Τετάρτη 1 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Αποπροσανατολίζουν τον κόσμο

Αυταρχισμός, αλαζονεία και ενέργειες αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα πραγματικά προβλήματα της πόλης και της κοινωνίας γενικότερα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της τακτικής που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο ενόψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών.

Μέσα από διαδικασίες και συνελεύσεις που θυμίζουν γήπεδο, όπως αυτή που έγινε την Κυριακή χωρίς να υπάρξει "απαρτία", το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να στρέψει την προσοχή των Ηρακλειωτών οπουδήποτε αλλού εκτός απ' τα πραγματικά προβλήματα της πόλης και του νομού.

Οπως είναι ήδη γνωστό στη συνέλευση πήρε μέρος και ο γραμματέας του κόμματος Κώστας Σκανδαλίδης, που δήλωσε ότι η "πολιτική αξιολόγηση του δημάρχου" θα γίνει το Σάββατο 11 Απρίλη από την Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ. Η δήλωση αυτή πυροδότησε θύελλα αντιδράσεων και το γήπεδο του Λίντο, όπου έγινε η συγκέντρωση, πήρε τη γνωστή εικόνα που παρουσιάζει σε πραγματικές αθλητικές αναμετρήσεις.

Κάλπικος πόλεμος

"Παρά τον ανοιχτό πόλεμο ανάμεσα στους 5 υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ για το "χρίσμα" του υποψηφίου δημάρχου Ηρακλείου, η διαμάχη δεν είναι πολιτική, γιατί δε φαίνεται να υπάρχουν διαφορές ουσίας μεταξύ τους". Τη δήλωση αυτή έκανε χτες στο "Ρ" ο υποψήφιος δήμαρχος της Αγωνιστικής Κίνησης Δημοτών Ηρακλείου Στέλιος Ορφανός και πρόσθεσε: "Δεν ξέρουμε αν θα κατεβούν δύο υποψήφιοι από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, όμως το πιο πιθανό είναι στην περίπτωση αυτή πως πρόκειται για σχέδιο εκτόνωσης της δυσαρέσκειας μερίδων της κοινής γνώμης, ώστε με τη συσπείρωση γύρω από κάποια πρόσωπα οι διαφορές να μην πάρουν πολιτικές διαστάσεις".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ