Παρασκευή 5 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Μια πρωτότυπη πρωτοβουλία

Οι γυναίκες του Πειραιά δε συγκινούνται με τα κούφια λόγια που θ' ακουστούν σήμερα από επίσημα χείλη, λόγω της Παγκόσμιας Μέρας του Περιβάλλοντος. Δε συγκινούνται με τα ψεύτικα λόγια και τα δισεκατομμύρια που ανακοινώνει κάθε τόσο η κυβέρνηση ότι "δίνει" για τον Πειραιά, ούτε με τις ανακοινώσεις έργων που αναγγέλλονται δέκα χρόνια τώρα χωρίς να έχει τελειώσει τίποτα.

Γι' αυτό και οι γυναίκες του Πειραιά διάλεξαν έναν μοναδικό τρόπο για να "γιορτάσουν" τη σημερινή μέρα. Επέλεξαν να πάρουν τα παιδιά τους απ' το χέρι και μέσω ενός θαλάσσιου περιπάτου να τους δείξουν όλα αυτά για τα οποία παλεύουν και αγωνίζονται. Να τους δείξουν τη ΔΕΗ στο Κερατσίνι, τη λάσπη της Ψυττάλειας, τα καζάνια θανάτου στο Πέραμα. Να τους πουν πως δεν είναι ανάπτυξη η επαναλειτουργία της ΔΕΗ, η μετατροπή της Ψυττάλειας σε χώρο αποθήκευσης της λάσπης αποβλήτων, η παραμονή των καζανιών δίπλα στα σπίτια του Περάματος. "Η αναπαραγωγική ικανότητα της γυναίκας και η υγεία των νεογέννητων συνδέονται άμεσα με το περιβάλλον", τονίζουν οι εφτά γυναικείοι σύλλογοι του Πειραιά, μέλη της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), που ξεκινούν σήμερα, στις 6 μ.μ., από την Ακτή Ποσειδώνος (πλατεία Καραϊσκάκη) με το φέρι - μποτ "Στέφανος Φ", κατευθυνόμενες προς το Πέραμα.

"Η ΟΓΕ είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη για το οικολογικό πρόβλημα και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος που βρίσκεται στο έλεος των οικονομικών συμφερόντων. Παλεύει για μια πολιτική ανάπτυξης με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, που βασικό κριτήριο θα έχει την προστασία του περιβάλλοντος", τονίζουν οι σύλλογοι στην ανακοίνωσή τους. Επισημαίνουν πως η κυβέρνηση και το ΥΠΕΧΩΔΕ καλούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους γι' αυτή τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση, ενώ τονίζουν πως στην έλλειψη βούλησης των κυβερνήσεων για το περιβάλλον, η ΟΓΕ προτείνει την οργανωμένη αντίδραση του γυναικείου και μαζικού κινήματος.

Οι εφτά γυναικείοι σύλλογοι που παίρνουν μέρος σ' αυτή την πρωτότυπη πρωτοβουλία είναι: Ο Σύλλογος της Αγίας Σοφίας "Η Πρόοδος", της Ευγένειας - Χαραυγής "Η Κυψέλη", του Κερατσινίου "Η Στοργή του Παιδιού", του Κορυδαλλού, της Νίκαιας "Η Στοργή της Μητέρας", του Περάματος "Η Εστία της Γυναίκας" και η Ομάδα Πειραιά. Να σημειώσουμε πως στις 5 μ.μ. σήμερα στον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά, θα γίνει η προσυγκέντρωση των γυναικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ