Τετάρτη 1 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κυβερνητική αυτοϊκανοποίηση για τα ναρκωτικά

Χτες έγινε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κ. Σημίτη, στο Μέγαρο Μαξίμου

Η κυβέρνηση φαίνεται ικανοποιημένη απ' τη συνολική της πολιτική για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών, όπως προκύπτει από ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, μετά τη χτεσινή ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του Κ. Σημίτη.

Η σύσκεψη παρουσιάστηκε ως συνέχεια εκείνης, που έγινε στις 13.10.1997 στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία μετείχαν εκπρόσωποι των θεραπευτικών προγραμμάτων και γονέων. Μετά τη σύσκεψη όλοι οι υπουργοί αρνήθηκαν να κάνουν δηλώσεις και παρέπεμψαν στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γραφείου του πρωθυπουργού "σκοπός της σύσκεψης ήταν η εξέταση των υφισταμένων προγραμμάτων με στόχο την καταπολέμηση των ναρκωτικών που, ως σύνθετο πρόβλημα, απαιτεί πολύπλευρη προσέγγιση και αντιμετώπιση". Στη συνέχεια η κυβέρνηση εκφράζει την ικανοποίησή της, σημειώνοντας: "Γι' αυτό και η δέσμη μέτρων που εφαρμόζεται καλύπτει τους τομείς ενημέρωσης, πρόληψης, θεραπείας έως την απεξάρτηση και τον περιορισμό περαιτέρω βλάβης λόγω της χρήσης και ασφαλώς την κοινωνική και επαγγελματική ένταξη των αποθεραπευμένων χρηστών".

Η διαπίστωση αυτή απέχει πολύ απ' τα αιτήματα για πιο πολλά θεραπευτικά προγράμματα, στήριξη των ήδη λειτουργούντων, και μια τίμια δουλιά, στέγη και παιδεία για τους απεξαρτημένους, που ζήτησαν απ' τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη οι εκπρόσωποι των Θεραπευτικών Κοινοτήτων, τα ίδια τα παιδιά που μετέχουν στα προγράμματα, αλλά και οι γονείς στη συνάντηση της 13.10.1997. Η διαπίστωση αυτή απέχει ακόμα επίσης και από αυτές τις εξαγγελίες της κυβέρνησης στις 9.4.1997, που περιείχε ολόκληρη δέσμη μέτρων.

Στη σύσκεψη, σύμφωνα με την ανακοίνωση, έγινε αξιολόγηση των εφαρμοζομένων πολιτικών στους τομείς ενημέρωσης, πρόληψης, θεραπείας και επανένταξης στην κοινωνία των αποθεραπευομένων χρηστών. Επίσης, αξιολογήθηκε ο καλύτερος συντονισμός των συναρμοδίων υπουργείων και η δυνατότητα επέκτασης κάποιων εν εξελίξει προγραμμάτων θεραπείας.

Ο Κ. Σημίτης, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, ζήτησε από τους υπουργούς να επικεντρωθεί η όλη κυβερνητική προσπάθεια στην ενημέρωση, την εκπαίδευση και την πρόληψη.

Τέλος, αποφασίστηκε σε ειδική συνεδρίαση στο άμεσα προσεχές μέλλον το Υπουργικό Συμβούλιο να εξετάσει το πρόβλημα των ναρκωτικών.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος οι υπουργοί Παιδείας Γ. Αρσένης, Υγείας Κ. Γείτονας, Δικαιοσύνης Ευ. Γιαννόπουλος, Δημόσιας Τάξης Γ. Ρωμαίος και Πολιτισμού Ευ. Βενιζέλος, καθώς και οι υφυπουργοί Παιδείας Γ. Ανθόπουλος, Υγείας Μ. Σκουλάκης, Πρόνοιας Θ. Κοτσώνης. Μετείχαν ακόμα οι βουλευτές Επικρατείας Κ. Στεφανής και Στ. Μανίκας καθώς και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Αντ. Αγγελίδης

Εκδήλωση στην Καισαριανή

"Το πρόβλημα των ναρκωτικών σήμερα και η πρόληψη", είναι το θέμα της συζήτησης που διοργανώνεται σήμερα, ώρα 6μ.μ., από την Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καισαριανής σε συνεργασία με το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών.

Η συζήτηση θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Καισαριανής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ