Τρίτη 10 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΑ 80 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στη γνώση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα

Ηταν όλοι εκεί. Ηταν εκεί για να μάθουν, να τιμήσουν και να δοξάσουν το ένδοξο Κόμμα τους, το ΚΚΕ. Νέοι όλων των ηλικιών βρέθηκαν εκεί μαζί με τους μεγαλυτέρους τους, την Κυριακή το βράδυ, στην έδρα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, στον Περισσό, για να μάθουν για την πρωτοπόρα δράση του δικού τους κόμματος, του κόμματος της εργατικής τάξης, αλλά και για να τραγουδήσουν τραγούδια του αγώνα, ανεξίτηλα στο χρόνο. Μια εκδήλωση μνήμης και τιμής για τα 80 χρόνια δράσης και ζωής του ΚΚΕ, που διοργάνωσε το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ και που αποτελεί το άνοιγμα της δίμηνης Πολιτικής Εξόρμησης που αποφάσισε το ΚΣ.

Το βράδυ της Κυριακής ήταν μια νίκη του κόκκινου της νιότης, ενάντια στο μαύρο της άρχουσας τάξης. Και οι νέοι και οι νέες, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Οργάνωσής τους, της ΚΝΕ, να συμμετάσχουν στην εκδήλωση τιμής των 80 χρόνων του ΚΚΕ, ένιωσαν νικητές και υπερήφανοι για το κόμμα τους. Το ένιωσαν όταν ο Στρατής Τσαμπής,βετεράνος του ΚΚΕ μοιράστηκε μαζί τους μνήμες από την ηρωική πορεία του τιμημένου και ανυπότακτου ΚΚΕ και τους κάλεσε για αγώνα. "Σ' αυτόν τον αγώνα χωράνε όλες οι χαρές της ζωής και τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα της νεολαίας. Και μην ξεχνάτε. Στη γνώση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα", τόνισε ο Στρατής Τσαμπής, η ομιλία του οποίου διακόπηκε πολλές φορές από συνθήματα και χειροκροτήματα, ενώ με τη φράση του "το τέλος της ιστορίας δεν ήρθε και ούτε θα έρθει ποτέ", ξεσήκωσε τους νέους που βομβάρδισαν την αίθουσα με συνθήματα.

Φώναξαν ότι μπορούν και θέλουν να πάρουν το μέλλον και να το βάψουν με το χρώμα τους, κόκκινο, ότι "το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός", αλλά δεν μπορούν να ξεχάσουν τις οχτώ δεκαετίες αγώνα και θυσία. Η Αίθουσα Συνεδρίων του Περισσού γέμισε από τη λαχτάρα για ζωή, από την ελπίδα για ένα καλύτερα αύριο, το δικό τους αύριο.Με το σύνθημα "ΚΝΕ, ΚΝΕ δυνατή, πρωτοπόρα, μαζική" υποδέχτηκαν οι Κνίτες και οι Κνίτισσες τον Λάζαρο Σορόπουλο,μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ για να συνεχίσουν, βροντοφωνάζοντας ότι "η νεολαία δε σκύβει το κεφάλι με το ΚΚΕ αντίσταση και πάλη".

Μετά τις δύο ομιλίες ακολούθησε το μονόπρακτο του ποιητή του λαού και του Κόμματός μας, Γιάννη Ρίτσου,"Η σονάτα του Σεληνόφωτος".Επαιξαν οιΚατερίνα Αναστασίου και Τάκης Κτενάς,ενώ στο τραγούδι ήταν η Κατερίνα Θεοδωράτου.

Στη συνέχεια ακολούθησε η βράβευση των τριών πρώτων Οργανώσεων για την Οικονομική Εξόρμηση. Οι Οργανώσεις ήταν η Σπουδάζουσα Θεσσαλονίκης με 220%, η Οργάνωση Αθήνας με 180% και η Ανατολική Πελοπόννησος με 150%. Με απόφαση του ΚΣ βραβεύτηκε και η Οργάνωση Γερμανίας με 170%.

Με υψωμένες τις γροθιές όλοι μαζί ένωσαν τις φωνές τους με την ορχήστρα των νέων καλλιτεχνών "Μουσικό Σύνολο Ιωνίας" για να τραγουδήσουν τον Υμνο της Τρίτης Διεθνούς, δηλώνοντας ότι "στον αγώνα ενωμένοι, και ας μη λείψει κανείς. Ω Νάτη, μας προσμένει στον κόσμο η Διεθνής". Η ενορχήστρωση έγινε από τον Στέφανο Ψαραδάκο.

Τραγούδησαν όλοι μαζί τα τραγούδια, που επί δεκαετίες βρέθηκαν στην πρώτηγραμμή του αγώνα, για να πουν ότι "στη δουλιά και στον αγώνα κόντρα πάμε στο χειμώνα". Στα λόγια του τραγουδιού "Βάλτε όλοι μια φωνή έχει και η αγροτιά και στομάχι και καρδιά" οι Κνίτες απάντησαν με σύνθημα "Στα μπλόκα, στα μπλόκα της αγροτιάς θα σπάσει της κυβέρνησης ο τσαμπουκάς".

"Περπατά και βροντά και τα σκότη σκορπά η Κομμουνιστική Νεολαία, των ανόμων εχθρός και του κόσμου φρουρός, δυνατή ενωμένη και ωραία". Και με αυτά τα λόγια από τον Υμνο της ΚΝΕ, που βρήκαν τους Κνίτες και τις Κνίτισσες όρθιους με υψωμένες τις γροθιές τελείωσε η εκδήλωση.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ Χαρίλαος Φλωράκης,το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Θόδωρος Τζιατζής,ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκος Σοφιανός,ενώ τίμησαν με την παρουσία τους και πολλοί σύντροφοι, βετεράνοι του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ