Τετάρτη 1 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ
Πέτυχε, να συνεχίσει!

Ο επιτυχημένος σημερινός δήμαρχος Χρήστος Σκαμάκης θα είναι και πάλι υποψήφιος

Να έρθουν κοντά στην "Ενωτική Πρωτοβουλία" και να συνεχίσουν μαζί την ανθρωποκεντρική κοινωνική πολιτική, που άσκησε τα τελευταία τρία χρόνια, ως Δημοτική Αρχή, κάλεσε το λαό της Λυκόβρυσης ο σημερινός δήμαρχος της πόλης,Χρήστος Σκαμάκης,σε συγκέντρωση της Κίνησης, όπου ανακηρύχτηκε και πάλι υποψήφιος για τις εκλογές του Οκτώβρη. "Θα συνεχίσουμε το έργο μας, που στόχο έχει την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στο προάστιό μας", ήταν η υπόσχεση που έδωσε, με την ομιλία του, στους παρευρισκόμενους - ανάμεσά τους πλήθος εκπροσώπων τοπικών και μαζικών φορέων - ο Χρ. Σκαμάκης. Για να συνεχίσει πως "ο δρόμος δεν είναι εξασφαλισμένος, αντίθετα είναι δύσκολος", καθώς η κυβέρνηση επιτίθεται σε όλα μέτωπα, ενάντια στις κατακτήσεις, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των εργαζομένων.

"Η επίθεση αυτή - τόνισε ο Χρ. Σκαμάκης - εκδηλώνεται και στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι δήμοι γυρίζουν όλο και περισσότερο την πλάτη στο λαό, υποτασσόμενοι στους νόμους της αγοράς". Ο ίδιος τόνισε πως ο δήμος πρέπει να στέκεται δίπλα στο λαό, σε όλα τα προβλήματά του, είτε η επίλυση αυτών εξαρτάται άμεσα από τη Δημοτική Αρχή, είτε όχι. Αυτό έκανε στην πράξη η "Ενωτική Πρωτοβουλία", η δράση της οποίας στηρίχτηκε - και θα εξακολουθήσει - στη λαϊκή συμμετοχή, στη συνεχή ενημέρωση των δημοτών και στην τακτική της διαφάνειας για όλα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα του προαστίου μας. Στη συνειδητή προσπάθεια βελτίωσης των υπηρεσιών προς τους δημότες. Σε ουσιαστικές παρεμβάσεις, σε όφελος των κατοίκων, σε ζητήματα παιδείας, πολιτισμού, αθλητισμού, περιβάλλοντος. Στη σύγκρουση με οργανωμένα συμφέροντα.

"Ολα αυτά έγιναν - συνέχισε ο Χρ. Σκαμάκης - χωρίς η Δημοτική Αρχή να καταφύγει στο χαράτσωμα των δημοτών. Χαρακτηριστικό είναι πως ο δήμος Λυκόβρυσης έχει σήμερα τα χαμηλότερα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού". Εξηγώντας, ο υποψήφιος δήμαρχος τι σημαίνει αυτό, τόνισε: "Σημαίνει πως η Δημοτική Αρχή άσκησε με συνέπεια τη φιλολαϊκή πολιτική που εξήγγειλε προεκλογικά. Πως ξέρει να διεκδικεί, μαζί με τους εργαζόμενους και τους δημότες. Πως έχει μια σωστή και νοικοκυρεμένη διαχείριση των οικονομικών του δήμου". Αρκεί όμως αυτό; Η απάντηση, όπως σημειώνεται στο σχέδιο διακήρυξης της "Ενωτικής Πρωτοβουλίας" είναι πως όχι, δεν αρκεί. "Χρειάζεται να αναπτυχθεί ένα γενικότερο διεκδικητικό κίνημα από το σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε να της αποδοθούν, κατ' αρχάς, οι αυθαίρετα παρακρατημένοι από την κυβέρνηση πόροι της, που αγγίζουν το 1,5 περίπου τρισ. δραχμές".

Αναφερόμενος στις άλλες παρατάξεις, που διεκδικούν το δήμο, ο Χρ. Σκαμάκης, τόνισε πως "αν βρεθούν στη διοίκηση του δήμου, η κατάσταση θα αλλάξει αρνητικά. Οι υποσχέσεις που θα δώσουν ότι δε θα καταφύγουν στην πρόσθετη φορολογία, στις ιδιωτικοποιήσεις, στην πώληση των υπηρεσιών, δε θα έχουν αντίκρισμα. Κι αυτό, γιατί θα πρέπει αντικειμενικά να έρθουν σε σύγκρουση με την κυβερνητική πολιτική".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ