ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 18 Φλεβάρη 1998
Σελ. /36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟ
Παράπονα με... τακτ

Ο Β. Δανιήλ για την αντιμετώπιση των "πρασίνων" από τους διαιτητές

"Δεν είναι του επιπέδου μας να ασχολούμαστε με τη διαιτησία. Εχω ζητήσει από τους παίκτες να σέβονται τους διαιτητές και τους επόπτες ανεξάρτητα των αποφάσεών τους. Βλέπετε, άλλωστε, όταν αποβάλουν δικούς μας παίκτες, πώς βγαίνουν αδιαμαρτύρητα, σε αντίθεση με άλλες ομάδες". Ο Βασίλης Δανιήλ με... έντεχνο τρόπο τόνισε πως και ο Παναθηναϊκός έχει τα παράπονά του από τους "άρχοντες" των γηπέδων. Απλά χρησιμοποίησε όμορφο "περιτύλιγμα" στα λόγια του: "Είμαστε προετοιμασμένοι για τις δύσκολες αποστολές. Με τον Ολυμπιακό, αν και παίζαμε οκτώ απέναντι σε έντεκα, θα μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε 2 - 2 αν ο επόπτης δε σταμάταγε τον Λυμπερόπουλο με ανύπαρκτο οφσάιντ", τόνισε ο Καβαλιώτης τεχνικός.

Παραδέχτηκε ότι η ομάδα είναι σε καλό σημείο: "Ο στόχος μας είναι να προσφέρουμε γκολ και θέαμα. Νομίζω ότι σε σημαντικό βαθμό έχουμε πετύχει κάτι τέτοιο. Στο δεύτερο γύρο είμαστε πιο δυνατοί αφού οι παίκτες έχουν αφομοιώσει το στιλ παιχνιδιού. Εχουμε μια ισορροπία είτε αμυνόμαστε είτε επιτιθόμαστε".

Αναφερόμενος στο σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Αθηναϊκό στο Βύρωνα, υποστήριξε: "Δεν αξιολογούμε κανένα παιχνίδι. Είδατε πώς μας κοντράρισε ο Εθνικός. Ο Αθηναϊκός είναι ένας δύσκολος και μεγάλος αντίπαλος. Το ματς με την ΑΕΚ μπορεί να περιμένει, αφού μεσολαβεί και ο αγώνας κυπέλλου με τον Αρη".

Οσον αφορά τον Αντώνη Νικοπολίδη ο παίκτης γυμνάστηκε κανονικά και λογικά θα είναι παρών στον αγώνα με τους "λόρδους". Ο νεαρός τερματοφύλακας έχει υποστεί ρωγμώδες κάταγμα στο μικρό δάχτυλο, όμως η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.

@

Συζητήθηκε χτες στο ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου η αναίρεση που άσκησε η Εισαγγελία του Ανωτάτου Δικαστηρίου κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών, με το οποίο ο Βίκτορας Μητρόπουλος απαλλάχθηκε από την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης. Ο εισηγητής, Δημ. Δωρής, έχει προτείνει ν' αναιρεθεί το βούλευμα και να επιστρέψει η υπόθεση για νέα κρίση στο Εφετείο. Θεωρεί ότι δεν έχει επαρκή και εμπεριστατωμένη αιτιολογία αφού στήριξε την κρίση του σε μια μαρτυρία που δόθηκε έξι χρόνια μετά τη διάπραξη του αδικήματος.

Αν η πρόταση του εισηγητή γίνει δεκτή και στη συνέχεια υπάρξει οριστική καταδίκη, ο Β. Μητρόπουλος δε θα μπορεί να συμμετέχει στο ΔΣ της ΕΠΑΕ.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
Ο Γ. Φασόλης στο ντέρμπι

Ο Γ. Φασόλης, του Συνδέσμου Αθηνών, θα διαιτητεύσει το ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Τα υπόλοιπα παιχνίδια θα σφυρίξουν: Ιωνικός - ΑΕΚ (Δούρος), Καλαμάτα - Προοδευτική (Βασσάρας), Παναχαϊκή - Απόλλωνας (Παπουτσέλης), Βέροια - Πανιώνιος (Σωτηρόπουλος), Καβάλα - Ξάνθη (Αγγελάκης), Εθνικός - Πανηλειακός (Βοργιάς), Ηρακλής - ΟΦΗ (Κωνσταντινίδης), Αθηναϊκός - Παναθηναϊκός (Μπίκας).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
"Φροντιστήριο" για τον Φραντζέσκο

Ειδική προπόνηση για τα φαρμακερά φάουλ του μεσοεπιθετικού του ΠΑΟΚ

Ειδικό... φροντιστήριο στου Ρέντη για τα "φαρμακερά" φάουλ του Κώστα Φραντζέσκου αποφάσισε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Δε δίστασε άλλωστε να το παραδεχτεί στη χθεσινή καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου: "Αναμφίβολα ο Φραντζέσκος είναι ένας ικανότατος παίκτης σε εκτέλεση φάουλ. Θα κάνουμε ειδική προπόνηση για τις στημένες φάσεις", επισήμανε ο Ντούσκο για να αναφερθεί εκτενέστερα στο κυριακάτικο ματς με τον ΠΑΟΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο: "Αναμφίβολα ο ΠΑΟΚ είναι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια πολύ πιο ισχυρός. Ελπίζω ότι με τη βοήθεια του κόσμου θα πάρουμε τους τρεις βαθμούς που θα μας διατηρήσουν στην κορυφή".

Ο τεχνικός των Πειραιωτών έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση στην Ξάνθη: "Αν συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος και αποφασιστικότητα όπως και στην Ξάνθη δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα". Πάντως απέφυγε τα προγνωστικά: "Εχουμε μπροστά μας δώδεκα αγωνιστικές. Πολλά μπορούν να αλλάξουν".

Για την επιστροφή του Ιλια Ιβιτς και του Πίτερ Οφορίκουε είπε: "Ο Ιλια θα είναι και πάλι στην 11άδα αφού είναι απόλυτα έτοιμος. Είναι ευχάριστος πονοκέφαλος για μένα. Οσον αφορά τον Πίτερ, θα δούμε σε τι αγωνιστική κατάσταση είναι και ανάλογα θα πράξουμε".

Για την αγωνιστική αναγέννηση του Βασίλη Καραπιάλη τόνισε: "Εχει προσφέρει πολλά στον Ολυμπιακό. Είναι ένας μεγάλος παίκτης".

Τέλος, σε ερώτηση για την πρόσληψη του Ανχελ Ιορντανέσκου στον πάγκο της Εθνικής, δήλωσε: "Είναι ένας προπονητής με πετυχημένο έργο. Χρειάζεται όμως τη συμπαράσταση όλων για να πάει μπροστά και στην Ελλάδα".

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ
Τριπλές επιτυχίες

Η Εθνική ομάδα χόκεϊ επί πάγου γυναικών των ΗΠΑ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Ναγκάνο, αφού στον τελικό επικράτησε 3 - 1 της αντίστοιχης του Καναδά. Το χάλκινο μετάλλιο κέρδισε η Φινλανδία, η οποία νίκησε 4 - 1 στο μικρό τελικό την Κίνα.

Ολλανδική κυριαρχία είχαμε στα 10 χλμ του πατινάζ ταχύτητας, όπου τρεις αθλητές από τη χώρα της Τουλίπας τερμάτισαν στις πρώτες θέσεις σπάζοντας παράλληλα και το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ. Ο Τζιάνι Ρόμε πρώτευσε με χρόνο 13:15.33 καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ του Νορβηγού Ολαφ Κος (13:30.55). Τον ακολούθησαν οι Μπομπ Ντε Γιονγκ και Ρίντγιε Ρίτσμα. Η "οικοδέσποινα" Ιαπωνία κατέκτησε την πρώτη θέση στο άλμα ανδρών αφού κατάφερε να συγκεντρώσει με 933 βαθμούς έναντι 897,4 της Γερμανίας και 881,5 της Αυστρίας.

Η Γερμανίδα Κάτια Σεϊζίγκερ ήταν η μεγάλη νικήτρια στην κατάβαση (κομπινέ) αφού κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 2:40.74, ενώ δεύτερη ήταν η συμπατριώτισσά της Μαρτίνα Ερτλ με 2:40.92 και τρίτη η επίσης Γερμανίδα Χίλντε Γκεργκ με συνολικό χρόνο 2:41.50.

Δύο χρυσά μετάλλια κατέκτησε χτες η ομάδα της Νότιας Κορέας στο πατινάζ ταχύτητας. Στα 1.000 μέτρα των ανδρών το χρυσό κατέκτησε ο Κιμ Ντονγκ - Σουνγκ με 1:32.375. Στη σκυταλοδρομία των 3.000 μέτρων πατινάζ ταχύτητας γυναικών, η ομάδα της Νότιας Κορέας πρώτευσε με 4:16.260.

Το προγραμματισμένο για χθες αγώνισμα των 10.000 χιλιομέτρων στο δίαθλο, στο οποίο θα συμμετάσχει και ο Θανάσης Τσακίρης, αναβλήθηκε για σήμερα λόγω ισχυρής χιονόπτωσης.

ΚΟΠΑ ΑΦΡΙΚΑ
Οι "8" καλύτερες

Με τέσσερα γκολ του Μπένεντικτ Μακάρθι, η Νότια Αφρική νίκησε με 4-1 τη Ναμίμπια και προκρίθηκε στους προημιτελικούς του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Ο 20χρονος σέντερ φορ του Αγιαξ σημείωσε τέσσερα γκολ στα πρώτα 21 λεπτά της συνάντησης (8, 11, 19, 21), τελειώνοντας έτσι την υπόθεση πρόκριση, αφού οι Νοτιοαφρικανοί κατέλαβαν τελικά δεύτερη θέση του Γ ομίλου.

Σημειώνεται ότι στον ίδιο όμιλο την πρώτη θέση κατέλαβε η Ακτή Ελεφαντοστού, που συνέτριψε την Αγκόλα με 5-2. Η τελική βαθμολογία του Γ ομίλου: Ακτή Ελεφαντοστού 7, Νότια Αφρική 5, Αγκόλα 2, Ναμίμπια 1.

Μετά και τους χτεσινούς αγώνες στους "8" βρίσκονται η διοργανώτρια Μπουρκίνα Φάσο (πρώην Ανω Βόλτα), το Καμερούν, η Τυνησία, το Κονγκό, η Ακτή Ελεφαντοστού, η κάτοχος του τίτλου Νότια Αφρική και η Αίγυπτος. Την όγδοη θέση εξασφάλισε χτες βράδυ το Μαρόκο, που νίκησε την Αίγυπτο 1-0.

Τα ζευγάρια στους προημιτελικούς: Καμερούν - Κονγκό, Τυνησία - Μπουρκίνα Φάσο, Ακτή Ελεφαντοστού - Μαρόκο, Αίγυπτος - Νότια Αφρική.

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ
Στο "Ιντερνετ" οι δυνατοί

"Η άρση βαρών αξίζει να επικοινωνεί με τον ελληνισμό, αλλά και με τις άλλες δυνάμεις του αθλήματος. Τη δυνατότητα αυτή παρέχει μόνο η τεχνολογία". Κάπως έτσι σκέφτηκε η διοίκηση της ομοσπονδίας και δημιούργησε το δικό της χώρο στο "ΙΝΤΕΡΝΕΤ", στη διεύθυνση www.weightlifting.gr.Η εισαγωγή του αθλήματος των... δυνατών στο διεθνές δίκτυο, έγινε λίγες μέρες πριν από την πρώτη μεγάλη διοργάνωση της περιόδου.

Παρασκευή και Σάββατο διεξάγεται στην Πάτρα το διεθνές τουρνουά Τόφαλος - Κακούσης, με τη συμμετοχή όλων των Ελλήνων πρωταθλητών και πρωταθλητριών, αλλά και 33 ξένων αρσιβαριστών από οκτώ χώρες. Το ενδιαφέρον είναι τεράστιο, όπως υπογράμμισε ο ομοσπονδιακός προπονητής Χρ. Ιακώβου, καθώς η σελίδα με τα πανελλήνια, ευρωπαϊκά και παγκόσμια ρεκόρ είναι λευκή, μετά την απόφαση της διεθνούς ομοσπονδίας να μειώσει τις κατηγορίες από δέκα σε οκτώ για τους άνδρες και σε επτά για τις γυναίκες. Οι άνδρες θα διαγωνίζονται πλέον στις κατηγορίες των 56, 62, 69, 77, 85, 94, 105 και +105 κιλών και οι γυναίκες στις 48, 53, 58, 63, 69, 75 και +75 κιλών.

Το νέο στη διοργάνωση είναι τα οικονομικά κίνητρα ύψους 5 εκατ. δρχ. που καθιέρωσε η ΕΟΑΒ για τους τέσσερις πρώτους άνδρες και τις τρεις πρώτες γυναίκες, σύμφωνα με το πηλίκον της επίδοσης προς το σωματικό βάρος κάθε αθλητή.

Με το βλέμμα στο μέλλον

Η Εθνική ποδοσφαίρου αντιμετωπίζει σήμερα σε φιλικό αγώνα τη Ρωσία, απόντος του Ιορντανέσκου

Με το βλέμμα στο μέλλον αλλά στηριγμένη στα... συστατικά του παρελθόντος η Εθνική ομάδα αντιμετωπίζει σήμερα σε φιλικό αγώνα στο ΟΑΚΑ την αντίστοιχη της Ρωσίας (20.00, ΕΤ1). Στόχος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος η πρόκριση στα τελικά του EURO 2000 και επιθυμία του Ιορντανέσκου η προετοιμασία να ξεκινήσει νωρίς. Βέβαια ο νέος εκλέκτορας, που επίσημα αναλαμβάνει το καλοκαίρι, θα είναι απών, σίγουρα όμως θα έχει τη δυνατότητα να βγάλει κάποια συμπεράσματα έστω και με την εκ των υστέρων ενημέρωσή του. Καθήκοντα "υπηρεσιακού" ασκεί, ως γνωστόν, ο Κ. Πολυχρονίου που επισήμανε γι' αυτό το παιχνίδι: "Είχαμε καιρό να βρεθούμε. Ηταν προγραμματισμένο παιχνίδι, γιατί πρέπει να υπάρχει όσο το δυνατόν συχνότερη επαφή για αγωνιστικό και ψυχολογικό δέσιμο. Ο νέος τεχνικός έρχεται το καλοκαίρι και δε θα 'χει πολλές ημερομηνίες ώστε να δουλέψει όπως θέλει. Γι' αυτό έως το Μάη που τελειώνει το πρωτάθλημα πρέπει να εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία. Θα λείπει το άγχος και πιστεύω να δείξουμε την αξία του ποδοσφαίρου μας απέναντι σε μια ομάδα εγνωσμένης αξίας".

Αναμένεται να ξεκινήσουν οι Ατματσίδης, Καρατα'ϊδης, Νταμπίζας, Αποστολάκης, Κασάπης, Ζαγοράκης, Κωνσταντινίδης, Φραντζέσκος, Γ.Χ. Γεωργιάδης, Μαχλάς. Απ' την πλευρά του ο Ρώσος τεχνικός, Μπορίς Ιγκνάτιεφ θ' αρχίσει μάλλον με τους Τσερτσέσοφ, Νικηφόροφ, Κοφτούν, Ονόπκο, Γιανόφσκι, Καντσέλσκις, Ποπόφ, Γιουράν, Κολιβάνοφ, Αλε'ϊνιτσεφ, Κετσίνοφ.

ΑΕΚ
Υπό κρίση ο Ντουμιτρίου

Ως αργά το βράδυ συνεδρίαζε χτες το ΔΣ της ΠΑΕ ΑΕΚ, ώστε ν' αποφασίσει τι θα κάνει με τον Ντουμιτρίου. Ο Ρουμάνος τεχνικός δέχτηκε, μαζί μ' άλλους συναδέλφους του, πρόταση από την ομοσπονδία της χώρας του για ν' αναλάβει την Εθνική. Το γεγονός αυτό, αλλά και κάποιες πληροφορίες που ήθελαν ορισμένα στελέχη της ΠΑΕ να επιθυμούν την απομάκρυνσή του, επέβαλαν την έκδοση επίσημης απόφασης.

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης υπήρξε επαφή των διοικούντων με εκπροσώπους των οργανωμένων οπαδών. Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, από στελέχη της εταιρείας εκφράστηκε η επιθυμία ν' ανανεωθεί η συνεργασία του Ρουμάνου με την ΑΕΚ. Πάντως η κατάσταση δείχνει συγκεχυμένη. Κάποιοι κύκλοι έντεχνα προσπαθούν να ρίξουν το... μπαλάκι στον Ντουμιτρίου, διοχετεύοντας πληροφορίες με βάση τις οποίες εξαρτάται απ' αυτόν και αν θα προτιμήσει τη χώρα του ή όχι.

Οι εκτιμήσεις πάντως των περισσοτέρων ήταν ότι το ΔΣ θα εξουσιοδοτήσει κάποιο μέλος του, μάλλον τον πρόεδρο Λ. Νικολάου, για περαιτέρω διαπραγματεύσεις.* Ο Γερμανός Μάρκους Μέρκ θα είναι τελικά ο διαιτητής του επαναληπτικού αγώνα για το Κύπελλο Κυπελλούχων μεταξύ Λοκομοτίβ Μόσχας-ΑΕΚ που θα γίνει στην Μόσχα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ