ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 5 Ιούνη 1998
Σελ. /56
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Υποκριτικές κορόνες από τους καταστροφείς της φύσης

Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος σήμερα, αφορμή για περισυλλογή, περίσκεψη και συντονισμένο αγώνα, καθώς τα σύννεφα της καταστροφής του περιβάλλοντος - σ' ολόκληρο τον κόσμο και στην Ελλάδα - πυκνώνουν. Πίσω από τα "μεγάλα λόγια" και τα "κροκοδείλια δάκρυα", τις εορταστικές φιέστες και εκδηλώσεις, κρύβεται η υποκρισία όλων εκείνων - πολυεθνικών και κυβερνήσεων - που δημιούργησαν την τραγική περιβαλλοντική και κοινωνική πραγματικότητα που βιώνουν οι λαοί.

Η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και η προηγούμενη της ΝΔ, ενώ δε θα έπρεπε να αισθάνονται καθόλου περήφανοι για τα έργα και τις ημέρες τους στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος, αναλώνονται σε υποκριτικές δηλώσεις, συνεντεύξεις. Στο πλαίσιο αυτό, και προφανώς για να ξεχαστούν τα πεπραγμένα τους κατά του περιβάλλοντος, οργάνωσε διήμερη συναυλία γνωστών καλλιτεχνών στο Στάδιο Ειρήνης το ΥΠΕΧΩΔΕ και αγώνες επίδειξης σκέιτ μπορντ και γκράφιτι στο Πεδίον του Αρεως η ΝΔ!

Ο λαός όμως βλέπει καθημερινά ότι η πολιτική τους είναι εκείνη που ενισχύει την καταστροφή της φύσης σε όφελος των μεγαλοεκδοτών, των οικοπεδοφάγων, των εργολάβων, των βιομηχάνων και σε βάρος των εργαζομένων. Το δείχνουν τα καμένα δάση, οι ανεξέλεγκτες χωματερές, η εξαφάνιση σπάνιων ειδών χλωρίδας και πανίδας, η οικιστική αναρχία, η κερδοσκοπία της γης, το νέφος που έγινε καθημερινός βραχνάς στην πρωτεύουσα, η έλλειψη ελεύθερων χώρων, πράσινου και κοινωνικών υποδομών.

Κι όμως, ο δρόμος για την αντιστροφή της κατάστασης, όσο κι αν δείχνει δύσκολος, δεν είναι αδιέξοδος. Γι' αυτό βέβαια - όπως τονίζει το ΚΚΕ - χρειάζεται μια άλλη πολιτική, έτοιμη να συγκρουστεί με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και τα πολλαπλά συμφέροντα που διαπλέκονται με τα πρώτα. Μια πολιτική πραγματικά βιώσιμης ανάπτυξης, τους καρπούς της οποίας δε θα απολαμβάνουν οι λίγοι, αλλά όλος ο λαός.

  • Το περιβάλλον της Αττικής όπου ζει, εργάζεται και μετακινείται το 40% του πληθυσμού της χώρας - τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΕΚΑ - παρουσιάζει ιδιαίτερα προβλήματα, η επίλυση των οποίων χρονίζει, με αποτέλεσμα πολλά από αυτά να επιδεινώνονται. Το ΕΚΑ ζητά την ενεργοποίηση της πολιτείας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δυσχεραίνουν τη ζωή των εργαζομένων, όπως: Το κυκλοφοριακό με τη δημιουργία αξιόπιστου συστήματος αστικών συγκοινωνιών, η διαχείριση των απορριμμάτων, η έλλειψη χώρων πρασίνου και αναψυχής, η έλλειψη αστικών κοινωνικών υποδομών.
  • Στόχος της ΓΣΕΕ είναι η διαμόρφωση ενός κοινωνικού μετώπου εργαζομένων, πολιτών, καταναλωτών, για την επίτευξη μιας βιώσιμης ανάπτυξης, τονίζεται σε ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας.
  • Σε συνέντευξη Τύπου η οργάνωση "Γκρίνπις" παρουσίασε πρόταση για τον τριπλασιασμό του μεριδίου των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, με απώτερο στόχο το 20% τουλάχιστον των ενεργειακών αναγκών της χώρας να καλύπτεται από καθαρές πηγές ενέργειας ως το 2010.

Τέλος, υποκριτικές ανακοινώσεις για την προστασία του περιβάλλοντος εξέδωσαν χτες ο Τομέας Ποιότητας Ζωής και Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ και ο τομεάρχης Υποδομών της ΝΔ Β. Μεϊμαράκης, ενώ 60 βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσαν Επερώτηση για το περιβάλλον και τον πολιτισμό.

Εμείς επιμένουμε να αγωνιζόμαστε

Μήνυμα της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα"

"Ευτυχώς ο βοριάς δεν κυκλοφορεί με τραμ... κι έτσι μπόρεσε να μας κάνει την τιμή να επισκεφθεί την πόλη μας, μια μέρα πριν" - λέει σε χτεσινό μήνυμά της η "Αγωνιστική Συνεργασία για την Αθήνα", αναφερόμενη στην Παγκόσμια Μέρα για το Περιβάλλον και σε εκείνους που θα βγουν σήμερα στα "μπαλκόνια" και τα "παράθυρα", να μας τη θυμίσουν.

Εκείνους, δηλαδή, που, όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η παράταξη του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων Λεων. Αυδή,"είτε κερδοσκοπούν οι ίδιοι είτε προβάλλουν με την πολιτική τους την κερδοσκοπία ως μονόδρομο ζωής, καταστρέφουν συστηματικά το χώρο, που - όπως χτες έτσι και σήμερα - εμείς - πραγματικοί κάτοικοι αυτής της πόλης - επιμένουμε να ζούμε"!

Οταν "αγκαζέ" τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και εκείνα τα πολιτικά πρόσωπα που ανακάλυψαν μια νέα "μεγάλη ιδέα" στην "Ολυμπιάδα του 2004", υπογραμμίζει η "Αγωνιστική Συνεργασία", έχουν ανοίξει ήδη το δρόμο για την ανατροπή του Προεδρικού Διατάγματος 84/84 και τη μετατροπή του Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας σε κουρελόχαρτο, είναι τουλάχιστον κοροϊδία η όποια αναφορά από αυτούς στην προστασία του περιβάλλοντος.

"Ζούμε σ' αυτήν την πόλη" - υπογραμμίζει η παράταξη, απευθυνόμενη σε όσους ανησυχούν και θέλουν κάτι να κάνουν - "και μπορούμε να γνωρίζουμε πως κι αυτό που είναι το πραγματικό μας περιβάλλον - οι χώροι που κατοικούμε και εργαζόμαστε, τα λιγοστά κομμάτια ελεύθερης γης που παίζουν τα παιδιά μας, που συναντάμε τους γείτονες και φίλους - στις κυβερνητικές μελέτες λογίζεται μόνο σαν χώρος ικανός να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο η ανεξέλεγκτη δράση διαφόρων "επενδυτών"".

"Στοιχείο των καιρών - σημειώνει στην ανακοίνωσή της η "Αγωνιστική Συνεργασία" - η όξυνση της αντίθεσης ανάμεσα σ' ό,τι ποθούμε για την πόλη μας και σ' ό,τι οι κυρίαρχοι οικονομικοί και πολιτικοί κύκλοι σχεδιάζουν για μας. Στοιχείο των καιρών, όμως, επίσης και η δική μας απόφαση να διεκδικούμε την πόλη μας, να μην κάνουμε πίσω ούτε πόντο απ' ό,τι μας ανήκει"!

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μπροστά στο ΥΠΕΧΩΔΕ

Με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την κακοποίηση του περιβάλλοντος, θα "υποδεχτούν" σήμερα την Παγκόσμια Μέρα του Περιβάλλοντος οργανώσεις, φορείς και κάτοικοι της Αττικής, πραγματοποιώντας πορεία προς το ΥΠΕΧΩΔΕ. Η συμβολή των οδών Β. Σοφίας και Λ. Αλεξάνδρας στις 11 π.μ., θα αποτελέσει το σημείο εκκίνησης της πορείας.

Κύριο αίτημα της "Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για τον Υμηττό", η οποία θα συμμετέχει στη συγκέντρωση, είναι η διάσωση του οικοσυστήματος του ορεινού όγκου, η διακοπή των εργασιών στη Δυτική Περιφερειακή Λεωφόρο Υμηττού. Μ' αυτόν τον τρόπο, οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής εκφράζουν την αντίθεσή τους στην κατασκευή της Λεωφόρου με επιφανειακή χάραξη και όχι σε σήραγγα και, παράλληλα, ζητούν τον περιορισμό των οικιστικών επεκτάσεων.

Τις σχεδιαζόμενες Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις, καταγγέλλει, με τη συμμετοχή της στη σημερινή συγκέντρωση, η "Συντονιστική Επιτροπή για τη διάσωση της παραλίας Σαρωνικού", η οποία καλεί όλους τους πολίτες της παραλιακής Ζώνης να αντιδράσουν στα σχέδια του ΥΠΕΧΩΔΕ. Συγκεκριμένα, η "Συντονιστική Επιτροπή της παραλίας Σαρωνικού" καταγγέλλει τα έργα που προβλέπουν "κατασκευή μαρίνας με ή χωρίς νησάκι στο Ελληνικό, το κολοσσιαίο Εμπορικό Κέντρο που προβλέπεται να δημιουργηθεί στο χώρο του Ιπποδρόμου, τα τεράστια γήπεδα μπέιζ μπολ και σοφτ μπολ που τσιμεντοποιούν την είσοδο της πόλης από τη θάλασσα".

Τα έργα αυτά, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, "κακοποιούν βάναυσα το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον του "θαλάσσιου μετώπου" της Αθήνας και ακυρώνουν τις προσπάθειες για την αναβάθμισή του".

Την αντίθεσή τους στη λεωφόρο Ελευσίνας - Σταυρού - Σπάτων εκφράζουν και οι κάτοικοι των Βριλησσίων, οι οποίοι ζητούν να χαραχτεί υπόγεια το τμήμα της Λεωφόρου, που θα περνάει από την περιοχή τους, ώστε ο υπερκείμενος χώρος να αξιοποιηθεί με πράσινο και αθλητικές δραστηριότητες.

ΚΚΕ
Η προστασία του περιβάλλοντος απαιτεί σύγκρουση με τα μεγάλα

συμφέροντα Ανακοίνωση του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Περιβάλλοντος της Κεντρικής Επιτροπής

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος, το Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Περιβάλλοντος της ΚΕ του ΚΚΕ, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Εξι μήνες μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου της Παγκόσμιας Διάσκεψης για το κλίμα, στο Κιότο της Ιαπωνίας, την τραγική αυτή φάρσα, στην οποία οι κυρίαρχες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις έσυραν 150 χώρες του πλανήτη, αναδεικνύεται για μια ακόμα φορά η δραματική αντίθεση ανάμεσα στις προσδοκίες των λαών, για σταμάτημα της καταστροφής και υποβάθμισης του περιβάλλοντος και της ζωής τους και τα συμφέροντα των ανεπτυγμένων καπιταλιστικών χωρών και των πολυεθνικών.

Οι λαοί της Γης υποδέχονται την ημέρα αυτή περισσότερο ανήσυχοι από κάθε άλλη φορά αφού:

  • Περιβαλλοντοκτόνες αντιλήψεις αντάξιες της πιο βάρβαρης ιμπεριαλιστικής πρακτικής ανάγονται σε γενικούς κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.
  • Οι πλούσιες καπιταλιστικές χώρες αρνούνται να εκπληρώσουν τις ελάχιστες υποχρεώσεις που υποσχέθηκαν στη Συνδιάσκεψη για τη Γη στο Ρίο.
  • Το φαινόμενο του θερμοκηπίου, ανεξέλεγκτο, επιτείνεται για μια 10ετία, για να αντιμετωπιστεί με δόσεις "ασπιρίνης".
  • Επικίνδυνες διαστάσεις παίρνει το φαινόμενο της διατροφικής εξάρτησης του πληθυσμού της Γης από μονοπωλιακά συγκροτήματα.
  • Τα μεγάλα προβλήματα του πλανήτη, όπως η μείωση της στιβάδας του όζοντος, η ερημοποίηση εκτεταμένων περιοχών, η ανεξέλεγκτη πυρηνική δραστηριότητα (απαρχαιωμένες και "σύγχρονες" εγκαταστάσεις, πυρηνικές δοκιμές και απόβλητα), η διασυνοριακή ρύπανση, οι ανυπολόγιστες σε κοινωνικό κόστος φυσικές καταστροφές εξακολουθούν να επιδεινώνονται με βασικά θύματα τις αναπτυσσόμενες χώρες.
Στο στόχαστρο των πολυεθνικών

Οι διαπιστώσεις αυτές ξεσκεπάζουν, πέρα από κάθε αμφισβήτηση, τη βαθιά υποκριτική στάση των πλούσιων καπιταλιστικών κρατών απέναντι στα μεγάλα προβλήματα της Γης.

Επιβεβαιώνουν για μια ακόμη φορά ότι η επιβίωση του ιμπεριαλισμού συντελείται σε βάρος της ζωής των σημερινών και μελλοντικών γενεών.

Καμία διαβεβαίωση "αρμοδίων" δεν μπορεί να αποκρύψει το γεγονός ότι το "περιβάλλον" παραμένει στο στόχαστρο των πολυεθνικών είτε ως δεξαμενή ληστρικής άντλησης πρώτων υλών, είτε ως φυσικός χώρος ανεξέλεγκτης δράσης, είτε ως ένας ιδιαίτερα επικερδής τομέας παραγωγικών επενδύσεων.

Στη χώρα μας τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλύτερα. Το φυσικό, το ανθρωπογενές και το εργασιακό περιβάλλον παραμένουν μόνιμα στην αθέατη πλευρά των κυβερνητικών επιλογών, θύματα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής.

  • Οι συνθήκες εργασίας, μέσα στις οποίες εργάζονται 10 και 12 ώρες χιλιάδες εκμεταλλευόμενοι, είναι κυριολεκτικά απάνθρωπες. Με την ευκαιρία και το πρόσχημα της ανάληψης της Ολυμπιάδας του 2004, οι ελάχιστοι ελεύθεροι και, δυνάμει ελεύθεροι, χώροι που απόμειναν στην Αθήνα, απειλούνται με αφανισμό στο όνομα μιας νέας "μεγάλης ιδέας". Παράλληλα, με τη μεθοδευμένη κατάργηση του ΠΔ 84/84 για τη βιομηχανική δραστηριότητα στην Αττική και την τροποποίηση του Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας, σε συνδυασμό και με άλλα νομοθετήματα που ήδη ισχύουν, αίρονται και οι τελευταίοι περιορισμοί στην ασύδοτη και περιβαλλοντοκτόνα δράση του μεγάλου κεφαλαίου στη χώρα μας.
Διαρκής υποβάθμιση
  • Καιρικά φαινόμενα ισχυρής, αλλά όχι απρόβλεπτης, έντασης οδηγούν όλο και πιο συχνά σε πλημμύρες μαζικής καταστροφής.
  • Η πυροπροστασία των δασών υποβαθμίζεται με την ανάθεσή της αποκλειστικά στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης τεχνικά και θεσμικά υποβαθμίζονται.
  • Η πληγή των χιλιάδων ανεξέλεγκτων χωματερών παραμένει μονίμως ανοιχτή, καθώς η κυβέρνηση αρνείται επίμονα να αναλάβει τις ευθύνες που τις αναλογούν. Δεκάδες χιλιάδες τόνοι τοξικών αποβλήτων κάθε χρόνο απορρίπτονται λαθραία.
  • Τα περιστατικά θαλάσσιας ρύπανσης τόσο από χερσαίες πηγές, όσο και από πλοία είναι καθημερινά. Ο βιολογικός καθαρισμός των λυμάτων στην Ψυττάλεια μετατίθεται και πάλι για το απώτερο μέλλον.
  • Τα περιβαλλοντικά προβλήματα των μεγάλων πόλεων (κυκλοφοριακό, νέφος, ηχορύπανση, ελεύθεροι χώροι, οπτική ρύπανση) οξύνονται χρόνο με το χρόνο.
  • Οι καταπατήσεις και οι, νόμιμες ή αυθαίρετες, δημιουργίες ή επεκτάσεις οικισμών σε δασικές περιοχές συνεχίζονται αμείωτες. Οι ευκαιριακές, κατά περίπτωση, κατεδαφίσεις αυθαίρετων περιφράξεων και αποθηκών υπό τις κάμερες των καναλιών, το μόνο που κατορθώνουν, είναι να υπογραμμίσουν τη σύμπλευση του κράτους με τα συμφέροντα του ισχυρού κατεστημένου που κερδοσκοπεί στην αγορά γης.
  • Η υποβάθμιση σπάνιων και προστατευομένων κατά τα άλλα "οικοσυστημάτων" συνεχίζεται, καθώς μοναδική μέριμνα της κυβέρνησης είναι η αφειδώλευτη χρηματοδότηση μεγάλων οδικών αξόνων που τεμαχίζουν την ελληνική περιφέρεια.
  • Η υπόγεια επίθεση που αναπτύσσεται τελευταία κατά του Ε Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (αρμόδιου για τα θέματα περιβάλλοντος) δεν περνά απαρατήρητη.
  • Το μεγάλο κεφάλαιο το εκδοτο - εργολαβικό κατεστημένο ροκανίζει και εποφθαλμιά τους ελάχιστους εναπομείναντες ελεύθερους χώρους.
Ζήτημα βαθιά πολιτικό
  • Οι διαπιστώσεις αυτές δε διαφέρουν στη βάση τους από αυτές των προηγούμενων χρόνων. Ενώ οι τεχνολογίες περιβαλλοντικής προστασίας διεθνώς βελτιώνονται, το περιβάλλον στον τόπο μας χρόνο με το χρόνο υποβαθμίζεται. Αυτό αποδεικνύει ότι η λύση των σοβαρών περιβαλλοντικών προβλημάτων της χώρας δεν είναι ζήτημα τεχνικό, αλλά βαθιά πολιτικό.

Το ΚΚΕ δε θα κουραστεί να επαναλαμβάνει ότι το μεγάλο ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ξεχωριστά από άλλα μεγάλα προβλήματα του τόπου και των εργαζομένων. Απαιτεί μια άλλη πολιτική, έτοιμη να συγκρουστεί με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και τα πολλαπλά επιμέρους συμφέροντα που διαπλέκονται με τα πρώτα.

Μια πολιτική πραγματικά βιώσιμης ανάπτυξης, τους καρπούς της οποίας, όμως, δε θα απολαμβάνουν οι λίγοι, αλλά όλος ο λαός.

Μια πολιτική, διαμετρικά αντίθετη με τη βάρβαρη καπιταλιστική λογική της μεγιστοποίησης του ατομικού κέρδους και της ελεύθερης αγοράς που ευθύνεται για τη σημερινή κατάντια του πλανήτη μας.

Το ΚΚΕ εκτιμά ότι μεγαλώνει η ανάγκη για πιο ουσιαστική, πιο συντονισμένη πάλη των μαζικών φορέων, των μαχόμενων δυνάμεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΤΑ), της προοδευτικής διανόησης, των οικολογικών οργανώσεων, της νεολαίας, των ευαισθητοποιημένων ατόμων για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων της χώρας. Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει ότι σημαντικές επιμέρους κατακτήσεις κερδήθηκαν με τους αγώνες των εργαζομένων.Σ' αυτή την κατεύθυνση τα μέλη και οπαδοί του ΚΚΕ και της ΚΝΕ θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό".

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Μια πρωτότυπη πρωτοβουλία

Οι γυναίκες του Πειραιά δε συγκινούνται με τα κούφια λόγια που θ' ακουστούν σήμερα από επίσημα χείλη, λόγω της Παγκόσμιας Μέρας του Περιβάλλοντος. Δε συγκινούνται με τα ψεύτικα λόγια και τα δισεκατομμύρια που ανακοινώνει κάθε τόσο η κυβέρνηση ότι "δίνει" για τον Πειραιά, ούτε με τις ανακοινώσεις έργων που αναγγέλλονται δέκα χρόνια τώρα χωρίς να έχει τελειώσει τίποτα.

Γι' αυτό και οι γυναίκες του Πειραιά διάλεξαν έναν μοναδικό τρόπο για να "γιορτάσουν" τη σημερινή μέρα. Επέλεξαν να πάρουν τα παιδιά τους απ' το χέρι και μέσω ενός θαλάσσιου περιπάτου να τους δείξουν όλα αυτά για τα οποία παλεύουν και αγωνίζονται. Να τους δείξουν τη ΔΕΗ στο Κερατσίνι, τη λάσπη της Ψυττάλειας, τα καζάνια θανάτου στο Πέραμα. Να τους πουν πως δεν είναι ανάπτυξη η επαναλειτουργία της ΔΕΗ, η μετατροπή της Ψυττάλειας σε χώρο αποθήκευσης της λάσπης αποβλήτων, η παραμονή των καζανιών δίπλα στα σπίτια του Περάματος. "Η αναπαραγωγική ικανότητα της γυναίκας και η υγεία των νεογέννητων συνδέονται άμεσα με το περιβάλλον", τονίζουν οι εφτά γυναικείοι σύλλογοι του Πειραιά, μέλη της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), που ξεκινούν σήμερα, στις 6 μ.μ., από την Ακτή Ποσειδώνος (πλατεία Καραϊσκάκη) με το φέρι - μποτ "Στέφανος Φ", κατευθυνόμενες προς το Πέραμα.

"Η ΟΓΕ είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη για το οικολογικό πρόβλημα και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος που βρίσκεται στο έλεος των οικονομικών συμφερόντων. Παλεύει για μια πολιτική ανάπτυξης με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, που βασικό κριτήριο θα έχει την προστασία του περιβάλλοντος", τονίζουν οι σύλλογοι στην ανακοίνωσή τους. Επισημαίνουν πως η κυβέρνηση και το ΥΠΕΧΩΔΕ καλούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους γι' αυτή τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση, ενώ τονίζουν πως στην έλλειψη βούλησης των κυβερνήσεων για το περιβάλλον, η ΟΓΕ προτείνει την οργανωμένη αντίδραση του γυναικείου και μαζικού κινήματος.

Οι εφτά γυναικείοι σύλλογοι που παίρνουν μέρος σ' αυτή την πρωτότυπη πρωτοβουλία είναι: Ο Σύλλογος της Αγίας Σοφίας "Η Πρόοδος", της Ευγένειας - Χαραυγής "Η Κυψέλη", του Κερατσινίου "Η Στοργή του Παιδιού", του Κορυδαλλού, της Νίκαιας "Η Στοργή της Μητέρας", του Περάματος "Η Εστία της Γυναίκας" και η Ομάδα Πειραιά. Να σημειώσουμε πως στις 5 μ.μ. σήμερα στον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά, θα γίνει η προσυγκέντρωση των γυναικών.

Νέφος και κυκλοφοριακό μαστίζουν την Αθήνα

Κάθε χρόνο πάνω από 400.000 στρέμματα δάσους γίνονται στάχτη στη χώρα μας

Κάθε χρόνο πάνω από 400.000 στρέμματα δάσους γίνονται στάχτηστη χώρα μας

Ο Υμηττός σε λίγο δε θα φαίνεται ούτε με κιάλια. Φροντίζουν γι' αυτό η κυβέρνηση και οι εργολάβοι, με την κατασκευή της περιφερειακής

Μία από τις πάνω από 3.500 ανεξέλεγκτες χωματερές, που λειτουργούν στη χώρα μας

Νέφος και κυκλοφοριακό μαστίζουν την Αθήνα

Και η Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων και Κινήσεων για την Προστασία των Ελεύθερων Κοινόχρηστων Χώρων και την Ποιότητα Ζωής θα δώσει σήμερα το "παρών" στη συγκέντρωση που θα γίνει, έξω από το ΥΠΕΧΩΔΕ, στις 12 το μεσημέρι. Στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιήσει προσυγκέντρωση, στη συμβολή των λεωφόρων Αλεξάνδρας και Βασιλίσσης Σοφίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ