Τρίτη 10 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΣΥΡΜΑΤΙΣΤΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
Αφανίζεται ολόκληρος κλάδος

Tov κίνδυνο του αφανισμού των ασυρματιστών του Εμπορικού Ναυτικού, έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής, λόγω της τοποθέτησης στα πλοία του συστήματος "κινδύνου και ασφάλειας" GMDSS που πετάει από τα καράβια έναν ολόκληρο κλάδο.

Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας στην απάντησή του είπε ότι η ναυτιλία προσδιορίζεται από διεθνείς κανόνες και οδηγίες και δεν μπορεί κανένας να μην εφαρμόσει αυτό το πλαίσιο λειτουργίας. Ανέφερε ότι από το 1995 υποχρεωτικά όλα τα πλοία έπρεπε να εφοδιαστούν με το συγκεκριμένο σύστημα και από το 1999 δε θα έχουν την υποχρέωση να προσλαμβάνουν ασυρματιστή. Ισχυρίστηκε ότι το σύστημα ασφαλείας είναι αξιόπιστο .

Στην παρέμβασή του ο Ν. Γκατζής διέψευσε τον παραπάνω ισχυρισμό του υπουργού, επικαλούμενος απάντηση του ίδιου του Σ. Σουμάκη στη Βουλή, όπου ο υπουργός ανέφερε: "Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί και έχουμε υπόψη μας, το σύστημα κινδύνου και ασφάλειας είναι αναξιόπιστο και αναποτελεσματικό όσον αφορά τα ζητήματα ασφαλείας του πλοίου".

Ο βουλευτής τόνισε ότι ακόμα και ειδικοί επιστήμονες αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα του συστήματος και κατήγγειλε ότι στην πρόταση που έκανε το σωματείο ασυρματιστών για προγράμματα επιμόρφωσης το υπουργείο Οικονομικών απάντησε ότι δε διαθέτει κανένα πόρο για τέτοια προγράμματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ