Παρασκευή 5 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΒΡΟΥ
Απέκλεισαν την Περιφέρεια στην Κομοτηνή

Σε αποκλεισμό της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης στην Κομοτηνή προχώρησαν χτες το πρωί εκατοντάδες αγρότες του Νομού Εβρου, διεκδικώντας την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων για τις καταστροφές που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους από τις πρόσφατες πλημμύρες.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, σημειώθηκαν μικροεπεισόδια, όταν προκλητικά ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να ανοίξουν δίοδο για να περάσουν στο αποκλεισμένο κτίριο οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας. Τελικά, μετά από παρέμβαση του εισαγγελέα, τα πνεύματα ηρέμησαν και κλιμάκιο των αγροτών συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη, ο οποίος δεσμεύτηκε να μεταφέρει το αίτημά τους στα αρμόδια υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Γεωργίας.

Αμέσως μετά, οι συγκεντρωμένοι αγρότες δήλωσαν ενωμένοι και αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν παραπέρα καθυστερήσεις και προειδοποίησαν πως αν δεν καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις, θα προχωρήσουν σε δυναμικότερες κινητοποιήσεις και σε αποκλεισμούς δρόμων με τα αγροτικά τους μηχανήματα.

Να σημειωθεί ότι σε σύσκεψη που έγινε πριν μερικές μέρες στις Φέρες, όπου οι πλημμυροπαθείς αγρότες του Εβρου αποφάσισαν την πραγματοποίηση της σημερινής κινητοποίησης, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Σουφλίου Τρ. Μαλιαχούστας, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι μόνο το ΚΚΕ έλεγε την αλήθεια για το πρόβλημα των πλημμυρών. Ανάλογη σύσκεψη έγινε και στην Ορεστιάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ