Τρίτη 10 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΖΑΡΟΣ ΣΟΡΟΠΟΥΛΟΣ
"Κάλεσμα μάχης στη νεολαία"

Παίρνοντας το λόγο ο Λάζαρος Σορόπουλος,μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και αναφερόμενος στους στόχους της Οργάνωσης κατά τη δίμηνη πολιτική εξόρμηση, τόνισε: "Με την πολιτική εξόρμηση θέλουμε να προσανατολίσουμε τη δράση μας στο στόχο της συσπείρωσης δυνάμεων δίπλα από την οργάνωσή μας, στις παρατάξεις και τις κινήσεις μας, να αξιοποιήσουμε πολύμορφα στη δράση τους χιλιάδες νέους, αυτή την άλλη ΚΝΕ που βρίσκεται πλάι μας, να δώσουμε ώθηση στους ρυθμούς ανάπτυξης της Οργάνωσης, που μπορεί να εντείνονται, απέχουν όμως πολύ από τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν, που καθημερινά η δράση μας στη νεολαία αποκαλύπτει. Η πολιτική εξόρμηση μπορεί να σηματοδοτήσει ένα μεγάλο άλμα στο στόχο της ορμητικής ανάπτυξης της ΚΝΕ που αποφάσισε το 7ο Συνέδριό μας και αυτός ο προσανατολισμός πρέπει να κυριαρχήσει στο σχεδιασμό και στην ανάπτυξη των πρωτοβουλιών μας".

"Μπροστά στην επίθεση της αστικής τάξης, η δική μας απάντηση δε δίνεται μόνο στο επίπεδο της ιστορίας, αλλά και του σήμερα με τη δράση μας μέσα στο κίνημα της νεολαίας, αποκαλύπτοντας τις αιτίες, τους στόχους αλλά και τους ενόχους γι' αυτή την πολιτική που βάζει στο στόχαστρό της τα δικαιώματά μας, τη ζωή και το μέλλον μας. Οργανώνοντας την αντίσταση και την αντεπίθεση της νεολαίας κόντρα σε αυτή την πολιτική, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις ώστε η νεολαία και το κίνημά της να συμβάλλουν αποφασιστικά στη συγκρότηση του αντιιμπεριαλιστικού - αντιμονοπωλιακού - δημοκρατικού Μετώπου, που θα συγκρουστεί με την εξουσία των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού και θα ανοίξει το δρόμο στο σοσιαλιστικό αύριο", σημείωσε.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Λ. Σορόπουλος τόνισε: "Φίλες και φίλοι, απευθυνόμαστε σε όλους εσάς, σε όλους και όλες που βρεθήκατε και βρίσκεστε καθημερινά στο πλάι της Οργάνωσής μας, που δίνετε τη μάχη μαζί μας στα σχολεία, στις σχολές, στους εργασιακούς χώρους, απευθυνόμαστε στους χιλιάδες νέους και νέες που έδωσαν κάρτα γνωριμίας με την Οργάνωσή μας. Σας καλούμε και από αυτό το βήμα να προχωρήσετε ακόμη πιο μπροστά, να κάνετε ακόμη πιο αποφασιστικά βήματα, σας καλούμε στο δρόμο της οργανωμένης πάλης για το δίκιο και την πρόοδο, στη μάχη για το γκρέμισμα του σάπιου συστήματος που κουρελιάζει τα όνειρά μας, στην ομορφιά του αγώνα για τη νέα κοινωνία, τη σοσιαλιστική.

Ελάτε μαζί μας, πυκνώστε τις γραμμές της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας.

Κνίτες και Κνίτισσες, με την πρωτοπόρα δράση μας, με μαχητικότητα και ενθουσιασμό, να μεταφέρουμε το μήνυμα της πολιτικής εξόρμησης, το κάλεσμα μάχης του ΚΚΕ, πλατιά στη νεολαία. Θα υποδεχτούμε τα 80 χρόνια του Κόμματός μας, τα 30 χρόνια της Οργάνωσής μας, με χιλιάδες νέους συντρόφους, με ακόμη πιο μαζική ΚΝΕ, ακόμη πιο ικανή να δίνει με επιτυχίες τη μάχη, στο πλευρό του ΚΚΕ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ