Παρασκευή 5 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 56
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο "μάγος" του ΠΑΣΟΚ ο επικίνδυνος

Αν μπορούσε να... αναστηθεί πάλι ο Χριστός και τι δε θα 'βλεπε στον... εκσυγχρονισμένο κόσμο μας! Τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ ειδικά και κατά κύριο λόγο στο επίπεδο της ηγεσίας του. Θα 'τριβε τα μάτια του. Ο ίδιος είχε κάνει, κατά το θρησκευτικό μύθο, τους πέντε ιχθύες, πέντε χιλιάδες, για να χορτάσει το λιμασμένο πλήθος του τον περιέβαλε κάποτε.

Τι είναι όμως αυτό το "θαύμα" μπροστά στις ρήσεις, εξαγγελίες και, προπαντός, τις υπερθαυματουργές πράξεις των ηγετών του ΠΑΣΟΚ, που, στη λυσσασμένη ζήλια της η ηγεσία της ΝΔ σπεύδει να τις υπερακοντίσει; Και πρώτα- πρώτα η μετατροπή του παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ σε νέο ΠΑΣΟΚ (του Σημίτη). Και εννοούν ότι το ξαναγέννησαν. Οπως, μ' άλλα λόγια, η ΝΔ βγήκε απ' το κεφάλι της ΕΡΕ και κείνη απ' τα σπλάχνα του... Εθνικού Συναγερμού.

Και είναι τόση η έκπληξη χιλιάδων οπαδών του ΠΑΣΟΚ που, μαζί με αριστερούς, νεοδημοκράτες εργάτες, υπάλληλους και άλλους εργαζόμενους, κατεβαίνουν σε μαζικές απεργίες υπερασπιζόμενοι τα δίκαιά τους από τη λαίλαπα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

Αλλ' ας έρθουμε στα πιο... πειστικά σημερινά θαύματα της ψευτοσοσιαλιστικής αυτής καμόρας. Ενα απ' τα οποία είναι το του αεικίνητου Ακη. Ο οποίος, τις προάλλες στη Βουλή και ενώπιον του πανελλήνιου ακροατηρίου, το διέπραξε. Στο πι και φι άλλαξε, ο αθεόφοβος, την ΨΥΧΗ του ΝΑΤΟ! Ναι, ναι! Από πολεμοφόρο, πολεμόχαρο, δολοφονικό, το 'κανε: αγαθούτσικο, καλοπροαίρετο, αλληλεγγύτικο, ειρηνοποιό και ασφαλειοφόρο!

- Αλήθεια; με ρώτησε κάποιος όχι και τόσο ενημερωμένος.

- Ακουσε, να δεις τι είπε: "Αυτά που ξέρατε και ξέρουμε τι ήταν και τι έκανε το ΝΑΤΟ στο παρελθόν, αφήστε τα στην πάντα. Αυτά πέρασαν. Είμαστε, συμπλήρωσε, σε μια ριζικά διαφορετική εποχή, η οποία δεν έχει καμιά σχέση πλέον με τις συνθήκες και τους όρους λειτουργίας αυτού του οργανισμού εκείνης της εποχής".

Διαλεκτική που θα τη ζήλευε και ο Χέγκελ, δε λες;

- Δηλαδή, κατά το νέο ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δομή του ΝΑΤΟ;

- Και για να αποδείξει του λόγου του το αληθές, τι είπε, λες, αυτός ο μάγος υπουργός: "Τέτοιοι οργανισμοί έχουν την ευθύνη να απαντούν αποφασιστικά, ειρηνικά, όχι μόνο σε εστίες κρίσης, αλλά και σε συμπεριφορές κρατών, τα οποία λειτουργούν αποσταθεροποιητικά στην ευρύτερη περιοχή".

- Πάλι θα ρωτήσω: Αμα υπάρξει νέα κρίση, το ΝΑΤΟ θα απαντά αποφασιστικά και ειρηνικά με τη φωτιά και το ρημαδιό όπως στη Βοσνία, απ' όπου ξεχείλισαν τα αίματα, μπήκαν στην Αλβανία και χύνονται τώρα στο Κόσσοβο;

- Αποσταθεροποιητική είναι η στάση του Βελιγραδίου σ' αυτή την επαρχία του, αποφαίνεται η μαντάμ Ολμπράιτ. Θα το καθοδηγήσουμε σύμφωνα με τις ειρηνιστικές μας επιδιώξεις, τη συμπληρώνει ο Χόλμπρουκ - το ταξιδιάρικο αυτό θωρηκτό της καουμπόικης διπλωματίας. Διπλωματίας, της οποίας από τους πιο ένθερμους υπηρέτες της αναδείχνεται ο "Ακης μας", που αναλαβαίνει και το κόστος των πιο ανθελληνικών ενεργειών της Ουάσιγκτον, όπως είναι και η δημιουργία Διεθνούς Ταξιαρχίας Ταχείας Επέμβασης του ΝΑΤΟ από Ελληνες φαντάρους και αξιωματικούς! Αυτός είναι ο Ακης ο δαχτυλοδεικτούμενος ως ιδιαίτερα ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ.

-

Δε φαντάζομαι, ωστόσο, να σταματά η ανησυχία μας στο να επισημαίνεται η επικινδυνότητα του Ακη και του σιναφιού του στην κυβέρνηση...

- Την απάντηση στην υπολανθάνουσα ερώτησή σου πιστεύω την έδωσαν οι φιλειρηνικές δυνάμεις μας με τις πρόσφατες, τις πιο απαιτητικές και μαζικές μαραθώνιες πορείες ειρήνης που αντήχησαν σ' όλη την Ελλάδα.

Παρίσης ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ