Τρίτη 10 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
Τώρα αναζητούνται προσχήματα

Νέα προσχήματα, προκειμένου να καλύψει την εκτροπή του - προβλεπόμενου από τον κανονισμό - έργου της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων (ΕΕΥ) της Βουλής, επιχείρησε χτες να βρει ο πρόεδρός της Λ. Αποστολίδης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Αχιλλέας Κανταρτζής,εξέφρασε για μια φορά ακόμα τη διαφωνία του ΚΚΕ για τη διοργάνωση εκδήλωσης με τη συμμετοχή της ΕΕΥ και των αντίστοιχων επιτροπών της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Κύπρου και της τρόικας της COSAK, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της διεύρυνσης της ΕΕ. Ο Αχιλ. Κανταρτζής επισήμανε ότι αυτού του είδους οι εκδηλώσεις όχι μόνο προβάλλουν την κυρίαρχη αντίληψη που υπάρχει για το θέμα, αλλά παράλληλα αντιτίθενται και στον κανονισμό λειτουργίας της Επιτροπής. Οπως επισήμανε, το ΚΚΕ δεν τάσσεται κατά των διμερών συναντήσεων προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούν την ΕΕ, όχι όμως στη διοργάνωση εκδηλώσεων διαφήμισης της πολιτικής της ΕΕ.

Ανταπαντώντας, ο πρόεδρος της Επιτροπής Λ. Αποστολίδης επιχείρησε να στηρίξει αυτή την επιλογή, επικαλούμενος την... ανάγκη της Κύπρου να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι τα φαινόμενα αυτά γίνονται με τη σύμφωνη γνώμη τόσο της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και της ΝΔ, ενώ ο ΣΥΝ και το ΔΗΚΚΙ δεν έχουν διατυπώσει γνώμη για το θέμα, παρά τις καταγγελίες του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ