Παρασκευή 5 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τα χρέη αφανίζουν τους βοοτρόφους

Αποφασισμένοι να αντιδράσουν με κάθε μέσο στην αδικία που υφίστανται από την κυβέρνηση και να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, δηλώνουν οι βοοτρόφοι. Οπως τονίστηκε χτες σε συνέντευξη Τύπου, σκοπεύουν να βάλουν "λουκέτο" στις μονάδες τους και να κατέβουν αγωνιστικά στους δρόμους, σε περίπτωση που δε γίνει άμεση και δίκαια ρύθμιση των χρεών τους από την ΑΤΕ. Χρεών που οδηγούν τον κλάδο τους στον αφανισμό.

Οι εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Συνδέσμου Παραγωγών Βόειου Κρέατος και Γάλακτος δήλωσαν πως οι βοοτρόφοι δίνουν προθεσμία δύο μηνών στην κυβέρνηση, την ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας και τη διοίκηση της ΑΤΕ, ώστε να αναλάβουν το μέρος των χρεών που τους αναλογεί από:

  • Την εφαρμογή επί σειρά ετών της πολιτικής των Νομισματικών Εξισωτικών Ποσών (ΝΕΠ), που ζημίωσαν την ελληνική κτηνοτροφία με το αστρονομικό ποσό των 126 δισ. δραχμών, εκ των οποίων το 70% αναλογεί στον κλάδο της βοοτροφίας.
  • Τα εξοντωτικά επιτόκια δανεισμού της ΑΤΕ, με τις δυσβάστακτες προσαυξήσεις, τους τόκους υπερημερίας, τις κεφαλαιοποιήσεις και τους ανατοκισμούς ανά τρίμηνο την τελευταία εφταετία.
  • Την απελευθέρωση της αγοράς και των τιμών στις ζωοτροφές, χωρίς αντιστάθμισμα για τους κτηνοτρόφους.
  • Τις αγορανομικές τιμές πώλησης στο μοσχαρίσιο κρέας και το αγελαδινό γάλα.

"Δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια" είπαν χαρακτηριστικά οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου χτες, ενώ παράλληλα έστειλαν υπόμνημα διαμαρτυρίας και στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, του οποίου όπως είπαν, η εξαγγελία στη Βουλή - πριν δυόμισι μήνες - για "γενναία ρύθμιση των χρεών των κτηνοτρόφων" παραμένει "στα λόγια"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ