Τετάρτη 1 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ανησυχία για τις ιδιωτικοποιήσεις

Συνάντηση της ΔΑΚ Θεσσαλονίκης με αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ

Συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Νομαρχιακού Τμήματος (ΝΤ) της ΑΔΕΔΥ Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ) πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί με αντιπροσωπεία της "Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης" Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Αγάπιο Σαχίνη.

Ο πρόεδρος της ΕΔΟΘ, Δ. Κίτσιος,αλλά και άλλα μέλη της ΕΕ εξέθεσαν τα οξυμένα προβλήματα των δημοσίων υπαλλήλων, που τελευταία οξύνονται περισσότερο μετά και τα μέτρα που συνοδεύουν την υποτίμηση της δραχμής. "Ανησυχούμε για τις πολιτικές που οδηγούν στη συρρίκνωση του κράτους και την ιδιωτικοποίηση μιας σειράς ΔΕΚΟ και πιστεύουμε ότι υπάρχουν μεγάλα συμφέροντα που ενδιαφέρονται γι' αυτή τη συρρίκνωση", δήλωσε ο Δ. Κίτσιος.Εκφράστηκε ακόμη από πλευράς ΕΔΟΘ η αναγκαιότητα ανάπτυξης σχέσεων φιλίας με τους γειτονικούς λαούς και τα συγγενή συνδικάτα, ενώ ζητήθηκε η στήριξη της ΔΑΚΘ στους στόχους και τους αγώνες του συνδικαλιστικού κινήματος.

Απαντώντας, ο Αγ. Σαχίνης τόνισε ότι το κύριο ζήτημα της πόλης είναι η αποδιάρθρωση της παραγωγικής βάσης και η ανεργία, που έχει οδηγήσει στο περιθώριο πάνω από το 13% του εργατικού δυναμικού. Επισήμανε την πλήρη απουσία της διοίκησης, αλλά και της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης από τα καθημερινά προβλήματα του λαού, αλλά και την απροθυμία τους να ασχοληθούν με τα τόσο οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων. Εγινε αναφορά στα γκέτο και το φαινόμενο της φτώχειας που διευρύνεται διαρκώς και οι δύο πλευρές υπογράμμισαν την ανάγκη αντιμετώπισης του προβλήματος του εθνικισμού και του ρατσισμού, που σηκώνει κεφάλι και στη χώρα μας. Τέλος, το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Θεσσαλονίκης αποδέχτηκε πρόσκληση της ΔΑΚΘ να παραβρεθεί και να τοποθετηθεί στην ημερίδα που οργανώνει η Κίνηση τη Δευτέρα 13/3 με θέμα "Δημοτικές εκλογές και το παραγωγικό μοντέλο της Θεσσαλονίκης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ