ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 30 Απρίλη 1998
Σελ. /40
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 1998
Μαχητικό "παρών" στο Σύνταγμα

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για το γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς σε όλη τη χώρα. Στις 10 πμ η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος

"Μάχη" με το χρόνο δίνουν πια συνδικάτα και συνδικαλιστές που, αξιοποιώντας και την τελευταία στιγμή, συνεχίζουν τις εκδηλώσεις, περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς για την προετοιμασία της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται αύριο με συγκεντρώσεις και πορείες σ' όλη τη χώρα. Κορυφαία εκδήλωση, η απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί, στην πλατεία Συντάγματος,που οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών.Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας.

Στα πλαίσια της προετοιμασίας της Πρωτομαγιάς και προς τιμήν της έχουν κηρύξει σήμερα μία ώρα στάση εργασίας η Ομοσπονδία Κλάδων Ενδυσης και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας,στη διάρκεια της οποίας θα γίνουν εκδηλώσεις σε χώρους δουλιάς. Στάση εργασίας μιας ώρας και εκδηλώσεις σε εργοτάξια πραγματοποιούν και οι εργαζόμενοι του μετρό.Επίσης, δίωρη στάση εργασίας, από τις 12.30μμ έως τις 2.30μμ και συγκέντρωση στο Δημαρχείο πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο Δήμο Ταύρου,με απόφαση του Συλλόγου τους.

Κάλεσμα για συμμετοχή στο Σύνταγμα

Να συμμετάσχουν μαζικά στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο Σύνταγμα και στην προσυγκέντρωσή της στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 9.30 το πρωί, καλεί τους αντιστασιακούς της Αθήνας η ΠΕΑΕΑ.Επίσης, καλεί τους αντιστασιακούς της χώρας να συμμετάσχουν στις κατά τόπους συγκεντρώσεις για τον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς.

Με ανακοίνωσή της η ΔΗΚΕΒΕ Αθήνας καλεί τους επαγγελματοβιοτέχνες να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα και στην προσυγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος στις 9πμ, προς τιμήν "των αγώνων και των θυσιών της εργατικής τάξης, για μια κοινωνία που θα εξασφαλίσει στον άνθρωπο μια αξιοπρεπή ζωή".

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται η ανάγκη "να δυναμώσει η συμμαχία τους με τους εργαζόμενους για τη δημιουργία ενός Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Μετώπου Πάλης για την προστασία των συμφερόντων του λαού και του τόπου".

"Ολοι, στη συγκέντρωση των εργατών"...

Κοντά σε εργαζόμενους, που εδώ και μήνες έχουν "αποχαιρετίσει" το οκτάωρο, την κατάκτηση με την οποία συνδέθηκε η Πρωτομαγιά, τους εργαζόμενους στην επιχείρηση πλεκτού ενδύματος ΜΠΑΡΚΟ στο Περιστέρι, βρέθηκε χτες ο γγ του Εργατικού Κέντρου Αθήνας Π. Σοφός.

Με πολλή προσοχή οι εργαζόμενοι άκουσαν το συνδικαλιστή, ενώ η ανησυχία τους για το μέλλον της κοινωνικής ασφάλισης καταγράφηκε σε μια σειρά ερωτήσεις τους. Οι εργαζόμενοι αποδοκίμασαν έντονα την επιχειρούμενη από την κυβέρνηση ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και μιας σειράς ακόμα δικαιωμάτων, όπως το ωράριο εργασίας. Εξάλλου, οι ίδιοι γνωρίζουν από "πρώτο χέρι" τι σημαίνει κατάργηση του 8ωρου, αφού από τις αρχές του χρόνου η επιχείρηση, επισείοντας την απειλή των απολύσεων, τους υποχρέωσε να δεχτούν τη μείωση κατά 1 ώρα και 20 λεπτά του ωραρίου τους, με ταυτόχρονη μείωση των αποδοχών τους.

Ο Π. Σοφός, μιλώντας στους εργαζόμενους, υπογράμμισε: "Δεχόμαστε μια τεράστια επίθεση. Οι μισθοί μειώνονται, το βιοτικό επίπεδο πέφτει, την ίδια στιγμή βιομήχανοι, τραπεζίτες, εφοπλιστές αυξάνουν με απίστευτους ρυθμούς τα κέρδη τους και τον πλούτο τους. Θα το επιτρέψουμε; Θα γίνουμε επαίτες της ζωής;".

Αναφερόμενος στην Πρωτομαγιά, αφού κάλεσε τους εργαζόμενους να είναι στο Σύνταγμα στις 10 το πρωί εκείνη τη μέρα, σημείωσε: "Τα προβλήματά μας δημιουργούνται από την ανελέητη επίθεση κυβέρνησης και βιομηχάνων. Για την αντιμετώπισή της, για την υπεράσπιση των κατακτήσεων, για νέες κατακτήσεις επιβάλλεται η ενότητά μας. Είναι ψευδεπίγραφη η ενότητα που επικαλείται η πλειοψηφία στη ΓΣΕΕ, γιατί με την τακτική της στηρίζει την κυβερνητική πολιτική, τα αντεργατικά μέτρα. Στηρίζει την κυβέρνηση για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, για την κατάργηση του 8ωρου, για το ξεπούλημα των δημοσίων επιχειρήσεων. Γι' αυτό είναι χρέος όλων των εργαζομένων να καταγγείλουν την τακτική αυτής της πλειοψηφίας. Να δώσουν αγωνιστικό περιεχόμενο στην ενότητά τους. Να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Να δώσουν μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την ταξική πορεία του συνδικαλιστικού κινήματος, να συγκρουστούν με τις επιλογές του κεφαλαίου".

Καταλήγοντας τόνισε: "Δεν έχουμε θέση στον Πεδίο του Αρεως. Εκεί θα γίνει μια σύναξη των εκπροσώπων της κυβέρνησης, των εκπροσώπων των κομμάτων που στηρίζουν την πολιτική της, των υποταγμένων στο κεφάλαιο συνδικαλιστών. Δεν έχουμε θέση δίπλα σε υπουργούς που αποφασίζουν την κατάργηση του 8ωρου, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Ολοι λοιπόν στο Σύνταγμα".

Αγωνιστικός άνεμος σε όλη τη χώρα

Με απεργιακές συγκεντρώσεις, που διοργανώνουν τα Εργατικά Κέντρα και τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ,οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα της Θεσσαλίας θα γιορτάσουν την Πρωτομαγιά.

Στη Λάρισα η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 9.30 το πρωί στην πλατεία Ταχυδρομείου.Στο Βόλο η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Ελευθερίας,όπου θα καταλήξει και η προσυγκέντρωση στην οποία καλούν η ΕΣΑΚ και η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα" στις 9 το πρωί στη συμβολή των οδών Αντωνοπούλου και Δημητριάδος.Ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν την ίδια ώρα στα Τρίκαλα και στην Καρδίτσα.

Ταξικά στην Καλαμάτα

Σε ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς στην πλατεία της 23ης Μαρτίου στις 10 το πρωί καλεί όλους τους εργαζόμενους και το λαό της Μεσσηνίας το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.

Να πάρουν μαζικά μέρος στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας καλεί τους εργαζόμενους και τους νέους η ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ.

Στην Ελευσίνα

Να πάρουν μέρος στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην πλατεία Ηρώων Ελευσίνας,καλεί με ανακοίνωσή του όλους τους εργαζόμενους του Θριασίου, το Συντονιστικό Σωματείων Θριάσιου Πεδίου."Εκεί - όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση - θα απαιτήσουμε να μην καταργηθεί το 8ωρο, να παραμείνουν οι ΔΕΚΟ 100% στο δημόσιο, να αποχωρήσει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ από τους στημένους "κοινωνικούς διαλόγους" και να υπάρξει ένα Εργατικό Κέντρο της περιοχής που θα μπαίνει μπροστά στα προβλήματα, θα αγωνίζεται και θα συντονίζει τους αγώνες των εργαζομένων".

Στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην πλατεία Ηρώων Ελευσίνας καλεί να συμμετάσχουν τους εργαζόμενους της περιοχής και τα μέλη του ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ - ΝΠΔΔ του Θριάσιου Πεδίου.

Στο Ηράκλειο

Σε ενωτικό, ταξικό, αγωνιστικό γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, προχωράει Επιτροπή συνδικαλιστών του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα στο Ηράκλειο,που καλεί τους εργαζόμενους σε προσυγκέντρωση αύριο το πρωί στην πλατεία Κορνάρου, απ' όπου θα ακολουθήσει πορεία προς τη συγκέντρωση στο ΕΚΗ.

Σε συνέντευξη Τύπου, οι εκπρόσωποι της Επιτροπής κατάγγειλαν την πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου για σκόπιμη καθυστέρηση στις ενέργειες για την προετοιμασία των εκδηλώσεων.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Οι φασίστες δεν παραβιάζουν το νόμο!

Σε καταφανέστατη απόσταση μεταξύ λόγων και έργων που, όμως, τούτη τη φορά, δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να περάσει στα "ψιλά", πιάστηκε επ' αυτοφώρω χτες η κυβέρνηση. Μια απόσταση που, στην προκειμένη περίπτωση, ισοδυναμεί με επίδειξη τουλάχιστον ανοχής απέναντι στα φασιστοειδή που μολύνουν με την παρουσία τους τον τόπο και προκαλούν βάναυσα κάθε έννοια δημοκρατίας.

Οπως έγινε γνωστό από τον "Ρ" σε προχτεσινό δημοσίευμα, η φασιστική αλητεία της "Χρυσής Αυγής", με ανακοίνωση που εξέδωσε προχτές καλεί σε ανοιχτή, δημόσια πρωτομαγιάτικη (!) συγκέντρωση, με σύνθημα "να φύγουν τώρα όλοι οι ξένοι" από την Ελλάδα και με σκοπό να προπαγανδιστεί πως "οι Ελληνες εργάτες γνώρισαν χρόνια ξεχωριστής φροντίδας και ευημερίας επί των εθνικών καθεστώτων της 4ης Αυγούστου και της 21ης Απριλίου"...

Χτες ο "Ρ" έθεσε το θέμα στην κυβέρνηση, καλώντας να απαντήσει πώς θα αντιδράσει σε αυτή την πρωτοφανή πρόκληση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στα λόγια, δεν υπήρξε καθόλου φειδωλός σε διακηρύξεις καταδίκης "των ακραίων αυτών ομάδων των πολιτών, που μόνο δεινά μπορεί να προσφέρει στον τόπο η δραστηριότητά τους". Στη συνέχεια και όταν ρωτήθηκε από το "Ρ" πώς πρακτικά θα εκφραστεί αυτό, ο Δ. Ρέππας επιχείρησε να απαντήσει ότι στην Ελλάδα "δε διώκεται το φρόνημα, αλλά η πράξη", αποκρύπτοντας ότι ήδη η προπαγάνδιση του ρατσισμού συνιστά πράξη κολάσιμη και μάλιστα με νόμο του ΠΑΣΟΚ, του 1984.

Οταν ο "Ρ" ρώτησε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο αν θα εφαρμοστεί ο νόμος 1419\1984 και γιατί δεν έχει εφαρμοστεί τόσες μέρες μετά την ανακοίνωση των φασιστοειδών (σ.σ.: νόμος που σε συνέχεια του 927 του 1979 ορίζει σαφώς ότι απαγορεύεται και τιμωρείται η πάσης φύσεως ενέργεια φυλετικής διάκρισης), έδωσε μια αναπάντεχη απάντηση: Ο νόμος δεν έχει εφαρμοστεί, είπε, "γιατί οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν κρίνει ότι δεν υπάρχει παραβίαση του νόμου" στις περίπτωση των φασιστικών διακηρύξεων της "Χρυσής Αυγής"!

Καταγγέλλουν τη φασιστική πρόκληση

"Πρόκληση απέναντι στην εργατική τάξη, στη μνήμη των 200 αγωνιστών κομμουνιστών που εκτέλεσαν οι φασίστες γερμανοί και στα χιλιάδες θύματα του φασισμού", χαρακτηρίζει η ομοσπονδία συνταξιούχων ΙΚΑ τη σύναξη των φασιστοειδών.

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης καταγγέλλει με αγανάκτηση τη συγκέντρωση των φασιστικών οργανώσεων, τονίζοντας ότι στοχεύουν δύο πράγματα: "Ν' αμαυρώσουν το γιορτασμό της μέρας της παγκόσμιας εργατικής τάξης, μέρα διεθνιστικής αλληλεγγύης και συμπαράταξης των εργαζομένων και να χτυπήσουν τους ξένους εργάτες με το ύποπτο σύνθημα ότι "κλέβουν" τη δουλιά των ελλήνων εργαζομένων".

Αντιρατσιστικό γλέντι

Στο κλίμα της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας, οι κάτοικοι του χωριού Φοινικούντα της Μεσσηνίας δίνουν τη δική τους απάντηση.

Με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού τους Συλλόγου και με τη συμπαράσταση της κοινότητας, την Πρωτομαγιά το μεσημέρι θα γλεντήσουν παρέα, αδελφωμένοι με τους οικονομικούς μετανάστες που ζουν και δουλεύουν στο χωριό τους.Το γλέντι θα γίνει στην ψησταριά του Γιάννη Μουδάκη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αγωνιστικά, συντονισμένα, αποφασιστικά

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (Του ανταποκριτή μας).-

Η φετινή Πρωτομαγιά πρέπει να αναδείξει σε όλο το μεγαλείο την αγωνιστικότητα, την αντίσταση της εργατικής τάξης απέναντι στη λαίλαπα των αντεργατικών μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση, τόνισαν χτες σε συνέντευξη Τύπου τα μέλη της διοίκησης του ΕΚΘ.Παράλληλα, υπογραμμίστηκε η ανάγκη συγκρότησης ενός κοινωνικοπολιτικού μετώπου, που να μπορεί να αντιστέκεται, αλλά παράλληλα και να δημιουργεί ρήξεις, με στόχο την ανατροπή αυτής της αντεργατικής, αντιλαϊκής πολιτικής. Οπως τονίστηκε, η πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης για συντονισμό των αγώνων των Εργατικών Κέντρων της Μακεδονίας και της Θράκης αποτελεί ένα βήμα πολύ σημαντικό, που πρέπει από εδώ και πέρα να κλιμακωθεί για να υπάρξει μια αντίσταση πανελλαδική στην αντεργατική πολιτική.

"Θεωρούμε ότι η φετινή Πρωτομαγιά θα πρέπει να δώσει το στίγμα το αγωνιστικό, το ταξικό. Σε αντίθετη κατεύθυνση από τις δυνάμεις εκείνες που στηρίζουν την κυβέρνηση, στηρίζουν αυτήν την πολιτική και περνάνε τον εφησυχασμό στην εργατική τάξη", δήλωσε ο γραμματέας του ΕΚΘ Θ. Κυριακίδης.

Στην πρωτομαγιάτικη προκήρυξή του, το ΕΚΘ καλεί όλους τους εργαζόμενους της πόλης να πάρουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση που γίνεται αύριο στις 10 π.μ. στην Πλατεία Αριστοτέλους για να καταδικάσουν την άδικη οικονομική και κοινωνική πολιτική.

"Αγωνιζόμαστε ενάντια σε κάθε μορφής ιδιωτικοποίηση - μετοχοποίηση των ΔΕΚΟ, για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της. Αρνούμαστε να συμμετέχουμε σε διαδικασίες "κοινωνικού διαλόγου", που αποτελεί άλλοθι για την επιβολή αντεργατικών μέτρων", τονίζεται στην προκήρυξη.

Στη συνέντευξη της Διοίκησης του ΕΚΘ, παρουσιάστηκε και το πρόγραμμα των πρωτομαγιάτικων εκδηλώσεων. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 4 Μάη θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα: "Αλλαγή του πλαισίου των εργασιακών σχέσεων", ενώ την Τρίτη θα προβληθεί ταινία. Την Τετάρτη θα γίνει μουσική εκδήλωση. Την Παρασκευή θα γίνει διήμερο με θέμα: "Οικονομική Νομισματική Ενωση". Το Σάββατο θα κατατεθούν στεφάνια στο Μνημείο του Εργάτη.

Στην υπόλοιπη Β. Ελλάδα

Σε Κοζάνη, Φλώρινα, Καστοριά και Πτολεμαϊδα, οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στις 9.30 π.μ. στις κεντρικές πλατείες.

Στις Σέρρες η ΕΣΑΚ και η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα" θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση στις 10 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας και στη συνέχεια θα πάνε σε συγκέντρωση στο ΕΚ. Προσυγκεντρώσεις θα γίνουν και στις κεντρικές πλατείες των πόλεων Ξάνθης και Κομοτηνής, ενώ στην Αλεξανδρούπολη η προσυγκέντρωση θα γίνει στη Δημαρχία.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Αφετηρία για νέους αγώνες

Στις 10.30 πμ στην πλατεία Κοραή η συγκέντρωση. Προσυγκέντρωση στο ΕΚΠ

Αύριο στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Κοραή πραγματοποιείται η πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και στην οποία οι ταξικές δυνάμεις - προβάλλοντας το δικό τους πλαίσιο αιτημάτων - καλούν όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά. Στις 10 το πρωί 16 πρωτοβάθμια σωματεία του Πειραιά διοργανώνουν προσυγκέντρωση στο ΕΚΠ.

Κοντά στους εργαζόμενους της ελαιουργοσαπουνοποιίας ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ,οι οποίοι πραγματοποίησαν μια ώρα στάση εργασίας (11πμ-12μ) και συγκέντρωση σε χώρο του εργοστασίου, βρέθηκε χτες το πρωί ο γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου ΠειραιάΜ. Νουφαρίτσης και ο γραμματέας του Σωματείου ΕλαιουργοσαπουνοποιώνΝ. Ξουράφης.

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί 2ωρη στάση εργασίας (10πμ-12μ) στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και συγκεντρώσεις στο Παράρτημα του Περάματος,στο Μόλο της ΔΕΗ και στο Νέο Μόλο Δραπετσώνας στη μεσαία καντίνα.Με ανακοίνωσή τους τα Σωματεία της Ζώνης καλούν όλους τους εργαζόμενους και άνεργους της Ζώνης να πάρουν αποφασιστικά μέρος στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση. Επίσης, σήμερα στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στις σαπουνοβιομηχανίες "Πάλμολιβ","Μινέρβα" και στην ΕΛΑΪΣ,Τέλος, στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις θα γίνουν στις υποδηματοποιίες "Τάργκετ","Βιογιάν","Ντόλφιν",καθώς και στη βιοτεχνία έτοιμων ενδυμάτων "Μπουκάμπο".

Εκδήλωση αλληλεγγύης στους αλλοδαπούς

Με τη διαβεβαίωση ότι θα συντριβούν αποφασιστικά τα νοσηρά φασιστικά φαινόμενα του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, πραγματοποιήθηκε χτες στο Συνδικάτο Οικοδόμων η Πρωτομαγιάτικη εκδήλωση αλληλεγγύης στους αλλοδαπούς εργάτες. Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, το Συνδικάτο Κλάδων Ενδυσης και Μετάλλου.

Στην εκδήλωση, όπου μίλησαν Ελληνες συνδικαλιστές και εκπρόσωποι συλλόγων αλλοδαπών εργαζομένων, τονίστηκε η αναγκαιότητα για τη συσπείρωση των εργατών όλου του κόσμου, γιατί όλοι το μόνο που έχουν να μοιράσουν είναι η φτώχεια και η ανεργία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε.

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Στάσεις εργασίας πραγματοποιούν αύριο, Πρωτομαγιά, οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ετσι, δε θα κυκλοφορήσουν:

- Τα τρόλεϊ από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 π.μ.

- Ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος από τις 5 π.μ. έως τις 8 π.μ.

- Τα μπλε λεωφορεία από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 8 π.μ. και από τις 10 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας.

Τα αεροπλάνα δε θα πετάξουν από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ.,ώρες για τις οποίες η ΟΣΠΑ κήρυξε στάση εργασίας, ενώ τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι.Δε θα κυκλοφορήσουν, λόγω 24ωρης απεργίας, τα τρένα του ΟΣΕ.

Εκδηλώσεις

Σήμερα Πέμπτη πραγματοποιούνται οι πιο κάτω εκδηλώσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων και άλλων φορέων για την Πρωτομαγιά:

- Στις 12.30 το μεσημέρι, στα τσαγκαράδικα της Καλλιθέας (συμβολή οδών Υδρας και Λευκάδας) από την Ομοσπονδία και το Συνδικάτο Κλάδων Ενδυσης.

- Στις 8.30μμ, στην πλατεία Ελευθερίας της Πάτρας, από το Συνδικάτο Οικοδόμων και τον Παμμικρασιατικό Σύνδεσμο.

- Στις 7μμ, στην Πετρούπολη, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο.

- Στις 7.30μμ, στην πλατεία Δαβάκη, από το Παράρτημα Οικοδόμων και άλλα εργατικά σωματεία της Καλλιθέας.

- Η Επιτροπή Ειρήνης Κοκκινιάς και ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος "Αγία Τριάδα",στις 7.30 μμ στο χώρο του Ηράκλειτου (Παιδική Στέγη).

  • Την Κυριακή 3 Μάη, ο Δήμος Ελληνικού διοργανώνει εκδήλωση στις 7.30μμ στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.
Οι προσυγκεντρώσεις

Τις παρακάτω προσυγκεντρώσεις προγραμματίζει για αύριο Πρωτομαγιά, στις 9 το πρωί, η Συντονιστική Επιτροπή που διοργανώνει τη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος:

- Στην Ομόνοια,τα κλαδικά σωματεία, οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, στο δημόσιο, σε παιδεία - υγεία και οι εργαζόμενοι των Συνοικιών της Α Αθήνας και των Δυτικών Συνοικιών.

- Στην πλατεία Κάνιγγος,οι οικοδόμοι και οι εργαζόμενοι των Βόρειων και Βορειοκεντρικών Συνοικιών.

- Στα Προπύλαια,η νεολαία.

- Στη Ρηγίλλης,οι εργαζόμενοι των Βορειοανατολικών και Ανατολικών Συνοικιών.

- Στους Στύλους του Ολυμπίου Διός,οι εργαζόμενοι των Νοτιοανατολικών Συνοικιών και οι εργαζόμενοι της "Ολυμπιακής".



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ