Πέμπτη 30 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προκλήσεις και υπαινιγμοί Σουμάκη

Να... συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, που αφορούν την επικίνδυνη, για τη ζωή των ναυτεργατών, εταιρία Ελληνικός Νηογνώμονας ΑΕ επιχείρησε χτες ο υπουργός Εμπορικής ΝαυτιλίαςΣταύρος Σουμάκης,σε συνέντευξη Τύπου, χαρακτηρίζοντας τον αποκλεισμό που επέβαλε στον ΕΝ η αρμόδια Κοινοτική Επιτροπή ως... "αλλαγή κλάσης (σ.σ. κατηγορίας)"! Μάλιστα συμπλήρωσε: "Το υπουργείο δεν ασχολείται με τον Ελληνικό Νηογνώμονα", όταν αυτό είναι η αρμόδια εποπτεύουσα αρχή!

Να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα που ο υπουργός στη συνέντευξη, πρόσφερε για μια ακόμα φορά κάλυψη στον Ελληνικό Νηογνώμονα, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά εκδικαζόταν νέα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, πλοιοκτήτριας εταιρίας του μοιραίου τσιμεντάδικου ΔΥΣΤΟΣ,που κατέθεσαν οι οικογένειες τριών ακόμα πνιγμένων, όπου αναδείχτηκαν και πάλι οι εγκληματικές ευθύνες του ΕΝ.

Κατά τα άλλα, ο υπουργός απάντησε με απολογητικό ύφος στα όσα δήλωσε γι' αυτόν ο παραιτηθείς πρόεδρος του ΟΛΠ Γ. Κλαυδιανός σε συνέντευξη Τύπου. "Ποτέ, ανέφερε, δεν υπήρξαν κόντρες για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού", και συμπλήρωσε ότι "είναι ανακρίβεια τα περί παρεμβάσεών μου στο λιμάνι". Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι δεν έκανε τις απαραίτητες ενέργειες, για να δοθούν τα προγραμματισμένα κονδύλια για έργα στον ΟΛΠ, ενώ προφανώς, για να αμβλύνει τις εντυπώσεις, ανέφερε ότι με την παρουσία του στο λιμάνι "ενοχλήθηκαν συμφέροντα" και ότι "στο λιμάνι απειλήθηκε ακόμα και η ζωή μου μπροστά στα μάτια αυτών που μιλούν για παντελόνια", αρνούμενος να δώσει παραπέρα εξηγήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ