Τετάρτη 1 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Αντίθεση" επί της... διαδικασίας

Η νέα... "αντιπολιτευτική" ανακάλυψη της λεγόμενης "εσωκομματικής αντιπολίτευσης" του ΠΑΣΟΚ έγκειται στη διαφωνία τους, όχι με την ουσία του νομοσχεδίου διάλυσης των πάντων στην Ολυμπιακή, αλλά με τη διαδικασία του κατεπείγοντος... Σε μια προσπάθεια, λοιπόν, να εμφανιστούν στο προσκήνιο, οι "διαφωνούντες" συνέταξαν χτες επιστολή προς τον Απ. Κακλαμάνη, την οποία υπογράφουν 16 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καθώς και ο Μ. Γικόνογλου όπου εκφράζουν τη διαφωνία τους στην "προωθούμενη από την κυβέρνηση ψήφιση του νομοσχεδίου για την ΟΑ ως κατεπείγοντος".

Οι βουλευτές αναφέρουν ότι καλούνται "να παρακολουθήσουν τη συζήτηση ως βουβοί ακροατές" και ότι η συνοπτική διαδικασία "έρχεται σε κραυγαλέα αντίθεση με τις διακηρύξεις για την αναβάθμιση του ρόλου της Βουλής". Σύμφωνα με την επιστολή, η σημασία του νομοσχεδίου δεν περιορίζεται στην περίπτωση της ΟΑ, "διότι διαγράφεται σαφώς το ενδεχόμενο να επηρεάσει παραπέρα εξελίξεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα". Οι βουλευτές που υπογράφουν το κείμενο ζητώντας από τον Απ. Κακλαμάνη να απευθυνθεί στην κυβέρνηση με τη σύσταση "να μην επιμείνει σε μία τέτοια διαδικασία", είναι οι: Γ. Ανωμερίτης,Ε. Βερυβάκης,Μ. Γικόνογλου,Α. Δαμιανίδης,Ν. Κατσέλη,Ι. Καψής,Ε. Ανουσάκη,Π. Οικονόμου,Η. Παπαηλίας,Σ. Παπαθεμελής,Απ. Πεπονής,Ν. Σιφουνάκης,Β. Τσιλίκας,Γ. Χαραλαμπόπουλος,Γ. Ποττάκης,Α. Χρυσανθακόπουλος,ενώ τη στήριξή του φέρεται να έχει παράσχει και ο Λ. Κανελλόπουλος.

Πριν τη δημοσιοποίηση της επιστολής είχε εκδώσει προσωπική ανακοίνωση ο Π. Οικονόμου, όπου εξέφραζε τη διαφωνία του με το νομοσχέδιο. Πάντως συνεργάτες του πρωθυπουργού έλεγαν ότι δε θα ακολουθηθεί η μεθόδευση της επιβολής κομματικής πειθαρχίας για την ψήφιση του νομοσχεδίου και υποβάθμιζαν τη σημασία της εμφάνισης της "εσωκομματικής αντιπολίτευσης". Τα μέλη της τελευταίας, φέρονται δε, να βρίσκονται σε επικοινωνία μεταξύ τους ώστε να συντονιστούν σε μια επιχείρηση κατάθεσης... εποικοδομητικών προτάσεων κατά τη διαδικασία της συζήτησης του νομοσχεδίου.

Τέλος ας σημειωθεί ότι σήμερα συνεδριάζουν από κοινού η Κυβερνητική Επιτροπή και η Πολιτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ, ενώ χτες ο Δ. Ρέππας αφού υποβάθμισε πλήρως τις δηλώσεις Τσοχατζόπουλου στη Θεσσαλονίκη, κάλεσε τους δημοσιογράφους να μην αποδίδουν "αυτοκαταστροφική στάση" στον υπουργό...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ