Πέμπτη 30 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μαζί σας στον αγώνα στους ωκεανούς

Μήνυμα της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, στη γενική συνέλευση των ασυρματιστών

Τη "συνέλευση των Ωκεανών", που έχουν ξεκινήσει οι ασυρματιστές, χαιρετίζει η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα,με επιστολή της, που στάλθηκε με "φαξ" προχτές, σε δύο πλοία, των οποίων οι ασυρματιστές συμβάλλουν στο συντονισμό της συνέλευσης. Η επιστολή διαβάστηκε στους Ωκεανούς, προκαλώντας αίσθηση στους ασυρματιστές, οι οποίοι ήδη από χτες άρχισαν να στέλνουν τα ανάλογα μηνύματα στους συναδέλφους τους στη στεριά.Στην επιστολή αναφέρεται: "Το ΚΚΕ αισθάνεται ιδιαίτερη χαρά που επικοινωνεί με τους ταξιδεύοντες ασυρματιστές - ναυτεργάτες και εύχεται σε όλους καλά ταξίδια. Χαιρετίζουμε τη Γενική Συνέλευση των Ωκεανών και πιστεύουμε ότι οι δραστηριότητες που αναπτύσσονται, οι θέσεις και οι προβληματισμοί σας αναδεικνύουν την ουσία του προβλήματος, που είναι η πάλη για την υπεράσπιση του δικαιώματος εργασίας και την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Οι εξελίξεις που ζούμε σχετικά με την εφαρμογή του νέου συστήματος κινδύνου και ασφαλείας GMDSS και την αυθαίρετη απομάκρυνση των ασυρματιστών από τα πλοία, αποτελούν χαρακτηριστική περίπτωση εκμετάλλευσης της νέας τεχνολογίας από το μεγάλο κεφάλαιο με μοναδικό κριτήριο το κέρδος. Πρόκειται για την επιβολή εγκληματικών επιλογών, που ανατρέπουν το δοκιμασμένο καταμερισμό εργασίας του πλοίου, επιφορτίζουν με πρόσθετα καθήκοντα τους ναυτίλους αξιωματικούς και απομακρύνουν από τα καράβια τους αξιωματικούς Ραδιοεπικοινωνιών, ένα πεπειραμένο εργατικό δυναμικό, εξειδικευμένο στα ζητήματα της προστασίας της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.Οι ευθύνες της κυβέρνησης και των εφοπλιστών είναι τεράστιες. Τα επιχειρήματα που απολυτοποιούν τις κατευθύνσεις - αποφάσεις των διεθνών οργανισμών, λειτουργούν σαν πρόσχημα. Το βασικό είναι ποιον ωφελούν οι αποφάσεις αυτές, εάν προάγουν τα δικαιώματα των εργαζομένων, εάν συμβάλλουν στην προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Η πείρα του κλάδου σας είναι πλούσια. Το GMDSS παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα αξιοπιστίας. Ο τομέας των επικοινωνιών απαιτεί εξειδικευμένο προσωπικό με αποκλειστικά καθήκοντα, που αφορούν το αντικείμενο. Το δικαίωμα εργασίας δεν μπορεί να θυσιάζεται στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, δηλαδή της αύξησης των εφοπλιστικών υπερκερδών.

Το ΚΚΕ έχει φέρει, κατ' επανάληψη, το θέμα στη Βουλή και έχει παρέμβει στην Ευρωβουλή. Εχει υποστηρίξει την παραμονή του Ασυρματιστή στα πλοία στις κατά καιρούς συναντήσεις που είχε με τους υπουργούς Εμπορικής Ναυτιλίας, έχει αναδείξει το πρόβλημα στο "Ριζοσπάστη". Είμαστε στο πλευρό σας και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας. Η επίθεση του μεγάλου κεφαλαίου και των πολιτικών του εκφραστών είναι συνολική, "χτυπάει" τους ναυτεργάτες και όλους τους εργαζόμενους.

Η απάντηση είναι συγκεκριμένη. Μέσα από την ανάπτυξη συντονισμένων αγώνων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, επιβάλλεται να οικοδομούνται οι προϋποθέσεις για τη συγκρότηση του λαϊκού μετώπου πάλης και την εφαρμογή πολιτικής που θα είναι στην υπηρεσία των εργαζομένων και θα στηρίζεται σε αυτούς".

Επιστολή έστειλε επίσης η Οργάνωση Ναυτεργατών του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ