Παρασκευή 5 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 44
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
Σχέδια για τον "στρατηγικό επενδυτή"

Η κυβέρνηση αποφεύγει προκλητικά να ξεκαθαρίσει τη θέση της για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της "Ολυμπιακής Αεροπορίας", επιμένοντας υποκριτικά ότι το μόνο που την απασχολεί είναι η επιτυχία του "προγράμματος εξυγίανσης".

Τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Ρέππας,όσο και ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών, Τ. Μαντέλης,που ρωτήθηκαν επίμονα από τους δημοσιογράφους για τα παρασκηνιακά παιχνίδια ξεπουλήματος του εθνικού αερομεταφορέα, απέφυγαν ακόμα και να στηλιτεύσουν στα λόγια τις διαπραγματεύσεις εκπροσώπων των πιλότων με ιδιώτες, για την εξαγορά πακέτου μετοχών της ΟΑ. Είπαν μόνο ότι "δεν είναι πρακτικώς εφικτό να γίνει αυτό", ενώ επανέλαβαν τα ευχολόγια για "ανάκαμψη της ΟΑ με την εφαρμογή του προγράμματος εξυγίανσης", αλλά και τους εκβιασμούς ότι, αν δεν υπάρξει "εργασιακή ειρήνη", η ΟΑ δε θα επιβιώσει. Ωστόσο, με δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη ο Τ. Μαντέλης επανέλαβε ότι "κλειδί" για την εξέλιξη της ΟΑ είναι η σύναψη διεθνών στρατηγικών συμμαχιών με ξένους αερομεταφορείς, όπως είναι η γερμανική "Λουφτχάνσα", η ολλανδική KLM, η ελβετική "Σουίς Αιρ" κλπ. Απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχουν επαφές προς αυτή την κατεύθυνση, τόνισε ότι "όλοι ενδιαφέρονται, αλλά κανείς δεν έχει προχωρήσει στην κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων. Τίποτα δεν μπορεί να γίνει πριν αποκατασταθεί η αξιοπιστία της ΟΑ".

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδια για την εκχώρηση πλειοψηφικού ή μειοψηφικού πακέτου σε έναν ή και περισσότερους "στρατηγικούς επενδυτές", με παράλληλη εκχώρηση και της διοίκησης της εταιρίας, για να απαλλαγεί από την ευθύνη διαχείρισης του εθνικού αερομεταφορέα.

Με χτεσινή της ανακοίνωση η διοίκηση της ΟΑ καταγγέλλει το προεδρείο των πιλότων ότι εφαρμόζει σχέδιο απαξίωσης της εταιρίας και για "συνδιαλλαγή με σκοτεινά κέντρα για την πώληση της ΟΑ".

Επίσης, με ανακοινώσεις τους ο Σύλλογος Ηλεκτρονικών Μηχανικών και το Σωματείο Εργατικού Προσωπικού (ΣΕΠΟΑ), καταγγέλλουν το "ύποπτο παιχνίδι που έχει στηθεί σε βάρος του εθνικού αερομεταφορέα και των εργαζομένων" και προειδοποιούν ότι όσοι απεργάζονται τη διάλυση της εταιρίας, θα "βρουν μπροστά τους όλους τους εργαζόμενους, ενωμένους και αποφασισμένους να ανατρέψουν τα "βρώμικα" σχέδια και τις άνομες επιδιώξεις του ιδιωτικού κεφαλαίου".

Από την πλευρά τους οι πιλότοι και οι ιπτάμενοι μηχανικοί καταγγέλλουν κυβέρνηση, διοίκηση και ΟΣΠΑ για συντονισμένες προσπάθειες κατασυκοφάντησης του εθνικού αερομεταφορέα, με άμεσο στόχο τη συρρίκνωση και το ξεπούλημα "σε γνωστά - άγνωστα συμφέροντα".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργία αποφάσισε το εργατικό προσωπικό(1999-06-03 00:00:00.0)
"Στρώνουν το χαλί" στον μάνατζερ(1999-03-09 00:00:00.0)
Εχουν ήδη βρει αγοραστή;(1999-02-02 00:00:00.0)
Προγραμματισμένη κρίση(1999-01-19 00:00:00.0)
"Διπλώνει" τα φτερά της η "Ολυμπιακή"(1998-06-17 00:00:00.0)
Αλλότρια συμφέροντα υπηρετεί η κυβέρνηση(1998-05-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ