ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 1 Απρίλη 1998
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Ζητούν προσλήψεις και αυξήσεις

Η συμμετοχή των εργαζομένων στη χτεσινή απεργία ξεπέρασε το 80%. Μαχητικές πορείες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη

Δεκάδες ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ "κατέκλυσαν" χτες το μεσημέρι τους δρόμους της Αθήνας. Με αναμμένες τις σειρήνες, διέσχισαν τους δρόμους Βασ. Σοφίας, Πανεπιστημίου, Γ Σεπτεμβρίου και Αριστοτέλους, μέχρι το υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας. Ακολουθούσαν εκατοντάδες εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία, που βροντοφώναζαν: "Χωρίς νοσηλευτές δε γίνεται υγεία. Κάντε προσλήψεις στα Νοσοκομεία" και "Θέλουμε αυξήσεις στο βασικό μισθό. Εδώ και τώρα το ανθυγιεινό".

Η εικόνα αυτή είναι από τη χτεσινή κινητοποίηση των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά. Ανάλογη κινητοποίηση έγινε και στη Θεσσαλονίκη. Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα και έκαναν πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Η κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας και της πεντάωρης στάσης εργασίας για τα Νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου Αττικής και της Θεσσαλονίκης, που είχε κηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Οι εργαζόμενοι διεκδικούν, μεταξύ άλλων, την κάλυψη 4.000 θέσεων στα νοσοκομεία, αυξήσεις στους βασικούς μισθούς και καταβολή όλων των δεδουλευμένων από υπερωριακή απασχόληση. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χτες η Ομοσπονδία, αναφέρεται ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις είχαν μεγάλη επιτυχία, καθώς τα ποσοστά συμμετοχής άγγιξαν το 80%.

Στην Αθήνα, οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Μαβίλη και έκαναν πορεία προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, με αίτημα να συναντηθούν με τον υφυπουργό Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη.Επειδή ο υφυπουργός απουσίαζε εκτός Αθηνών, οι εργαζόμενοι συνέχισαν την πορεία μέχρι το υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας. Ομως, ο υπουργός Κ. Γείτονας και ο υφυπουργός Μ. Σκουλάκης ήταν στο Μέγαρο Μαξίμου στη σύσκεψη για τα ναρκωτικά.

Η ΠΟΕΔΗΝ, στην ανακοίνωσή της, καταγγέλλει "την αδιαλλαξία της κυβέρνησης, καθώς και τη φυγομαχία της πολιτικής ηγεσίας των υπουργείων Οικονομικών και Υγείας, που με διάφορα προσχήματα απουσίαζαν από τα υπουργεία, φοβούμενοι να συναντηθούν με αντιπροσωπεία των εργαζομένων".

Σημειώνεται ότι τα αρμόδια όργανα της ΠΟΕΔΗΝ θα συνεδριάσουν το πρώτο δεκαήμερο του Απρίλη για παραπέρα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Στο Κρατικό Νίκαιας

Μεγάλη συμμετοχή στην κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ υπήρχε από τους εργαζόμενους του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, οι οποίοι συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν στις 16 Μάρτη. Ζητούν την έγκριση και καταβολή των δεδουλευμένων από υπερωριακή απασχόληση, των αργιών και της νυχτερινή εργασίας.

Χτες, αφού διαλύθηκε η συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ, γιατροί και εργαζόμενοι από το Κρατικό της Νίκαιας - είχαν έρθει με δύο πούλμαν - παρέμειναν μέχρι αργά το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας. Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον επανελθόντα από το Μέγαρο Μαξίμου υφυπουργό Μ. Σκουλάκη,ο οποίος τους είπε ότι η κοινή υπουργική απόφαση - αφορά τα νυχτερινά, τις αργίες και το μισάωρο - έχει υπογραφεί από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και ότι μέχρι την Παρασκευή θα έχει υπογραφεί και από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Για την έγκριση των επιπλέον υπερωριών, είπε ότι θα υπάρξει ειδικό έντυπο που θα συμπληρώνεται από τις υπηρεσίες των Νοσοκομείων.

Σήμερα, ώρα 11.30 πμ, θα γίνει γενική συνέλευση των εργαζομένων στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ
Η λίστα ληστεύει τους ασφαλισμένους

Η λύση για την πολιτική στο φάρμακο βρίσκεται στην αλλαγή της πολιτικής, στην κατεύθυνση που έχει προτείνει η Ομοσπονδία

"Το μόνο που κάνει η λίστα είναι να υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο την υγεία των ασφαλισμένων και να πληρώνουν περισσότερα για τα φάρμακα που έχουν ανάγκη. Γι' αυτό μάς βρίσκει ριζικά αντίθετους".

Τα παραπάνω τονίζει με χτεσινή ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ) με αφορμή την ισχύ από σήμερα της λίστας φαρμάκων για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, και υπογραμμίζει: "Οι εργαζόμενοι για μια ακόμα φορά τονίζουν ότι η λύση για την πολιτική στο φάρμακο δεν είναι οι διάφορες λίστες, που στην πραγματικότητα ληστεύουν τους ασφαλισμένους, αλλά η αλλαγή πολιτικής στην κατεύθυνση που επανειλημμένα είχε προτείνει η ΟΕΦΣΕΕ".

Η ΟΕΦΣΕΕ επισημαίνει ότι οι όροι για τη συνταγογράφηση των "αναντικατάστατων" φαρμάκων είναι τέτοιοι ώστε να μην μπορεί κανένας λειτουργός υγείας να γράψει εκτός λίστας. Οι εργαζόμενοι στο φάρμακο είναι αντίθετοι με την εφαρμογή της λίστας, γιατί πιστεύουν:

  • Οτι το φάρμακο είναι αναντικατάστατο κοινωνικό αγαθό και, άρα, πρέπει να μπορεί να το προμηθεύεται όποιος το έχει ανάγκη και όχι μόνο αυτός που μπορεί να το πληρώσει.
  • Εάν κάποια φάρμακα δεν έχουν θεραπευτική αξία, δεν πρέπει να παίρνουν άδεια κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ.

Η ΟΕΦΣΕΕ καταδικάζει οποιαδήποτε φαινόμενα κατευθυνόμενης συνταγογραφίας και συνταγογράφησης και πιστεύει ότι υπάρχουν τρόποι να εκλείψουν αυτά τα φαινόμενα χωρίς να στερούνται ή να πληρώνουν οι ασφαλισμένοι τα φάρμακα. "Πιστεύουμε, υπογραμμίζει η ΟΕΦΣΕΕ, ότι και η εφαρμογή της λίστας είναι ενταγμένη στη γενικότερη πολιτική κατεδάφισης του κράτους πρόνοιας και έγινε για να πληρώνει ο ασθενής για την υγεία περισσότερα από την τσέπη του, όπως έγινε και με την αύξηση των νοσηλίων. Η πολιτική αυτή εφαρμόζεται σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Στην ίδια λογική εντάσσεται η προώθηση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων για τα οποία ο ασθενής πληρώνει το σύνολο της τιμής τους και οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για αύξηση του ποσοστού της συμμετοχής των ασφαλισμένων".

Η λίστα, υπογραμμίζει η ΟΕΦΣΕΕ, δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα της αύξησης της φαρμακευτικής δαπάνης συνολικά, ούτε και την αύξηση των δαπανών των ασφαλιστικών ταμείων για φαρμακευτικές δαπάνες. Τα όποια οφέλη προκύψουν θα έχουν μόνο προσωρινό χαρακτήρα, επισημαίνει η ΟΕΦΣΕΕ και φέρνει ως παράδειγμα την εφαρμογή λίστας από άλλες χώρες, όπως η Γαλλία. Μάλιστα, η ΟΕΦΣΕΕ αναφερόμενη στο ΙΚΑ επισημαίνει ότι - παρά τα όσα λέει ο διοικητής του - το 1994 ξόδεψε 120 δισ. δρχ, για φάρμακα και το 1996 ξόδεψε 166 δισ. δρχ. Επιπλέον, με τα όσα ισχύουν και στην Ελλάδα από 1/1/98 (με βάση και τις συμφωνίες της ΓΚΑΤΤ για την προστασία των πρωτοτύπων), τα αντίγραφα ενώ μέχρι τώρα κυκλοφορούσαν σε πέντε χρόνια μετά το πρωτότυπο και είχαν την ίδια τιμή, τώρα θα κυκλοφορούν μετά 15 - 20 χρόνια και θα έχουν το 80% ή και παρακάτω της τιμής του πρωτοτύπου. Αν σ' αυτά προστεθεί το παράβολο για την κυκλοφορία ενός νέου φαρμάκου που πήγε από 60.000 σε 2.000.000 δρχ., τη μελέτη βιοϊσοδυναμίας (που πράγματι πρέπει να γίνεται και κοστίζει 8.000.000 δρχ. για κάθε φάρμακο), ουσιαστικά στην Ελλάδα σε λίγα χρόνια δε θα έχουμε αντίγραφα φάρμακα.

  • Με χτεσινή ανακοίνωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Δ. Σιούφας καταγγέλλει την κυβέρνηση χωρίς να τάσσεται κατά της λίστας και δηλώνει ότι οι λύσεις υπάρχουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Επίσης, τάσσεται υπέρ της εισαγωγής των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων.
Κυβερνητική αυτοϊκανοποίηση για τα ναρκωτικά

Χτες έγινε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κ. Σημίτη, στο Μέγαρο Μαξίμου

Η κυβέρνηση φαίνεται ικανοποιημένη απ' τη συνολική της πολιτική για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών, όπως προκύπτει από ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, μετά τη χτεσινή ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του Κ. Σημίτη.

Η σύσκεψη παρουσιάστηκε ως συνέχεια εκείνης, που έγινε στις 13.10.1997 στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία μετείχαν εκπρόσωποι των θεραπευτικών προγραμμάτων και γονέων. Μετά τη σύσκεψη όλοι οι υπουργοί αρνήθηκαν να κάνουν δηλώσεις και παρέπεμψαν στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γραφείου του πρωθυπουργού "σκοπός της σύσκεψης ήταν η εξέταση των υφισταμένων προγραμμάτων με στόχο την καταπολέμηση των ναρκωτικών που, ως σύνθετο πρόβλημα, απαιτεί πολύπλευρη προσέγγιση και αντιμετώπιση". Στη συνέχεια η κυβέρνηση εκφράζει την ικανοποίησή της, σημειώνοντας: "Γι' αυτό και η δέσμη μέτρων που εφαρμόζεται καλύπτει τους τομείς ενημέρωσης, πρόληψης, θεραπείας έως την απεξάρτηση και τον περιορισμό περαιτέρω βλάβης λόγω της χρήσης και ασφαλώς την κοινωνική και επαγγελματική ένταξη των αποθεραπευμένων χρηστών".

Η διαπίστωση αυτή απέχει πολύ απ' τα αιτήματα για πιο πολλά θεραπευτικά προγράμματα, στήριξη των ήδη λειτουργούντων, και μια τίμια δουλιά, στέγη και παιδεία για τους απεξαρτημένους, που ζήτησαν απ' τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη οι εκπρόσωποι των Θεραπευτικών Κοινοτήτων, τα ίδια τα παιδιά που μετέχουν στα προγράμματα, αλλά και οι γονείς στη συνάντηση της 13.10.1997. Η διαπίστωση αυτή απέχει ακόμα επίσης και από αυτές τις εξαγγελίες της κυβέρνησης στις 9.4.1997, που περιείχε ολόκληρη δέσμη μέτρων.

Στη σύσκεψη, σύμφωνα με την ανακοίνωση, έγινε αξιολόγηση των εφαρμοζομένων πολιτικών στους τομείς ενημέρωσης, πρόληψης, θεραπείας και επανένταξης στην κοινωνία των αποθεραπευομένων χρηστών. Επίσης, αξιολογήθηκε ο καλύτερος συντονισμός των συναρμοδίων υπουργείων και η δυνατότητα επέκτασης κάποιων εν εξελίξει προγραμμάτων θεραπείας.

Ο Κ. Σημίτης, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, ζήτησε από τους υπουργούς να επικεντρωθεί η όλη κυβερνητική προσπάθεια στην ενημέρωση, την εκπαίδευση και την πρόληψη.

Τέλος, αποφασίστηκε σε ειδική συνεδρίαση στο άμεσα προσεχές μέλλον το Υπουργικό Συμβούλιο να εξετάσει το πρόβλημα των ναρκωτικών.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος οι υπουργοί Παιδείας Γ. Αρσένης, Υγείας Κ. Γείτονας, Δικαιοσύνης Ευ. Γιαννόπουλος, Δημόσιας Τάξης Γ. Ρωμαίος και Πολιτισμού Ευ. Βενιζέλος, καθώς και οι υφυπουργοί Παιδείας Γ. Ανθόπουλος, Υγείας Μ. Σκουλάκης, Πρόνοιας Θ. Κοτσώνης. Μετείχαν ακόμα οι βουλευτές Επικρατείας Κ. Στεφανής και Στ. Μανίκας καθώς και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Αντ. Αγγελίδης

Εκδήλωση στην Καισαριανή

"Το πρόβλημα των ναρκωτικών σήμερα και η πρόληψη", είναι το θέμα της συζήτησης που διοργανώνεται σήμερα, ώρα 6μ.μ., από την Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καισαριανής σε συνεργασία με το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών.

Η συζήτηση θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Καισαριανής.

Απάνθρωπη για τα παιδιά η ανθρωπότητα

Εφιαλτικά στοιχεία παρουσίασε χτες η UNICEF, η οποία οργανώνει αύριο ραδιομαραθώνιο για τον εμβολιασμό των παιδιών κατά της πολιομυελίτιδας

Η ελπίδα για τα παιδιά του κόσμου που υποφέρουν από διάφορες ασθένειες βρίσκεται στο συνεχή ατομικό και συλλογικό αγώνα, τόνισε χτες ο συγγραφέας Αντ. Σαμαράκης στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στην οποία ανακοινώθηκε ο ραδιομαραθώνιος της UNICEF, που θα γίνει αύριο από τις 9 πμ-9 μμ με κορμό την ΕΡΑ.

Ο σκοπός της εκπομπής είναι η ενίσχυση των προγραμμάτων της UNICEF για τον εμβολιασμό κατά της πολιομυελίτιδας, κυρίως σε 12 χώρες που έχουν πληγεί από τον πόλεμο (Αφγανιστάν, Αγκόλα, Μπουρούντι, Δημοκρατία της Κεντρικής Αφρικής, Κονγκό, Δημοκρατία του Κονγκό, Λιβερία, Ρουάντα, Σιέρα Λεόνε, Σομαλία, Σουδάν και Τατζικιστάν).

Τα στοιχεία που έδωσε χτες η UNICEF για την κατάσταση των παιδιών στον κόσμο είναι εφιαλτικά:

  • Σχεδόν 12 εκατ. παιδιά κάθε χρόνο - δηλαδή 33.000 παιδιά την ημέρα - πεθαίνουν από αιτίες που θα μπορούσαν να είχαν προληφθεί.
  • Περίπου 2 εκατ. παιδιά κάτω των πέντε ετών πεθαίνουν παγκοσμίως κάθε χρόνο από έξι παιδικές ασθένειες κατά των οποίων θα μπορούσαν να είχαν εμβολιαστεί.
  • Οι πόλεμοι της περασμένης δεκαετίας άφησαν πίσω τους 2 εκατομμύρια παιδιά νεκρά, 4-5 εκατ. παιδιά ανάπηρα, 12 εκατ. άστεγα, τουλάχιστον ένα εκ. παιδιά ορφανά ή χαμένα απ' τους γονείς τους και 10 εκατ. παιδιά με ψυχολογικά τραύματα.
  • Σχεδόν το ένα τρίτο των παιδιών κάτω των 5 ετών στον αναπτυσσόμενο κόσμο - δηλαδή 174 εκατ. παιδιά υποσιτίζονται. Ο υποσιτισμός είναι από τις βασικές αιτίες για το θάνατο 12 εκατ. παιδιών κάτω των πέντε ετών το χρόνο.

Χάρη στο πρόγραμμα εκτεταμένου εμβολιασμού της UNICEF έχουν σωθεί από το 1980 περισσότερα από 20 εκατ. παιδιά, ενώ σήμερα σώζονται με τον εμβολιασμό 3 εκατ. παιδικές ζωές ετησίως.

Ο Αντ. Σαμαράκης σημείωσε χτες ότι "έχουμε μία βαριά, βαρύτατα ανάπηρη, θύμα της πολιομυελίτιδας" που είναι η ίδια η ανθρωπότητα. "Αυτή, πρόσθεσε, η απάνθρωπη ανθρωπότητα είναι βαρύτατα προσβεβλημένη από πολιομυελίτιδα πνευματική, ψυχική, κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική", ενώ υπογράμμισε ότι στην Ελλάδα "έχουμε υποτίμηση της αξίας άνθρωπος και μάλιστα της αξίας των παιδιών, που είναι σκλάβοι σε ανθυγιεινές και βαριές εργασίες, καθώς και των γυναικών".

Ο γενικός διευθυντής της ΕΡΑ Γ. Τζαννετάκος σημείωσε ότι ο ραδιομαραθώνιος εκτός από την προσφορά στη μάχη κατά της πολιομυελίτιδας μπορεί να αποτελέσει και απόπειρα απάντησης στη δυσμενή επικαιρότητα με τα κρούσματα του ρατσισμού.

Αύριο η συγκέντρωση των παραπληγικών

Θα γίνει στο υπουργείο Υγείας, στις 10 πμ

Μετά τον εμπαιγμό τους από την κυβέρνηση με τις γραπτές υποσχέσεις για την ικανοποίηση βασικών αιτημάτων τους, οι παραπληγικοί θα κάνουν αύριο, στις 10 πμ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας.

Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών, μετά από διαδοχικές συναντήσεις με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε διάθεση για την επίλυση των αιτημάτων τους. "Η στάση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας αγγίζει τα όρια του εμπαιγμού, καθώς έμειναν υποσχέσεις οι επίσημες δεσμεύσεις της 29ης Σεπτεμβρίου 1997, για επέκταση του επιδόματος καυσίμων και σε αυτούς τους παραπληγικούς - τετραπληγικούς που δεν έχουν δυνατότητα να αγοράσουν ή να οδηγήσουν, επέκταση του εξωιδρυματικού επιδόματος και σε αυτούς που έχουν ποσοστό αναπηρίας πάνω από 80% (σκλήρυνση κατά πλάκας, μυοπάθειες κλπ.), καταβολή δώρων και επιδόματος αδείας στα επιδόματα παραπληγίας των ασφαλισμένων του δημοσίου και των ανασφαλίστων", τονίζεται σε χτεσινή ανακοίνωση του Συλλόγου.

"Τα συνεχώς πυκνότερα και ανησυχητικά μηνύματα ενός μέλλοντος που απειλεί τις ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας μας με συρρίκνωση του εισοδήματός τους, με μακρόχρονη ανεργία και κοινωνική περιθωριοποίηση, καθώς και η σοβαρότητα των προβλημάτων, αναγκάζουν τους παραπληγικούς - τετραπληγικούς και τους έχοντες βαριά κινητική αναπηρία να εκδηλώσουν τη διαμαρτυρία και αγωνία τους προς το υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας", συνεχίζει η ανακοίνωση.

Ο Σύλλογος επισημαίνει ότι τα παραπάνω αιτήματα είναι το ελάχιστο μπροστά στα μεγάλα, χρόνια, οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραπληγικοί και τονίζουν ότι η αυριανή κινητοποίηση "είναι το ξεκίνημα μιας σειράς αγώνων, που θα διαρκέσουν όσο ακολουθείται αυτή η αντι - αναπηρική πολιτική".

Εκδήλωση για την Πρόνοια στη Θεσσαλονίκη

Συζήτηση με θέμα "Ο νέος νόμος για την Πρόνοια", διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, σήμερα, ώρα 6 μμ, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Βασικός ομιλητής θα είναι ο Χ. Χουρδάκης, υπεύθυνος του Τμήματος Πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Περιμένοντας τον Σημίτη

Ακόμα και η αντιμετώπιση του φλέγοντος προβλήματος των ναρκωτικών εντάσσεται στις προεκλογικές φιέστες των εκσυγχρονιστών.

Η Νομαρχία Πειραιά ολοκλήρωσε το κέντρο πρόληψης και ενημέρωσης κατά των ναρκωτικών και είχε προγραμματίσει τα εγκαίνια για την Παρασκευή 3 Απρίλη. Ορισμένοι όμως στη Νομαρχία σκέφτηκαν ότι το θέμα αυτό προσφέρεται για προεκλογική φιέστα και ευρύτερη προβολή του υποψήφιου δημάρχου του ΠΑΣΟΚ Χρ. Φωτίου, σημερινού νομάρχη Πειραιά. Προβολή που θα ήταν εξασφαλισμένη αν στα εγκαίνια παραβρισκόταν και ο πρωθυπουργός, που με την ευκαιρία θα έδειχνε την ευαισθησία του για την αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών. Ελα όμως που ο Κ. Σημίτης δεν είχε στην ατζέντα του ανοιχτή ημερομηνία πριν από τις 13 του Απρίλη. Τι να γίνει λοιπόν, μετατέθηκαν για τότε τα εγκαίνια. Πάλι καλά δηλαδή που δεν τα έκαναν τον Σεπτέμβρη που θα αρχίσει και επίσημα η προεκλογική περίοδος.

Λεζάντες

1ου θέματος

Η πορεία των εργαζομένων...

... Και η πορεία των ασθενοφόρων

2ου θέματος

Η κυβέρνηση έδωσε εντολή να μην εξοφλούνται συνταγές που περιέχουν φάρμακα εκτός λίστας



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ