Τετάρτη 1 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Μήνυμα Πανσπουδαστικής αντεπίθεσης

Ψηφίζουν από το πρωί σήμερα οι φοιτητές και οι σπουδαστές όλης της χώρας, για να αναδείξουν νέα διοικητικά συμβούλια στους φοιτητικούς και σπουδαστικούς τους συλλόγους και αντιπροσώπους για τα Συνέδρια της ΕΦΕΕ και ΕΣΕΕ που θα γίνουν 4 - 7 Μάη και 30 Απρίλη - 3 Μάη, αντίστοιχα. Οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας κατεβαίνουν στις φετινές εκλογές με ψηφοδέλτια σε όλες τις σχολές, με αισιοδοξία για το αποτέλεσμα, αφού απ' όλη τη χώρα τα μηνύματα που έρχονται από τη σπουδάζουσα νεολαία είναι θετικά και ελπιδοφόρα.

Οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας απευθύνουν σε όλους τους φοιτητές και τους σπουδαστές πλατύ, ενωτικό, αγωνιστικό κάλεσμα: με την ψήφο τους, να δώσουν ένα γερό μάθημα, στις δυνάμεις που υπονομεύουν τους αγώνες και τα δικαιώματα του φοιτητικού κινήματος και των εργαζομένων και στηρίζουν την πολιτική των "Λευκών" και "Πράσινων Βιβλίων", και του ΟΟΣΑ, ενισχύοντας το Μέτωπο Παιδείας.

Συγκεκριμένα, οι ΠΚΣ καλούν φοιτητές και σπουδαστές:

  • Με τη στάση τους, να αντισταθούν στην επίθεση απέναντι στα μορφωτικά και εργασιακά τους δικαιώματα. Ενάντια στην πολιτική της αποσύνδεσης πτυχίου- επαγγέλματος, της έντασης των ταξικών φραγμών, του κατακερματισμού των σπουδών, της παροχής "καταρτίσεων". Της μετατροπής των ΑΕΙ - ΤΕΙ σε παραμάγαζα των επιχειρήσεων, στη λειτουργία τους με τους νόμους της αγοράς, με κριτήρια "ανταγωνιστικότητας".
  • Να αντισταθούν στην προοπτική του απασχολήσιμου, του μισομορφωμένου, μισοειδικευμένου, φτηνού, "ευέλικτου" εργατικού δυναμικού. Να αντισταθούν στην πολιτική που χαράζουν τα "Λευκά" και "Πράσινα Βιβλία" της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η Συνθήκη του Μάαστριχτ και του Αμστερνταμ, οι εκθέσεις του ΟΟΣΑ.
  • Να δυναμώσουν την αντεπίθεση του φοιτητικού κινήματος, κάνοντας ένα μεγάλο βήμα στην κατεύθυνση της αλλαγής του συσχετισμού δύναμης στους συλλόγους.
  • Να ενισχύσουν το Μέτωπο Παιδείας. Να απομονώσουν τις δυνάμεις της υποταγής και της συναίνεσης, τις δυνάμεις της υπονόμευσης και του αποπροσανατολισμού.
  • Με τη σημερινή τους ψήφο να στείλουν ένα ακόμα μήνυμα ανυπακοής στην κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, στους πολιτικούς της καθοδηγητές, στην ΕΕ και τους βιομηχάνους.
  • Να στείλουν μήνυμα αντεπίθεσης σε όλο τον ελληνικό λαό, που βλέπει καθημερινά να συρρικνώνονται το εισόδημα, τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις του.
Ψήφος
- απάντηση

Οι φετινές εκλογές γίνονται μέσα σε ένα κλίμα υποβάθμισης που παγίως καλλιεργείται τα τελευταία χρόνια. Χωρίς να υπάρχουν αυταπάτες όσον αφορά τους γενικούς συσχετισμούς, τα μηνύματα που υπάρχουν απ' όλες τις σχολές δείχνουν ότι σήμερα θα καταγραφεί με το αποτέλεσμα, η θέληση ακόμη περισσότερων φοιτητών και σπουδαστών να πάρουν θέση αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή - αντιεκπαιδευτική λαίλαπα.

Οι φοιτητές και οι σπουδαστές καλούνται σήμερα με την ψήφο τους να δώσουν ηχηρή απάντηση στους υπονομευτές του κινήματος, σε εκείνους που σιγοντάρουν και καλύπτουν τη συντηρητική και αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθείται και στην παιδεία. Να αποκαλύψουν τις πραγματικές αιτίες που γεννούν την αντιεκπαιδευτική πολιτική, κρίνοντας τους πραγματικούς ενόχους. Και η ψήφος στις ΠΚΣ είναι ψήφος αντίστασης, αντεπίθεσης για την εξασφάλιση όλων όσων ανήκουν στη σπουδάζουσα νεολαία. Για να μπορέσει το φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα να συγκρουστεί με το μονόδρομο της πολιτικής του Μάαστριχτ - Αμστερνταμ, και όλοι μαζί να συγκροτήσουν ένα δυνατό, ενωτικό, οργανωμένο κίνημα που θα συναντιέται με τους αγώνες του εργατικού, λαϊκού κινήματος, για να ανατραπεί το συντηρητικό μπλοκ στην κοινωνία και στην εκπαίδευση.

Η ενίσχυση της μόνης συνεπούς παράταξης που δρα όλη τη χρονιά στο χώρο των ΑΕΙ και των ΤΕΙ, αγγίζοντας τα μικρά και μεγάλα προβλήματα των συμφοιτητών τους, θα σημάνει αγώνες για να μην περάσει η διάλυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας, για να μην ενταθούν οι ταξικοί φραγμοί στη μόρφωση, για να μην υποβαθμιστούν οι σπουδές τους.

Ψήφος στις ΠΚΣ σημαίνει γύρισμα της πλάτης σε όλους αυτούς που θέλουν τους φοιτητές και σπουδαστές υποταγμένους, ανίσχυρους να αντιδράσουν, έρμαια της αντιλαϊκής αυτής πολιτικής.

Η ψηφοφορία στις σχολές αρχίζει με την ανατολή του ήλιου και οι κάλπες θα κλείσουν με τη δύση. Απαραίτητα για την ψηφοφορία είναι το τρίπτυχο ή το πάσο και αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή εκλογικό βιβλιάριο ή οποιοδήποτε δημόσιο έγγραφο που να πιστοποιεί την ταυτότητα του ψηφοφόρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ