Πέμπτη 30 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποιήσεις για Εμπορική - Ιονική

Σε 24ωρη απεργία σήμερα στις τράπεζες Εμπορική και Ιονική ενάντια στην πώληση

Τις αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου της ΟΤΟΕ,για τη σημερινή απεργία στις τράπεζες Εμπορική και Ιονική και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων το Μάη, σε περίπτωση που η κυβέρνηση ανακοινώσει την πώληση των τραπεζών ή τη συγχώνευσή τους με διαφορετικούς όρους από αυτούς που θέτει η ΟΤΟΕ, παρουσίασε η Ομοσπονδία χθες σε συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με την απόφαση που ψήφισαν οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και Α.Σ., προτείνεται αντί της συγχώνευσης της Τράπεζας η λειτουργία της υπό ενιαία διοίκηση για τρία χρόνια, χωρίς συνένωση υποκαταστημάτων.

Δόθηκαν επίσης στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, σε περίπτωση συγχώνευσης θα χρειαστεί να απολυθούν πάνω από 3.000 εργαζόμενοι, ενώ και η πρόταση της ΟΤΟΕ, δεν αποκλείει τις απολύσεις στα πλαίσια της "εξυγίανσης" της τράπεζας. Ετσι, από 11.973 εργαζόμενους που έχουν σήμερα οι δυο τράπεζες, σε περίπτωση συγχώνευσης θα γίνουν 8.878,ενώ με την εξυγίανση 9.869.Τα υποκαταστήματα θα μειωθούν σε 393 από 546 στη συγχώνευση και σε 505 στην "εξυγίανση".

Η ΕΣΑΚ Τραπεζών είχε καταθέσει πλαίσιο προτάσεων για συνολική, αγωνιστική αντίσταση των εργαζομένων στις τράπεζες και των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων, σε όλες τις ιδιωτικοποιήσεις που προωθεί η κυβέρνηση και στη γενικότερη αντεργατική πολιτική της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ