Παρασκευή 5 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΣΜΟΤΕ
Ανακάλυψαν ότι δε χρειάζονταν οι Νορβηγοί συνέταιροι!

Στους 50.000 έφτασαν ήδη οι συνδρομητές της εταιρίας. Μέχρι τέλος του χρόνου το δίκτυο θα καλύπτει περιοχές, όπου ζει το 80% του ελληνικού πληθυσμού και οι συνδρομητές θα φτάνουν τους 170.000

Τώρα ανακάλυψαν στον ΟΤΕ ότι δε χρειάζονταν οι Νορβηγοί συνέταιροι στην ΚΟΣΜΟΤΕ! Αρνητικός όσον αφορά την αναγκαιότητα συνεταίρου, αν το θέμα εξεταζόταν σήμερα, δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Γ. Χρυσολούρης.Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, από κοινού με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΚΟΣΜΟΤΕ, Ν. Μανασή,παρουσίασαν την πορεία της εταιρίας. Ομως παρά τα σημάδια ανάκαμψης στη δράση της, τους τελευταίους μήνες, - 50.000 συνδρομητές από προχτές - η ΚΟΣΜΟΤΕ συνεχίζει να "πληρώνει" λαθεμένες επιλογές, όσον αφορά τους εμπορικούς της στόχους, τη μη σωστή προετοιμασία της, την έλλειψη προσωπικού, αλλά και την εμφανή δυστοκία που παρουσιάζεται στη συνεργασία της, τόσο με την πλευρά της ΤΕΛΕΝΟΡ, όσο και με τους ιδιώτες εμπορικούς συνεργάτες της.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του "Ρ" ο Γ. Χρυσολούρης είπε ότι σήμερα ο ΟΤΕ δε θα έπαιρνε συνέταιρο στην κινητή τηλεφωνία. Απάντηση που προφανώς επιβεβαιώνει τις ανησυχίες που διατύπωναν συνδικάτα αλλά και πολιτικές δυνάμεις, για τη σκοπιμότητα μιας τέτοιας επιλογής, όταν εξαρχής τάσσονταν κατά της ύπαρξης συνεταίρου στην ΚΟΣΜΟΤΕ. Με δεδομένη, μάλιστα, τη μεγάλη υπεραξία που θα πάρει η εταιρία τα επόμενα 2-3 χρόνια, με τη ραγδαία ανάπτυξη της αγοράς, φαίνεται ότι η ΤΕΛΕΝΟΡ έδωσε ελάχιστα και εξασφάλισε πάρα πολλά. Σε κάθε περίπτωση το ζήτημα δεν έχει μόνο "ιστορική" σημασία. Πολιτικά παραμένει επίκαιρο, όπως και η πρόταση των 4 συνδικαλιστικών παρατάξεων στον ΟΤΕ, που ζητάνε την καταγγελία της σχετικής συμφωνίας με την ΤΕΛΕΝΟΡ.

"Οι στόχοι του 1997 δεν ήταν ρεαλιστικοί, καλύφθηκαν μόνο κατά 34%", δήλωσε ο Ν. Μανασής. Οταν η ΚΟΣΜΟΤΕ τον περασμένο Δεκέμβρη προέβαινε σε μεγάλη διαφημιστική καμπάνια, και μάλιστα με κόστος μερικών δισεκατομμυρίων, στην πραγματικότητα δεν υπήρχε δίκτυο, αφού όπως αποκάλυψε αυτό "ήταν μόνο τρεις κουκκίδες στο χάρτη..!" Είναι, επίσης, χαρακτηριστικό πως όταν τον Φλεβάρη, η νέα διοίκηση επιχείρησε πειραματικά να εξετάσει την ετοιμότητα της εταιρίας και των εμπορικών συνεργατών της, διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν να δώσουν τηλέφωνα στους συνδρομητές.

Ο αριθμός των συνδρομητών της ΚΟΣΜΟΤΕ είναι σήμερα 50.000, στο τέλος Ιούλη θα φτάσει τις 100.000, ενώ εκτίμησε ότι ο στόχος των 170.000 για το τέλος του χρόνου, μπορεί να προσαρμοστεί προς τα πάνω.

Σημαντικά βήματα έχουν γίνει και στην εγκατάσταση του δικτύου. Σήμερα είναι σε λειτουργία 230 σταθμοί βάσης και κατασκευάζονται άλλοι 150, ενώ εκτιμάται ότι για την ολοκληρωμένη πανελλαδική κάλυψη θα χρειαστούν μέχρι και 1.300 σταθμοί. Με το υπάρχον δίκτυο καλύπτονται περιοχές όπου κατοικεί το 60% του πληθυσμού, στο τέλος του χρόνου θα καλύπτεται το 75% - 80%. Αν και μέχρι σήμερα έχουν επενδυθεί 33 δισ. δραχμές, εκτιμάται πως στο τέλος του χρόνου θα υπάρξει ανάγκη πρόσθετης χρηματοδότησης 60 δισ. δραχμών. Σ' αυτή την κατεύθυνση η προηγούμενη διοίκηση είχε απευθυνθεί σε δύο τράπεζες του εξωτερικού.

Τέλος, ανακοινώθηκε ότι για τα τέλη διασύνδεσης και των τριών εταιρών κινητής τηλεφωνίας, το ΔΣ του ΟΤΕ έχει ήδη εγκρίνει σχετική προσφορά και αναμένει τις θέσεις των ενδιαφερομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ