Τετάρτη 1 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η αντιεκπαιδευτική πολιτική συνοδεύεται με αυταρχισμό

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε προχθές στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Απ. Τασούλας,σχετικά με πρόσφατη εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που ορίζει ρητά και κατηγορηματικά την απόλυση αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε περίπτωση που απεργήσουν. Ο κομμουνιστής βουλευτής αναφέρεται επίσης στην ασυδοσία των επιχειρηματιών που έχουν ΙΕΚ, Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών, που με την κάλυψη της Αστυνομίας, παραβιάζουν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των σπουδαστών.

Στην Ερώτηση ο Απ. Τασούλας τονίζει: "Η κατακραυγή του λαού και της νεολαίας για την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική οδηγεί την κυβέρνηση, η οποία επιμένει στις αντιλαϊκές της επιλογές, ολοένα και πιο πολύ στον αυταρχικό της κατήφορο. Ετσι, τώρα στον τομέα της Παιδείας, είτε προχωρά σε ανοιχτή αμφισβήτηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι οποίοι απειλούνται με εγκύκλιο του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΕΘ) ότι θα απολυθούν αν απεργήσουν (!), είτε με την παθητική στάση που κρατά, αφήνει ασύδοτους τους επιχειρηματίες που έχουν ιδιωτικά ΙΕΚ, ΤΕΛ, ΤΕΣ, ή Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών να παρεμποδίζουν - ακόμα και με τη βοήθεια της Αστυνομίας - την άσκηση του στοιχειώδους συνδικαλιστικού δικαιώματος των σπουδαστών να πραγματοποιήσουν τις εκλογές για το σύλλογό τους".

Ο βουλευτής ρωτά τον υπουργό Παιδείας, ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε ώστε:

  • Να αποσυρθεί άμεσα η απαράδεκτη εγκύκλιος του ΥΠΕΘ που απειλεί τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς με απόλυση, αν απεργήσουν και να διασφαλιστούν πλήρως τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα.
  • Να υποχρεωθούν οι σχολάρχες να σέβονται τις συνδικαλιστικές ελευθερίες των σπουδαστών, οι οποίες πρέπει να κατοχυρωθούν από κάθε άποψη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ