Παρασκευή 5 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΡΟΝΟΙΑ
Απαίτησαν απόσυρση του νομοσχεδίου

Μαχητική συγκέντρωση και πορεία χτες βράδυ στο κέντρο της Αθήνας

Την απόσυρση του νομοσχεδίου, που οδηγεί στη συρρίκνωση και την ιδιωτικοποίηση της Πρόνοιας, διεκδίκησαν χτες το βράδυ εργαζόμενοι και χρήστες των υπηρεσιών της, που έκαναν συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος και πορεία που κατέληξε στη Βουλή. Ζήτησαν γενναία αύξηση των κρατικών κονδυλίων για την κοινωνική πρόνοια, την υγεία, την παιδεία και την προσχολική αγωγή.

Τη συγκέντρωση διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και Συνδικαλιστών για την Κοινωνική Πρόνοια. Στην ομιλία του ο Ν. Ορφανός,εκ μέρους του Συλλόγου Εργαζομένων του ΠΙΚΠΑ (σ. σ. ένας από τους τρεις μεγάλους φορείς Προνοίας που "διαλύει" το νομοσχέδιο), επισήμανε ότι μολονότι η οικονομική και η κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα επιδεινώνεται, εντούτοις η κυβέρνηση προχωράει σε παραπέρα υποβάθμιση της κοινωνικής πρόνοιας. Ο Μ. Καμακάρης,μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής, τάχθηκε κατά της φιλοσοφίας του νομοσχεδίου "και κάθε άλλου σχεδίου που θα έχει την ίδια λογική" - όπως είπε - διότι μετατρέπει την πρόνοια σε εμπόρευμα, γίνεται αντικείμενο άγριας εκμετάλλευσης.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκης,ο οποίος δήλωσε: "Η ευρεία συμπαράσταση των φορέων στη συγκέντρωση δείχνει ότι και αυτή είναι ένα ακόμη βήμα που συντελεί στην ανάπτυξη του μετώπου πάλης όλων των εργαζομένων". Επίσης, παραβρέθηκαν η Φ. Κορτζίδου,από τη "Νομαρχιακή Συνεργασία για την Αθήνα", ο Δ. Βασιλακάκης,δημοτικός σύμβουλος Βύρωνα, εκπρόσωποι του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΟΚΑ και της Ομοσπονδίας Γονέων ΙΒΣΑ.

Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν είναι: "Δώστε λεφτά για πρόνοια, παιδεία και όχι παροχές στην ολιγαρχία", "Ο εκσυγχρονισμός σας είναι μια απάτη, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη" και "Τα νομοσχέδιά σας τα αντιλαϊκά, μ' αγώνες μαζικούς θα μείνουν στα χαρτιά".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ