Τρίτη 10 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΡΑΤΗΣ ΤΣΑΜΠΗΣ
"Μεγάλο σχολειό η 80χρονη ιστορία του ΚΚΕ"

"Ο δρόμος που διάλεξε το Κόμμα μας δεν ήταν καθόλου ομαλός και ευκολοδιάβατος. Η αστική τάξη το πέρασε από τη φωτιά και το σίδερο. Συμμάχησε και με τους Αγγλοαμερικάνους ιμπεριαλιστές για να το εξοντώσουν. Πιέσεις, διώξεις, φυλακίσεις, δίκες, καταδίκες, εκτελέσεις, ιδιώνυμα, νόμοι για κατασκοπίες,συκοφαντίες, ιδεολογικός πόλεμος, οικονομικές πιέσεις και ό,τι άλλο βρωμερό και ανήθικο γεννούσε η φαντασία των ντόπιων και διεθνών επιτελείων του αντικομμουνισμού, επιστρατεύτηκαν στον πόλεμο ενάντιά του. Ποιο άλλο κόμμα θα μπορούσε να αντέξει σ' αυτές τις θύελλες; Εκατοντάδες αστικά και μικροαστικά κόμματα, μεγάλα και μικρά, κόμματα εξουσίας, ήρθαν και παρήλθαν και έμειναν μια κακή ανάμνηση στο λαό. Ομως, το ΚΚΕ άντεξε και η 80χρονη ιστορία του είναι μια πραγματικότητα, που κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει".

Απευθυνόμενος στους εκατοντάδες νέους, οι οποίοι διέκοπταν διαρκώς την ομιλία με τα συνθήματα "8 δεκαετίες αγώνα και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία", o Στρατής Τσαμπής τόνισε: "Το ΚΚΕ έβλεπε πάντα τη νεολαία σαν τη συνέχεια της ύπαρξης και της αποστολής του. Την πρόσεχε και την προσέχει σαν τη μάνα που θρέφει στον κόρφο της τα παιδιά της. Και ασφαλώς όχι να βγάλει βουτυρόπαιδα, αλλά αγωνιστές, ατσαλωμένους μέσα στους αγώνες με την ορμή που έχουν τα νιάτα στις αποφασιστικές μάχες. Μέσα από την ΟΚΝΕ, την ΕΠΟΝ, τους Λαμπράκηδες και την ΚΝΕ αναδείχτηκαν μια σειρά ήρωες και άξια ηγετικά στελέχη του Κόμματος.

Αγαπητοί σύντροφοι, η 80χρονη ιστορία του Κόμματος είναι ένα μεγάλο σχολειό πείρας, που θα πρέπει σε τέτοιες ώρες να την εκτιμούμε και να την αξιοποιούμε: Η νεολαία που έρχεται στις γραμμές μας διαπνέεται από ενθουσιασμό και πεποίθηση για μια άμεση και γρήγορη νίκη. Χρειάζεται πολύ ιδεολογική, πολιτική και οργανωτική δουλιά, συμμετοχή στους αγώνες και προσωπικές εμπειρίες για να μετατραπεί αυτός ο ενθουσιασμός σε συνείδηση", τόνισε κλείνοντας ο βετεράνος κομμουνιστής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ