Παρασκευή 5 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 42
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Φοιτητικό και λαϊκό κίνημα θα περιφρουρήσει το άσυλο

Ανακοίνωση της Επιτροπής ΑΕΙ - ΤΕΙ του ΚΣ της ΚΝΕ

Την προσπάθεια δημιουργίας των προϋποθέσεων για άρση του ασύλου στα ΤΕΙ, που προωθείται με το νομοσχέδιο για τα εν λόγω Ιδρύματα, καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή ΑΕΙ - ΤΕΙ του ΚΣ της ΚΝΕ, υπογραμμίζοντας ότι το "άσυλο είναι υπόθεση του φοιτητικού και λαϊκού κινήματος" και ότι "μαζί θα το περιφρουρήσουν και δεν πρόκειται να επιτρέψουν την ανατροπή των δημοκρατικών κατακτήσεων του φοιτητικού κινήματος, την επιστροφή στις πιο μαύρες μέρες της ιστορίας, που επιχειρεί η κυβέρνηση και οι ευρωλάγνοι υποστηρικτές της πολιτικής της".

Μέχρι πριν λίγες μέρες ίσχυε ότι για την άρση του ασύλου απαιτείται η πλειοψηφία 2/3 της Συνέλευσης του ΤΕΙ. Με το νέο νόμο η πλειοψηφία των 2/3 αφορά το Συμβούλιο του ΤΕΙ, που είναι πιο ολιγομελές όργανο.

Ο στόχος είναι σαφής, τονίζει η Επιτροπή ΑΕΙ - ΤΕΙ: "Μπροστά στην αντιεκπαιδευτική επέλαση για την κατάργηση όσων έχουν απομείνει από τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, την αποσύνδεση του πτυχίου από το επάγγελμα, τη μετατροπή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε μια "σούπα" κατάρτισης, οι αντιδράσεις θα φουντώσουν, όπως φάνηκε ήδη από τη φετινή ακαδημαϊκή περίοδο".

"Η κυβέρνηση, λοιπόν, προετοιμάζει το έδαφος, συνεπικουρούμενη και από τη ΝΔ, για το πέρασμα της αντιεκπαιδευτικής της πολιτικής", επισημαίνει η Επιτροπή ΑΕΙ - ΤΕΙ της ΚΝΕ και προσθέτει: "Ο δρόμος που πρόκειται να ακολουθήσει η κυβέρνηση είναι γνωστός: Τον γνώρισαν οι συνταξιούχοι, οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι της Ιονικής, όλοι όσοι κατεβαίνουν στο δρόμο να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Είναι ο δρόμος των ΜΑΤ, της βίας και της καταστολής. Θέλουν να βάλουν και στα πανεπιστήμια τα ΜΑΤ, γι' αυτό φροντίζουν να έχουν ελεύθερα τα χέρια τους. Η κατάργηση του ασύλου στα ΤΕΙ είναι το πρώτο βήμα για την κατάργησή του και στα ΑΕΙ".

Τέλος, η Επιτροπή ΑΕΙ - ΤΕΙ, υπογραμμίζοντας ότι "είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι με τέτοιες μεθόδους μπορούν να καθυποτάξουν το σπουδαστικό και φοιτητικό κίνημα", σημειώνει με έμφαση: "Θα το βρουν απέναντί τους ενωμένο, ακόμη και αν δεν υπάρχει σήμερα ΚΣ ΕΣΕΕ και ΕΦΕΕ, αφού οι παρατάξεις που, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο (ΠΑΣΠ, ΔΑΠ, ΕΑΑΚ, ΣΥΝ), βάζουν πλάτη για το πέρασμα της κυβερνητικής πολιτικής, φρόντισαν να μην πραγματοποιηθούν τα Πανσπουδαστικά Συνέδρια, αγνοώντας τη θέληση δεκάδων χιλιάδων φοιτητών και σπουδαστών. Μέσα από τους συλλόγους, τις Γενικές Συνελεύσεις, οι σπουδαστές και οι φοιτητές θα πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Με τους αγώνες τους, θα αναγκάσουν την αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση να μείνει κενό γράμμα, μαζί με το εργατικό και το λαϊκό κίνημα θα ανατρέψουν αυτή την πολιτική".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ