Τετάρτη 1 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Πανσπουδαστικά"

Υποταγή άνευ όρων

Κριτική στο νόμο 2525/97 επιχειρεί να κάνει η παράταξη του Συνασπισμού στο Οικονομικό. Και τι λέει;

Οτι έγινε "ευρύτατος διάλογος", ότι "η κυβέρνηση δε συγκάλεσε το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας" και ότι "οι υποσχέσεις για ελεύθερη πρόσβαση αποδεικνύονται απατηλές, με δεδομένο πως τα ΠΣΕ αδυνατούν να απορροφήσουν παρά ένα μικρό αριθμό υποψηφίων".

Εκτός από την επίφαση διαλόγου την οποία επικαλούνται και την οποία κυβέρνηση και Συνασπισμός θεωρούν τακτική τους για το πέρασμα κάθε αντιδραστικού μέτρου (βλέπε "κοινωνικό διάλογο" - "Ολυμπιακή"), στο νόμο Αρσένη, τα παιδιά του "ΑΣυνασπισμού" λένε ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ.

Στην άνευ όρων υποταγή που προτείνει το "Δίκτυο" του Συνασπισμού οι φοιτητές και οι σπουδαστές σήμερα απαντούν με ανυπόταχτη ψήφο, ψήφο αγώνα, ψήφο αντίστασης και αντεπίθεσης. Ψηφίζουν ΠΚΣ.

Οι υπονομευτές του φοιτητικού κινήματος και της ΕΦΕΕ

Από την ίδρυσή της η ΕΦΕΕ βρέθηκε στο στόχαστρο της άρχουσας τάξης στην προσπάθειά της να χτυπήσει το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα, να τσακίσει τις αντιστάσεις του. Στην αρχή με τη δράση της ΕΚΟΦ, στη συνέχεια με πιο εκλεπτυσμένο τρόπο επιχείρησε με κάθε μέσο τη διάλυσή της. Ετσι ακούμε συχνά για την ανάγκη αναπροσανατολισμού του φοιτητικού κινήματος, καταστατικά συνέδρια κλπ. (ΔΑΠ - ΠΑΣΠ), φωνές που πάντα συνοδεύονται από την προσπάθεια διάλυσης με κάθε τρόπο των Πανσπουδαστικών Συνεδρίων και την υπονόμευση της ΕΦΕΕ και του οργανωμένου φοιτητικού κινήματος.

Στην επιχείρηση αυτή δεν είναι μόνοι τους. Εχουν και "αριστερούς μαϊντανούς". Αυτούς τους μικρομεγάλους που με πρόσχημα τις "αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες", υπονομεύουν, διαλύουν και υποκαθιστούν τα ΔΣ των συλλόγων, ακόμη και τις ίδιες τις Γενικές Συνελεύσεις.

Πέρυσι μετά τη διάλυση του Πανσπουδαστικού Συνεδρίου, τα ΕΑΑΚ φώναζαν ότι "η ΕΦΕΕ πέθανε", φέτος σε προκηρύξεις τους μιλάνε για κόψιμο "του ομφάλιου λώρου με το κουφάρι της ΕΦΕΕ", αποτελώντας τον καλύτερο σύμμαχο της άρχουσας τάξης στην προσπάθειά της για διάλυση του οργανωμένου φοιτητικού κινήματος.

Η ψήφος στις ΠΚΣ σήμερα είναι ταυτόχρονα και ψήφος υπέρ της ενότητας, της αποτελεσματικότητας και της προοπτικής του φοιτητικού κινήματος.

ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΟΣ ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ

Ολα τα μέσα...

Οταν πια δεν πιάνουν τα CD - ROM, όταν τα "αλεξίπτωτα" δεν πείθουν, αρχίζουν τα "μεγάλα" μέσα. Ετσι η ΠΑΣΠ "πείθει" τους φοιτητές να την ψηφίσουν και τους φρονηματίζει να "μην κάνουν παρέες με Πανσπουδαστικάριους", χρησιμοποιώντας πιο προσφιλή σ' αυτή μέσα. Απειλεί στην ΠΑΝΤΕΙΟ (για παράδειγμα) ότι θα διώξει "από την εστία της" φοιτητές, ότι δε θα μεσολαβήσει για μεταγραφή κ.ά. Σε παρόμοιο μήκος κύματος και με παρόμοιες απειλές η ΔΑΠ στη Χαλκίδα προσπαθεί να "κλείσει" τα ψηφοδέλτιά της. Ο,τι όμως και να κάνουν, δεν πρόκειται να σταματήσουν τον κατήφορό τους και αυτό θα το διαπιστώσουν καλά σήμερα.

Απλή αριθμητική...

Η δύναμη που έχει 114 ψήφους και 15%, δε δικαιούται έδρα στην Εφορευτική Επιτροπή, ενώ αντίθετα δικαιούνται όλες οι άλλες, ακόμα και οι "Νέοι Ορίζοντες", οι οποίοι είχαν 6 ψήφους. Ετσι ΔΑΠ και ΠΑΣΠ στα ΤΕΦΑΑ Αθήνας, αποφάσισαν να αποκλείσουν την "Πανσπουδαστική" από την Εφορευτική Επιτροπή προκειμένου να προχωρήσουν σε όργιο νοθείας με στόχο τη διατήρηση της αυτοδυναμίας της ΔΑΠ και τη διατήρηση της ΠΑΣΠ στη 2η θέση. Την απάντηση θα την πάρουν από τους ίδιους τους φοιτητές.

Αυτοκριτική...

Κάνουμε την αυτοκριτική μας επειδή ξεχάσαμε "κάθε ηθική στον κόσμο της Αριστεράς", όπως διαβάσαμε σε προκήρυξη των ΕΑΑΚ στο Γεωργικό Πανεπιστήμιο. Αναζητώντας έτσι τη χαμένη ηθική μας, βρήκαμε κάπου στο "ΠΡΙΝ" της περασμένης Κυριακής, να γράφει για τις ΠΚΣ: "Η Αριστερά της ήττας, της εξαργύρωσης των αγώνων σε ψήφους, του μπρεσνιεφικού οράματος για την εκπαίδευση, η αριστερά των "ανοιχτών δρόμων" και του συμβιβασμού, το αγαπημένο κουταβάκι του Μεταξόπουλου, είναι κομμάτι του οραματικού χρηματικού σκηνικού της συναίνεσης και της υποταγής...".

Ευχαριστούμε για τα μαθήματα ηθικής "στον κόσμο της Αριστεράς", αλλά μη σφίγγεστε και πολύ ρε παιδιά, γιατί... κάτι μυρίζει!

Σχέση πτυχίου - επαγγέλματος

Να τι δήλωσαν στη χθεσινή "Καθημερινή" οι εκπρόσωποι του "Δικτύου" (Συνασπισμός) για την αποσύνδεση πτυχίου - επαγγέλματος: "Το Πανεπιστήμιο, όπως και κάθε πτυχίο, θα πρέπει να αποσυνδεθούν από κάθε μορφή αγοράς εργασίας. Είναι χώρος γνώσης και μόρφωσης, όχι σίγουρης επαγγελματικής αποκατάστασης". Οι αριστερούτσικοί μας ξεσπαθώνουν και παρουσιάζουν το πραγματικό τους πρόσωπο όταν έχουν απέναντί τους τα ΜΜΕ, αλλά αλλάζουν τροπάρι όταν μιλάνε στους φοιτητές. Μη ντρέπεστε παιδιά, να μας τα λέτε αυτά τα ωραία και στις Γενικές Συνελεύσεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
"Ο λόγος ανήκει στους φοιτητικούς συλλόγους" (1998-09-02 00:00:00.0)
Το ένα χέρι νίβει τ' άλλο... (1998-06-02 00:00:00.0)
Ματαίωσαν, τελικά, το 18ο Συνέδριο της ΕΦΕΕ (1998-05-08 00:00:00.0)
Δε θέλουν συνέδριο οι συμβιβασμένες παρατάξεις (1998-05-06 00:00:00.0)
Απάντηση, η μεγάλη συμμετοχή (1998-04-03 00:00:00.0)
Φοιτητές και σπουδαστές θα δώσουν την απάντηση (1997-05-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ