Τετάρτη 1 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
Κυβερνητικότερη της κυβέρνησης

Αλλοθι στην κυβερνητική πολιτική που επιχειρεί την άλωση κάθε εργασιακού ή οποιουδήποτε άλλου δικαιώματος των εργαζόμενων, έδωσε χτες το Νομαρχιακό Συμβούλιο Πειραιά με την έγκριση προγραμματικής σύμβασης για τη λειτουργία γραφείου που υποτίθεται ότι θα ενημερώνει ανέργους και εργοδότες. Και μόνο το ότι το γραφείο αυτό (που η λειτουργία του έχει αρχίσει πριν ακόμα ψηφιστεί από το Νομαρχιακό Συμβούλιο) στεγάζεται στο ΕΒΕΠ δείχνει ότι σκοπεύει στην εξυπηρέτηση των εργοδοτών, οι οποίοι θα βρίσκουν εργατικά χέρια από τους ανέργους, που θα προσφεύγουν εκεί με όρους σύγχρονης δουλοπαροικίας, όπως χαρακτηριστικά τόνισε η επικεφαλής της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας Πειραιά Ελπίδα Παντελάκη.

Η επικεφαλής της ΝΑΣ, αφού κατήγγειλε τόσο την ίδια την προγραμματική σύμβαση, όσο και τη διαδικασία της πρωθύστερης έγκρισής της από το Νομαρχικό Συμβούλιο, τόνισε ότι με τη δημιουργία τέτοιων γραφείων αλλάζει ο ρόλος του ΟΑΕΔ, ο οποίος εντάσσεται πλέον στην υπηρέτηση της κυβερνητικής πολιτικής και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση βάζει τη βούλα της σε αυτό.

Κανένα νέο έργο

Νωρίτερα το Νομαρχιακό Συμβούλιο είχε ψηφίσει - με αρνητική ψήφο μόνο της ΝΑΣ - το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Νομαρχίας Πειραιά, στο οποίο αντί να προβλέπονται έργα για την εξυπηρέτηση των αναγκών της περιοχής, προσπαθούν να χωρέσουν τις ανάγκες αυτές στη σκληρή δημοσιονομική πολιτική. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν προβλέπονται έργα από ίδιους πόρους της νομαρχίας, αλλά απλώς συνέχιση έργων που άρχισαν το 1997. "Είναι τέτοια η οικονομική δυσπραγία που δεν μπορούμε να βάλουμε στο πρόγραμμα νέα έργα", τόνισε η Ελπίδα Παντελάκη, προσθέτοντας ότι τους επόμενους 18 μήνες ένας οδοστρωτήρας θα περάσει πάνω από την πλάτη των εργαζόμενων και το Νομαρχιακό Συμβούλιο δεν μπορεί να σημειώνει απλά τα προβλήματα. Εστω και στη λήξη της θητείας του ας σηκώσει ψηλά το κεφάλι απέναντι στην κυβερνητική πολιτική.

Για το κολυμβητήριο

Στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου παραβρέθηκε ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Πατσιλινάκος, που ζήτησε την ολοκλήρωση του κολυμβητηρίου. Η μελέτη του έργου εγκρίθηκε το 1989 και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έδωσε 10 εκατομμύρια. Το 1990 έγινε η πρώτη δημοπράτηση και το 1991 άρχισαν οι εργασίες. Μέχρι το 1994 η ΓΓΑ έδωσε 15 εκατομμύρια ενώ το έργο ήδη είχε κοστίσει 400 από τα οποία τα 200 ήταν χρέος. Το 1995 και 1996 ο Δήμος Περάματος δεν πήρε ούτε δραχμή. Στο τέλος του 1997 πήρε 100 εκατομμύρια από τα οποία τα 50 έδωσε στο χρέος που υπήρχε και τα υπόλοιπα διατέθηκαν για τη συνέχιση του έργου, που για να ολοκληρωθεί χρειάζεται ακόμα 350. Αν τα χρήματα αυτά δοθούν θα έχει τελειώσει το καλοκαίρι. Το Νομαρχιακό Συμβούλιο αρκέστηκε να σημειώσει ότι υπάρχει καθυστέρηση στην υλοποίηση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ νομαρχίας και του αρμόδιου υπουργείου για έργα αθλητικής υποδομής στον Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ