμηση θέλουμε να προσανατολίσουμε τη δράση μας στο στόχο της συσπείρωσης δυνάμεων δίπλα από την οργάνωσή μας, στις παρατάξεις και τις κινήσεις μας, να αξιοποιήσουμε πολύμορφα στη δράση τους χιλιάδες νέους, αυτή την άλλη ΚΝΕ που βρίσκεται πλάι μας, να δώσουμε ώθηση στους ρυθμούς ανάπτυξης της Οργάνωσης, που μπορεί να εντείνονται, απέχουν όμως πολύ από τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν, που καθημερινά η δράση μας στη νεολαία αποκαλύπτει. Η πολιτική εξόρμηση μπορεί να σηματοδοτήσει ένα μεγάλο άλμα στο στόχο της ορμητικής ανάπτυξης της ΚΝΕ που αποφάσισε το 7ο Συνέδριό μας και αυτός ο προσανατολισμός πρέπει να κυριαρχήσει στο σχεδιασμό και στην ανάπτυξη των πρωτοβουλιών μας".

"Μπροστά στην επίθεση της αστικής τάξης, η δική μας απάντηση δε δίνεται μόνο στο επίπεδο της ιστορίας, αλλά και του σήμερα με τη δράση μας μέσα στο κίνημα της νεολαίας, αποκαλύπτοντας τις αιτίες, τους στόχους αλλά και τους ενόχους γι' αυτή την πολιτική που βάζει στο στόχαστρό της τα δικαιώματά μας, τη ζωή και το μέλλον μας. Οργανώνοντας την αντίσταση και την αντεπίθεση της νεολαίας κόντρα σε αυτή την πολιτική, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις ώστε η νεολαία και το κίνημά της να συμβάλλουν αποφασιστικά στη συγκρότηση του αντιιμπεριαλιστικού - αντιμονοπωλιακού - δημοκρατικού Μετώπου, που θα συγκρουστεί με την εξουσία των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού και θα ανοίξει το δρόμο στο σοσιαλιστικό αύριο", σημείωσε.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Λ. Σορόπουλος τόνισε: "Φίλες και φίλοι, απευθυνόμαστε σε όλους εσάς, σε όλους και όλες που βρεθήκατε και βρίσκεστε καθημερινά στο πλάι της Οργάνωσής μας, που δίνετε τη μάχη μαζί μας στα σχολεία, στις σχολές, στους εργασιακούς χώρους, απευθυνόμαστε στους χιλιάδες νέους και νέες που έδωσαν κάρτα γνωριμίας με την Οργάνωσή μας. Σας καλούμε και από αυτό το βήμα να προχωρήσετε ακόμη πιο μπροστά, να κάνετε ακόμη πιο αποφασιστικά βήματα, σας καλούμε στο δρόμο της οργανωμένης πάλης για το δίκιο και την πρόοδο, στη μάχη για το γκρέμισμα του σάπιου συστήματος που κουρελιάζει τα όνειρά μας, στην ομορφιά του αγώνα για τη νέα κοινωνία, τη σοσιαλιστική.

Ελάτε μαζί μας, πυκνώστε τις γραμμές της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας.

Κνίτες και Κνίτισσες, με την πρωτοπόρα δράση μας, με μαχητικότητα και ενθουσιασμό, να μεταφέρουμε το μήνυμα της πολιτικής εξόρμησης, το κάλεσμα μάχης του ΚΚΕ, πλατιά στη νεολαία. Θα υποδεχτούμε τα 80 χρόνια του Κόμματός μας, τα 30 χρόνια της Οργάνωσής μας, με χιλιάδες νέους συντρόφους, με ακόμη πιο μαζική ΚΝΕ, ακόμη πιο ικανή να δίνει με επιτυχίες τη μάχη, στο πλευρό του ΚΚΕ".

Η οικονομική εξόρμηση ήταν η αρχή

Το δικό τους στίγμα για τη δουλιά που αναπτύχθηκε μέσα στη νεολαία, ώστε να συμβάλει η ΚΝΕ στη συνολική επιτυχία της οικονομικής εξόρμησης των 80χρονων του ΚΚΕ, έδωσαν σύντροφοι από τις βραβευμένες οργανώσεις μιλώντας στον "Ρ".

Από την πρωτοπόρα Οργάνωση της οικονομικής εξόρμησης μάς μίλησε ο Κώστας Βλαχόπουλος,από το γραφείο της οργάνωσης της Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης: "Η Οργάνωση έκανε μεγάλο άνοιγμα, σε μεγάλο αριθμό φοιτητών, νέων και εργαζομένων. Η επιτυχία της οικονομικής εξόρμησης μάς κάνει να έχουμε αυξημένες υποχρεώσεις για τη δίμηνη πολιτική εξόρμηση, για τη "μάχη" της ανάπτυξης της Οργάνωσης, ενόψει και των φοιτητικών εκλογών, που με διαφορετική ορμή πρέπει να μπει η Σπουδάζουσα, για να έχει και πάλι το θετικό αποτέλεσμα που προσδοκάμε, ωθώντας τις παρατάξεις που υποστηρίζουμε στο Πανεπιστήμιο να πιάσουν το εκλογικό ποσοστό που προσδοκούμε".

Με τη σειρά του ο Αλέκος Μαρινάκης,από το Γραφείο του ΣΠ Αθήνας της ΚΝΕ μάς είπε: "Η μεγάλη επιτυχία της οικονομικής εξόρμησης, δείχνει την απήχηση που έχει στη νεολαία η πολιτική του ΚΚΕ, η ίδια η ΚΝΕ. Εγινε σε μια περίοδο κατά την οποία έγιναν μεγάλοι αγώνες στο χώρο της νεολαίας, στους μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές. Η Οργάνωση έδωσε τη "μάχη" του Πολυτεχνείου, του παλλαϊκού συλλαλητηρίου στις 3 Δεκέμβρη ενάντια στην αντιλαϊκή οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Οι μεγάλες μάζες της νεολαίας προσβλέπουν στην πολιτική του ΚΚΕ. Οι Κνίτες με το κουπόνι στο χέρι, σπίτι - σπίτι, νέο τον νέο, στα σχολεία, στους χώρους δουλιάς, με το διακοσάρι και το πεντακοσάρι έφτασαν σε ένα πολύ μεγάλο αριθμό νέων, γεγονός που μας βάζει σε νέες ευθύνες μπροστά στους καινούριους αγώνες που έρχονται".

Για την τρίτη κατά σειρά οργάνωση, της Ανατολικής Πελοποννήσου, που τα μέλη της ήταν "παρόντες" - "απόντες" στη μεγάλη εκδήλωση της ΚΝΕ, αφού βρίσκονται μαζί με τους αγρότες της Πελοποννήσου στα μπλόκα της οργής και του αγώνα, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου,μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, μάς είπε: "Μετά τη "μάχη" της οικονομικής εξόρμησης η Οργάνωση μπαίνει μπροστά σε μια καινούρια πρόκληση: Να αναμετρηθεί το επόμενο διάστημα με τον εαυτό της και να αποδείξει ότι υπάρχουν μεγαλύτερες δυνατότητες μέσα στη νεολαία. Εχει κάνει τεράστια προσπάθεια εξόρμησης στην ύπαιθρο, στη μαθητική και σπουδάζουσα νεολαία της περιοχής όπου και αποδείχτηκε ότι η πολιτική επιρροή του Κόμματος είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που είχε φανταστεί η Οργάνωση. Τα μηνύματα που έρχονται στην οργάνωση είναι πολύ θετικά. Την υποχρεώνουν σε ένα καινούριο ξεκίνημα πολύ πιο δυναμικό και μαχητικό στο χώρο της υπαίθρου, της αγροτικής νεολαίας, εκεί που υπάρχουν καυτά προβλήματα. Πρόσφατες είναι και οι αγροτικές κινητοποιήσεις, που η Οργάνωσή μας, τα μέλη και τα στελέχη της πρωτοστατούν σε αυτό τον αγώνα, ενώ η ανταπόκριση ευρύτερα στο χώρο της αγροτικής νεολαίας, είναι πάρα πολύ θετική".

ΣΤΡΑΤΗΣ ΤΣΑΜΠΗΣ
"Μεγάλο σχολειό η 80χρονη ιστορία του ΚΚΕ"

"Ο δρόμος που διάλεξε το Κόμμα μας δεν ήταν καθόλου ομαλός και ευκολοδιάβατος. Η αστική τάξη το πέρασε από τη φωτιά και το σίδερο. Συμμάχησε και με τους Αγγλοαμερικάνους ιμπεριαλιστές για να το εξοντώσουν. Πιέσεις, διώξεις, φυλακίσεις, δίκες, καταδίκες, εκτελέσεις, ιδιώνυμα, νόμοι για κατασκοπίες,συκοφαντίες, ιδεολογικός πόλεμος, οικονομικές πιέσεις και ό,τι άλλο βρωμερό και ανήθικο γεννούσε η φαντασία των ντόπιων και διεθνών επιτελείων του αντικομμουνισμού, επιστρατεύτηκαν στον πόλεμο ενάντιά του. Ποιο άλλο κόμμα θα μπορούσε να αντέξει σ' αυτές τις θύελλες; Εκατοντάδες αστικά και μικροαστικά κόμματα, μεγάλα και μικρά, κόμματα εξουσίας, ήρθαν και παρήλθαν και έμειναν μια κακή ανάμνηση στο λαό. Ομως, το ΚΚΕ άντεξε και η 80χρονη ιστορία του είναι μια πραγματικότητα, που κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει".

Απευθυνόμενος στους εκατοντάδες νέους, οι οποίοι διέκοπταν διαρκώς την ομιλία με τα συνθήματα "8 δεκαετίες αγώνα και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία", o Στρατής Τσαμπής τόνισε: "Το ΚΚΕ έβλεπε πάντα τη νεολαία σαν τη συνέχεια της ύπαρξης και της αποστολής του. Την πρόσεχε και την προσέχει σαν τη μάνα που θρέφει στον κόρφο της τα παιδιά της. Και ασφαλώς όχι να βγάλει βουτυρόπαιδα, αλλά αγωνιστές, ατσαλωμένους μέσα στους αγώνες με την ορμή που έχουν τα νιάτα στις αποφασιστικές μάχες. Μέσα από την ΟΚΝΕ, την ΕΠΟΝ, τους Λαμπράκηδες και την ΚΝΕ αναδείχτηκαν μια σειρά ήρωες και άξια ηγετικά στελέχη του Κόμματος.

Αγαπητοί σύντροφοι, η 80χρονη ιστορία του Κόμματος είναι ένα μεγάλο σχολειό πείρας, που θα πρέπει σε τέτοιες ώρες να την εκτιμούμε και να την αξιοποιούμε: Η νεολαία που έρχεται στις γραμμές μας διαπνέεται από ενθουσιασμό και πεποίθηση για μια άμεση και γρήγορη νίκη. Χρειάζεται πολύ ιδεολογική, πολιτική και οργανωτική δουλιά, συμμετοχή στους αγώνες και προσωπικές εμπειρίες για να μετατραπεί αυτός ο ενθουσιασμός σε συνείδηση", τόνισε κλείνοντας ο βετεράνος κομμουνιστής.

Υποκριτική η στάση της ΕΕ για την Τουρκία

Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Βασίλη Εφραιμίδη

Την υποκριτική στάση της ΕΕ για τη συμμετοχή της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη, την τακτική "καλοπιάσματος" και την προσπάθεια ακύρωσης στην πράξη των προϋποθέσεων που έθεσε η Σύνοδος Κορυφής του Λουξεμβούργου, μέσω των πολλαπλασιαζόμενων δηλώσεων ανώτατων αξιωματούχων της, καταγγέλλει με Ερώτηση που κατέθεσε στο Συμβούλιο της ΕΕ ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Β. Εφραιμίδης.

Στην Ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ επισημαίνει ότι "σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών κ. Ρούμπιν Κουκ "δεν υπάρχουν ειδικές προϋποθέσεις για τη συμμετοχή της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη" και ότι "αυτό που προέχει σήμερα είναι να αποδεχτεί η Τουρκία την πρόσκληση συμμετοχής της στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη που της έκανε η Σύνοδος Κορυφής του Λουξεμβούργου"".

Καταγγέλλοντας το γεγονός ότι "την τελευταία περίοδο πολλαπλασιάζονται δηλώσεις με παρόμοιο περιεχόμενο από ανώτατους αξιωματούχους της ΕΕ και κυβερνήσεις κρατών - μελών", ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ καλεί το Συμβούλιο να τοποθετηθεί σχετικά με το θέμα, διευκρινίζοντας τελικά αν αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη να "αποδεχτεί τα κριτήρια και να προσυπογράψει τις αρχές" που στα συμπεράσματα του Λουξεμβούργου προσδιορίζεται ότι "θα πρέπει να δεσμεύουν τα μέλη της Διάσκεψης" και για το αν οι δηλώσεις του Ρ. Κουκ και των άλλων αξιωματούχων της ΕΕ, έρχονται σε αντίθεση με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Κυβ. εκπρόσωπος: αληθές το δημοσίευμα

O υπουργός Τύπου Δ. Ρέππας, επιβεβαίωσε χτες δημοσίευμα της εφημερίδας "Καθημερινή" σύμφωνα με το οποίο η ελληνική κυβέρνηση με έγγραφό της ενημέρωσε το ΝΑΤΟ "για τη δράση Τούρκων δολιοφθορέων στην Ελλάδα". "Είναι αληθές το δημοσίευμα, είπε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, έχουμε καταθέσει στο ΝΑΤΟ, μέσω του κ. Σαβαϊδη, έγγραφο το οποίο ανατρέπει τις αιτιάσεις της Τουρκίας. Αντιθέτως, παραθέτει στοιχεία, τα οποία αποδεικνύουν ότι η Τουρκία ακολουθεί μια στάση που υπονομεύει την εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων".

Αξίζει να σημειωθεί, πως εδώ και μερικές βδομάδες η Αγκυρα επιχειρεί να δημιουργήσει κλίμα έντασης και στη Θράκη, με τη διασπορά "πληροφοριών" περί βίαιων, υποτίθεται, συμβάντων στη Δυτική Θράκη με "θύματα" μουσουλμάνους.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο υπουργός Τύπου υποστήριξε πως υπάρχει ταυτότητα απόψεων στην κυβέρνηση σχετικά με την αντιμετώπιση των ελληνοτουρκικών προβλημάτων από το Δικαστήριο της Χάγης. "Αυτή τη θέση έχει ο υπουργός Εξωτερικών, ο υπουργός Εσωτερικών, εγώ και οι άλλοι υπουργοί αναφερόμενοι στα θέματα της δικαιοδοσίας του Δικαστηρίου της Χάγης, έχουμε πει ότι είναι θέμα της Τουρκίας αν αναγνωρίζει τη γενική δικαιοδοσία του Δικαστηρίου της Χάγης, να αντιμετωπίζει θέματα που θεωρεί ότι υπάρχουν μέσω του Δικαστηρίου, αποφεύγοντας να αναπτύξει την άτακτη στρατιωτική δράση, πράγμα που κάνει μέχρι τώρα".

Εκδηλώσεις του ΚΜΕ

Το Κέντρο Μαρξιστικών Ερευνών και η ΚΟΜΕΠ διοργανώνουν αύριο Τετάρτη, 11 Φλεβάρη 1998 στις 6 το απόγευμα,εκδήλωση - συζήτηση, στα γραφεία του (Πατησίων και Τροίας 36, στάση Αγγελοπούλου, πλ. Βικτωρίας), όπου θα παρουσιαστεί το ειδικό αφιέρωμα της ΚΟΜΕΠ για:

"Τα 80 χρόνια του ΚΚΕ και η συνεισφορά του Κόμματος στην πάλη των γυναικών για απελευθέρωση και ισοτιμία".

Την παρουσίαση θα κάνει η Μπέλλου Ελένη,μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και μέλος του ΔΣ του ΚΜΕ.

Αποκριάτικη εκδρομή στην Πάτρα

Το ΚΜΕ διοργανώνει 4ήμερη εκδρομή για τις Απόκριες στο Καρναβάλι της Πάτρας. Τόπος παραμονής θα είναι το γραφικό ψαροχώρι Λόγγος Αιγίου. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται επίσκεψη σε διάφορες περιοχές με φυσικές ομορφιές στην ευρύτερη περιοχή:

Τον περίφημο οδοντωτό, τα Καλάβρυτα, την Κλειτορία, το Σπήλαιο των Λιμνών με τους σταλακτίτες, Αρχαία Ολυμπία.

Πληροφορίες για έγκαιρη κράτηση θέσεων στα τηλ.: 8810.046, 8810.074 (από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι).

"904 ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ FM"
Μεγάλη η επιτυχία του χορού

Την Κυριακή 8 του Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο χορός του ραδιοφωνικού σταθμού "904 Αριστερά στα FM" στο κέντρο Λεωφόρος ΠΑΛΛΑΣ.

Εκτός από τους καλλιτέχνες του κέντρου (Βίκυ Μοσχολιού, Στάθης Αγγελόπουλος, και "Παιδιά της Πάτρας") το πρόγραμμα της εκδήλωσης πλούτισαν με την παρουσία τους οι γνωστοί καλλιτέχνες της πόλης Πάνος Καραδημήτρης, Δημήτρης Νικολούδης, Ανθή Τατσιούλη, Σοφία Γεωργαντζή, Αποστολία Γκούτη, Γιώργος Αντωνίου και Χρήστος Παπαδόπουλος.

Ο "904" ευχαριστεί τους καλλιτέχνες αυτούς για τη συμβολή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ