Πέμπτη 30 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Οι φασίστες δεν παραβιάζουν το νόμο!

Σε καταφανέστατη απόσταση μεταξύ λόγων και έργων που, όμως, τούτη τη φορά, δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να περάσει στα "ψιλά", πιάστηκε επ' αυτοφώρω χτες η κυβέρνηση. Μια απόσταση που, στην προκειμένη περίπτωση, ισοδυναμεί με επίδειξη τουλάχιστον ανοχής απέναντι στα φασιστοειδή που μολύνουν με την παρουσία τους τον τόπο και προκαλούν βάναυσα κάθε έννοια δημοκρατίας.

Οπως έγινε γνωστό από τον "Ρ" σε προχτεσινό δημοσίευμα, η φασιστική αλητεία της "Χρυσής Αυγής", με ανακοίνωση που εξέδωσε προχτές καλεί σε ανοιχτή, δημόσια πρωτομαγιάτικη (!) συγκέντρωση, με σύνθημα "να φύγουν τώρα όλοι οι ξένοι" από την Ελλάδα και με σκοπό να προπαγανδιστεί πως "οι Ελληνες εργάτες γνώρισαν χρόνια ξεχωριστής φροντίδας και ευημερίας επί των εθνικών καθεστώτων της 4ης Αυγούστου και της 21ης Απριλίου"...

Χτες ο "Ρ" έθεσε το θέμα στην κυβέρνηση, καλώντας να απαντήσει πώς θα αντιδράσει σε αυτή την πρωτοφανή πρόκληση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στα λόγια, δεν υπήρξε καθόλου φειδωλός σε διακηρύξεις καταδίκης "των ακραίων αυτών ομάδων των πολιτών, που μόνο δεινά μπορεί να προσφέρει στον τόπο η δραστηριότητά τους". Στη συνέχεια και όταν ρωτήθηκε από το "Ρ" πώς πρακτικά θα εκφραστεί αυτό, ο Δ. Ρέππας επιχείρησε να απαντήσει ότι στην Ελλάδα "δε διώκεται το φρόνημα, αλλά η πράξη", αποκρύπτοντας ότι ήδη η προπαγάνδιση του ρατσισμού συνιστά πράξη κολάσιμη και μάλιστα με νόμο του ΠΑΣΟΚ, του 1984.

Οταν ο "Ρ" ρώτησε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο αν θα εφαρμοστεί ο νόμος 1419\1984 και γιατί δεν έχει εφαρμοστεί τόσες μέρες μετά την ανακοίνωση των φασιστοειδών (σ.σ.: νόμος που σε συνέχεια του 927 του 1979 ορίζει σαφώς ότι απαγορεύεται και τιμωρείται η πάσης φύσεως ενέργεια φυλετικής διάκρισης), έδωσε μια αναπάντεχη απάντηση: Ο νόμος δεν έχει εφαρμοστεί, είπε, "γιατί οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν κρίνει ότι δεν υπάρχει παραβίαση του νόμου" στις περίπτωση των φασιστικών διακηρύξεων της "Χρυσής Αυγής"!

Καταγγέλλουν τη φασιστική πρόκληση

"Πρόκληση απέναντι στην εργατική τάξη, στη μνήμη των 200 αγωνιστών κομμουνιστών που εκτέλεσαν οι φασίστες γερμανοί και στα χιλιάδες θύματα του φασισμού", χαρακτηρίζει η ομοσπονδία συνταξιούχων ΙΚΑ τη σύναξη των φασιστοειδών.

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης καταγγέλλει με αγανάκτηση τη συγκέντρωση των φασιστικών οργανώσεων, τονίζοντας ότι στοχεύουν δύο πράγματα: "Ν' αμαυρώσουν το γιορτασμό της μέρας της παγκόσμιας εργατικής τάξης, μέρα διεθνιστικής αλληλεγγύης και συμπαράταξης των εργαζομένων και να χτυπήσουν τους ξένους εργάτες με το ύποπτο σύνθημα ότι "κλέβουν" τη δουλιά των ελλήνων εργαζομένων".

Αντιρατσιστικό γλέντι

Στο κλίμα της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας, οι κάτοικοι του χωριού Φοινικούντα της Μεσσηνίας δίνουν τη δική τους απάντηση.

Με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού τους Συλλόγου και με τη συμπαράσταση της κοινότητας, την Πρωτομαγιά το μεσημέρι θα γλεντήσουν παρέα, αδελφωμένοι με τους οικονομικούς μετανάστες που ζουν και δουλεύουν στο χωριό τους.Το γλέντι θα γίνει στην ψησταριά του Γιάννη Μουδάκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ