Παρασκευή 5 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"
Κοντά στα προβλήματα

Τη στιγμή που πληθαίνουν οι αυτόκλητοι "σωτήρες" του Δήμου Πειραιά και οι υποψηφιότητες για το δημαρχιακό θώκο διαδέχονται η μία την άλλη, με κοινό χαρακτηριστικό όλων ότι δεν έχουν καμία ουσιαστική διαφορά στην πολιτική που προτείνουν, η Κίνηση "Πειραιάς - Αναγέννηση" βρίσκεται κοντά στο λαό και τα προβλήματα των δημοτών.

Προχτές, σε μια μεγάλη συγκέντρωση στην Παλιά Κοκκινιά, ο επικεφαλής της Κίνησης και υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Σαλπέας αναφέρθηκε, τόσο στα γενικότερα προβλήματα, που γεννιούνται στους εργαζόμενους λόγω της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση, όσο και στα ιδιαίτερα προβλήματα της περιοχής που δεν είναι λίγα.

"Πολλοί θα χτυπήσουν την πόρτα σας τις επόμενες μέρες. Μην ακούσετε τι λένε τώρα. Δείτε τι έλεγαν και, κυρίως, τι έπραξαν χτες", τόνισε ο Π. Σαλπέας, προσθέτοντας ότι μόνο οι δημοτικοί σύμβουλοι της Κίνησης στάθηκαν δίπλα στους εργαζόμενους, τιμώντας την ψήφο που πήραν, όχι μόνο όσων τους ψήφισαν, αλλά και αυτών που δεν τους ψήφισαν. Απόδειξη ότι όντως υπήρχε πρόβλημα, όλοι απευθύνονταν κατ' αρχήν στους δύο δημοτικούς συμβούλους της Κίνησης "Πειραιάς - Αναγέννηση"".

"Γιατί, άραγε, πρέπει, συνέχισε ο Π. Σαλπέας, ο Πειραιάς και η ευρύτερη περιοχή να φιλοξενεί όλα τα λύματα του Λεκανοπεδίου; Γιατί δεν προχωρά ο δευτεροβάθμιος βιολογικός καθαρισμός και η "σκατόλασπη" παραμένει στην Ψυττάλεια; Ποιοι το αποφάσισαν αυτό; Ποίοι αποφάσισαν ότι δε χρειαζόμαστε πράσινο; Ποιοι αποφάσισαν ότι τα παιδιά μας πρέπει να πηγαίνουν σε παμπάλαιο σχολικά κτίρια στοιβαγμένα σε διπλοβάρδιες; Ποιοι αποφάσισαν το ρυμοτομικό σχέδιο; Ποιοι αποφάσισαν ότι δε χρειαζόμαστε ελεύθερους χώρους και τους ελάχιστους που υπάρχουν να τους εκμεταλλεύονται οι ιδιώτες; Είναι οι ίδιοι που στέκονται απέναντι από τους εργαζόμενους. Αυτοί που στέλνουν τα ΜΑΤ στους απεργούς. Αυτοί που εγκαινιάζουν κέντρα χορήγησης μεθαδόνης, αντί να προσφέρουν στη νεολαία χώρους αθλητισμού και πολιτισμού. Είναι οι ίδιοι που αγόρασαν πριν λίγα χρόνια πανάκριβα υπερχρεωμένες επιχειρήσεις, για να τις ξεπουλήσουν σήμερα στους ίδιους ανθρώπους", υπογράμμισε ο Π. Σαλπέας.

Ο επικεφαλής της Κίνησης "Πειραιάς - Αναγέννηση" είπε στη συνέχεια ότι, στα πλαίσια της προαναφερόμενης πολιτικής, θέλουν να εντάξουν και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Θέλουν δήμους στην υπηρεσία του μεγάλου κεφαλαίου και όχι των δημοτών. Δήμους, φορομπηχτικό μηχανισμό που θα είναι το μακρύ χέρι του κράτους και δημάρχους, εγκαταστημένους από αυτούς για να εφαρμόσουν αυτήν την πολιτική.

"Τα δικά μας οράματα είναι στον αντίποδα αυτής της πολιτικής, που θέλει την Ελλάδα ενταγμένη στην ενοποιημένη Ευρώπη, που μας παρουσιάζουν σαν μονόδρομο. Αυτός είναι ο μονόδρομος των ανθρώπων του πλούτου, που οι άνθρωποι της εργασίας δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν. Σας καλούμε να κόψετε το δρόμο σε όσους νομίζουν ότι με την υπόδειξη του πρωθυπουργού μπορούν να γίνουν δήμαρχοι. Να κόψετε το δρόμο και σε όσους, με τον ένα ή άλλο τρόπο, υπόσχονται την εφαρμογή αυτής της πολιτικής. Κόψτε το δρόμο σε όσους θέλουν να κάνουν τη ζωή μας κόλαση", κατέληξε ο Π. Σαλπέας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ