Παρασκευή 5 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εμείς επιμένουμε να αγωνιζόμαστε

Μήνυμα της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα"

"Ευτυχώς ο βοριάς δεν κυκλοφορεί με τραμ... κι έτσι μπόρεσε να μας κάνει την τιμή να επισκεφθεί την πόλη μας, μια μέρα πριν" - λέει σε χτεσινό μήνυμά της η "Αγωνιστική Συνεργασία για την Αθήνα", αναφερόμενη στην Παγκόσμια Μέρα για το Περιβάλλον και σε εκείνους που θα βγουν σήμερα στα "μπαλκόνια" και τα "παράθυρα", να μας τη θυμίσουν.

Εκείνους, δηλαδή, που, όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η παράταξη του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων Λεων. Αυδή,"είτε κερδοσκοπούν οι ίδιοι είτε προβάλλουν με την πολιτική τους την κερδοσκοπία ως μονόδρομο ζωής, καταστρέφουν συστηματικά το χώρο, που - όπως χτες έτσι και σήμερα - εμείς - πραγματικοί κάτοικοι αυτής της πόλης - επιμένουμε να ζούμε"!

Οταν "αγκαζέ" τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και εκείνα τα πολιτικά πρόσωπα που ανακάλυψαν μια νέα "μεγάλη ιδέα" στην "Ολυμπιάδα του 2004", υπογραμμίζει η "Αγωνιστική Συνεργασία", έχουν ανοίξει ήδη το δρόμο για την ανατροπή του Προεδρικού Διατάγματος 84/84 και τη μετατροπή του Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας σε κουρελόχαρτο, είναι τουλάχιστον κοροϊδία η όποια αναφορά από αυτούς στην προστασία του περιβάλλοντος.

"Ζούμε σ' αυτήν την πόλη" - υπογραμμίζει η παράταξη, απευθυνόμενη σε όσους ανησυχούν και θέλουν κάτι να κάνουν - "και μπορούμε να γνωρίζουμε πως κι αυτό που είναι το πραγματικό μας περιβάλλον - οι χώροι που κατοικούμε και εργαζόμαστε, τα λιγοστά κομμάτια ελεύθερης γης που παίζουν τα παιδιά μας, που συναντάμε τους γείτονες και φίλους - στις κυβερνητικές μελέτες λογίζεται μόνο σαν χώρος ικανός να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο η ανεξέλεγκτη δράση διαφόρων "επενδυτών"".

"Στοιχείο των καιρών - σημειώνει στην ανακοίνωσή της η "Αγωνιστική Συνεργασία" - η όξυνση της αντίθεσης ανάμεσα σ' ό,τι ποθούμε για την πόλη μας και σ' ό,τι οι κυρίαρχοι οικονομικοί και πολιτικοί κύκλοι σχεδιάζουν για μας. Στοιχείο των καιρών, όμως, επίσης και η δική μας απόφαση να διεκδικούμε την πόλη μας, να μην κάνουμε πίσω ούτε πόντο απ' ό,τι μας ανήκει"!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ