Παρασκευή 5 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 44
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΑΣΘ
ΟΧΙ στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων

Μεγάλη συγκέντρωση - συνέλευση πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο που ανατρέπει τις εργασιακές σχέσεις, ενώ για 7η κατά σειρά φορά έγιναν τετράωρες στάσεις εργασίας στον ΟΑΣΘ.

Μιλώντας ο πρόεδρος των εργαζομένων Βασ. Ελευθεριάδης κατήγγειλε την κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας για την αναλγησία και την αδιαφορία που έδειξαν, τόσο για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, όσο και μπροστά στα δίκαια αιτήματα που αυτοί πρόβαλαν. Ωστόσο, δημιουργώντας αυταπάτες στους εργαζόμενους, ζήτησε την αναστολή των κινητοποιήσεων μέχρι να γίνει συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι ο υφυπουργός Χρ. Πρωτόπαππας φαίνεται διατεθειμένος να προτείνει τη μη αλλαγή των εργασιακών σχέσεων στις αστικές συγκοινωνίες.

Ο Πασχάλης Τσαμπάζης, μέλος της διοίκησης της Ενωσης Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, προειδοποίησε τους εργαζόμενους ότι κατά τη διάρκεια της αναστολής των κινητοποιήσεων οι εργαζόμενοι θα πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση και επιφυλακή, γιατί η κυβέρνηση "επάνω στο διάλογο θα προσπαθήσει να περάσει αυτά που θέλει". Πρόσθεσε ότι θα πρέπει οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ να συντονίσουν τον αγώνα τους με τους άλλους εργαζόμενους που πλήττονται από την κυβερνητική πολιτική, προκειμένου να διαφυλαχτούν οι όποιες κατακτήσεις της εργατικής τάξης.

Εξάλλου σε σύντομο χαιρετισμό του ο γγ του ΕΚΘ Θ. Κυριακίδης υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες δε θα πρέπει να έχουν καμία αυταπάτη και ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ψηφίσει το νομοσχέδιο για την κατάργηση του 8ωρου και όλων των δικαιωμάτων και κατακτήσεων. "Ο δικός σας αγώνας δείχνει το δρόμο ότι θα πρέπει να διαφυλάξουμε την ενότητα της εργατικής τάξης και να συντονίσουμε τον αγώνα μας με τα σύμμαχα λαϊκά στρώματα, με όλους τους εργαζόμενους για ένα μέτωπο πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική", σημείωσε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ