Παρασκευή 5 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 42
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ
Φεστιβάλ γλεντιού και αγώνα

Στον πολιτισμό, ση μόρφωση και τη ζωή είναι αφιερωμένο το 1ο Φεστιβάλ του Συλλόγου Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών, το οποίο ξεκινά σήμερα στην πλατεία Κάνιγγος και ολοκληρώνεται αύριο. Οι εκδηλώσεις αρχίζουν και τις δύο μέρες στις 6 μ.μ., και το πρόγραμμα περιλαμβάνει συζητήσεις, συναυλίες, έκθεση βιβλίου, στέκια καλλιτεχνικής δημιουργίας, και τρελό φαγοπότι...

Ξεκινώντας την πρώτη απόπειρα για τη δημιουργία ενός θεσμού, ο οποίος αποτελεί σταθμό για το χώρο των σπουδαστών στις ιδιωτικές σχολές, δεδομένων των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν από τους σχολάρχες (αυταρχισμός, εκμετάλλευση, τρομοκρατία), ο Σύλλογος των Σπουδαστών, φιλοδοξεί να μετατρέψει το φεστιβάλ, σε χώρο ανταλλαγής απόψεων, βήμα έκφρασης, πεδίο συλλογικής δημιουργίας και αφετηρία για νέους αγώνες.

Επίσης, με το φεστιβάλ αυτό κλείνει πανηγυρικά μια χρονιά, η οποία και σηματοδοτήθηκε από τη δημιουργία και τη μαζικοποίηση του συλλόγου, κόντρα στην τρομοκρατία και τον αυταρχισμό των σχολαρχών. Η πλούσια δράση του συλλόγου έφερε στο προσκήνιο τον σπουδαστή και τα προβλήματα της ιδιωτικής εκπαίδευσης, κόντρα στους "ιλουστρασιόν" παραδείσους και τις υποσχέσεις των σχολαρχών, αποκάλυψε την παροχή πολιτικής προστασίας της κυβέρνησης στα "παραμάγαζα" της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Ο Σύλλογος Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών καλεί τους σπουδαστές να πάρουν μέρος στις διήμερες εκδηλώσεις και να παλέψουν μέσα από το Σύλλογό τους για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ