Τετάρτη 1 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Αγωνιστική, ενωτική στάση

Τα οξυμένα προβλήματα στο χώρο της παιδείας και το αδιέξοδο, που δημιουργεί η νεοσυντηρητικής κατεύθυνσης αντιεκπαιδευτική πολιτική, δεν οδηγούν στον "αναχωρητισμό" από τα προβλήματα τους σπουδαστές, αλλά στην αναζήτηση της ριζοσπαστικής λύσης, της άλλης πρότασης για την εκπαίδευση, που η επιβολή της περνάει μέσα από την αγωνιστική ενωτική στάση της σπουδάζουσας νεολαίας.

Τα τελευταία χρόνια, τα μέλη και οι φίλοι των "Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας" στο ΤΕΙ Χαλκίδας αυτό το δρόμο τράβηξαν. Το δύσκολο, αλλά ωραίο δρόμο της σύγκρουσης με το "μονόδρομο" της πολιτικής του Μάαστριχτ - Αμστερνταμ που ακολουθούν οι άλλες παρατάξεις. Οι ΠΚΣ, με την αγωνιστική τους στάση απέναντι στα προβλήματα, με τις παρεμβάσεις τους, με σειρά πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων, ενάντια στην ανεργία και τη ναρκοϋποταγή των συνειδήσεων, ενάντια στον ιμπεριαλισμό, δίνοντας μάχες σε όλα τα μέτωπα για να απολαμβάνει η νεολαία όλα τα δικαιώματά της, ήταν μέσα στα προβλήματα των σπουδαστών και της νεολαίας.

Εκ μέρους των ΠΚΣ, ο Γιώργος Δρέττας,μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Σπουδαστών της ΣΤΕΦ ΤΕΙ Χαλκίδας, είπε στο "Ρ": "Με ιδιαίτερη αισιοδοξία οι ΠΚΣ στο ΤΕΙ δίνουν τη μάχη των σπουδαστικών εκλογών, έχοντας ως παρακαταθήκη τη δουλιά όλης της χρονιάς, την καθημερινή παρουσία στις σχολές, την ενασχόληση με τα πραγματικά και οξυμένα προβλήματα των σπουδαστών. Οι ΠΚΣ ήταν η μόνη σπουδαστική παράταξη, που επιδίωξε να ενημερώσει για τον αντιεκπαιδευτικό χαρακτήρα του ν. 2525/97. Ηταν η παράταξη που όλο το χρόνο με συνέπεια καλούσε σε υπεράσπιση και αξιοποίηση των συλλογικών διαδικασιών (ΓΣ, ΔΣ, Επιτροπές Εξαμήνων), ενάντια στη διαλυτική τακτική των άλλων δυνάμεων, που εμφανίστηκαν να "ενδιαφέρονται" για τα προβλήματα των σπουδαστών μια βδομάδα πριν τις εκλογές, για να εξαφανιστούν αμέσως μετά. Οι σπουδαστές, όμως, δεν τρώνε "κουτόχορτο". Και σ' αυτές τις εκλογές θα στηρίξουν και θα ενισχύσουν με την ψήφο τους τις ΠΚΣ, ως τη μόνη δύναμη - αντίβαρο στην αντιεκπαιδευτική λαίλαπα κυβέρνησης και ΕΕ. Ως τη μόνη αριστερή, προοδευτική φωνή αντεπίθεσης, κόντρα στο μπλοκ της συντήρησης των γαλαζοπράσινων αποχρώσεων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ