Παρασκευή 5 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ζητούμενο η μέγιστη δυνατή συσπείρωση

Ο Νίκος Σταφανίδης υποψήφιος νομάρχης

Με το Νίκο Στεφανίδη, υποψήφιο νομάρχη Ανατολικής Αττικής, θα συνεχίσει και θα εντείνει τους αγώνες της στην περιοχή η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία", με το βλέμμα σταθερά στραμμένο σε μια Αυτοδιοίκηση που θα εκφράζει τα προβλήματα του λαού.

Η ανακήρυξη και ταυτόχρονα επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης της ΝΑΣ Ανατολικής Αττικής στο πρόσωπο του Ν. Στεφανίδη, αφού χρημάτισε ήδη μια τετραετία στο Νομαρχιακό Συμβούλιο και καταξιώθηκε ως επικεφαλής της παράταξης από τις νομαρχιακές εκλογές του 1994, έγινε σε ανοιχτή εκδήλωση στο δημαρχείο της Παλλήνης. Είχε προηγηθεί ο απολογισμός δράσης της ΝΑΣ Ανατολικής Αττικής την τριετία που πέρασε, ενώ στη συνέχεια παρουσιάστηκε και το σχέδιο της διακήρυξής της για τις επόμενες εκλογές.

"Οι αγώνες του στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, από τη θέση του συμβούλου, η συνολική παρουσία του στο δημοκρατικό χώρο, η παρουσία του σε όλα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της περιοχής και οι αγώνες του γι' αυτά, καταξίωσαν τον Ν. Στεφανίδη", τόνισε ο Γ. Κούτρας,μέλος της Γραμματείας της ΝΑΣ.

Αυτό που επιδιώκουμε, τόνισε ο Ν. Στεφανίδης, παρουσιάζοντας στη συνέχεια το σχέδιο διακήρυξης της παράταξης, είναι "η μέγιστη δυνατή συσπείρωση, που θα στηρίζεται αλλά και θα προωθεί την αναβαθμισμένη ποσοτικά και ποιοτικά δημιουργική συμμετοχή του λαού. Η ΝΑΣ, σε αντίθεση με τις πολιτικές συμφωνίες κορυφής, εκφράζει την απαίτηση για Τοπική Αυτοδιοίκηση παράγοντα ισόρροπης ανάπτυξης".

Σχολιάζοντας τη στάση της πλειοψηφίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ανατολικής Αττικής και του νομάρχη την περασμένη τετραετία, ο Ν. Στεφανίδης σημείωσε: "Αποδείχτηκαν τελικά ανίκανοι... Ούτε στοιχειώδη προγραμματισμό δεν μπόρεσαν να κάνουν και φάνηκαν ακόμη πιο άβουλοι και από περιπτώσεις προηγούμενων διορισμένων οργάνων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Ο συνδυασμός που υποστηρίχτηκε από το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΝ, μην μπορώντας να ασκήσουν στοιχειώδη αντιπολίτευση (τη στιγμή που ο νομάρχης Δ. Φράγκος παίζει το ρόλο κυβερνητικού εκπροσώπου) αναλώθηκαν σε κρητική πάνω σε δευτερεύοντα ζητήματα. Ο συνδυασμός που υποστηρίχτηκε από την ΠΟΛ.ΑΝ. ενσωματώθηκε όπως ήταν φυσικό στην παραπάνω κατάσταση".

"Η ΝΑΣ αναδείχτηκε η κύρια και ουσιαστική αντιπολίτευση μέσα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, με προτάσεις, απόψεις και θέσεις. Αγωνίστηκε για να μην καταστραφεί το περιβάλλον, για την προστασία των δασών από τις καταπατήσεις και τις πυρκαγιές, για τα αντιπλημμυρικά έργα, για την ανεργία, την παιδεία, τα προβλήματα των εργαζομένων και των επαγγελματοβιοτεχνών", τόνισε ο υποψήφιος νομάρχης. Εμείς, συνέχισε ο Νίκος Στεφανίδης, είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε στις προσεχείς νομαρχιακές εκλογές με όλους εκείνους, που ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους προτιμήσεις, θέλουν να στηρίξουν ένα πρόγραμμα δράσης υπέρ των λαϊκών συμφερόντων και να αντιταχθούν στη μετατροπή της Αυτοδιοίκησης σε ανώνυμη εταιρία".

Αναφερόμενος στις επιπτώσεις που θα έχουν οι προωθούμενες αλλαγές από την κυβέρνηση στην Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, καθώς και στα μεγάλα προβλήματα του νομού, επισήμανε: "Θα αγωνιστούμε για μια Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση εκφραστή των προβλημάτων του λαού, που θα συμμετέχει στο σχεδιασμό, τον προγραμματισμό και τον έλεγχο της ανάπτυξης με βάση εθνικά κριτήρια και προτεραιότητες που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού. Μια Αυτοδιοίκηση στην οποία θα συμμετέχει ο λαός και θα υπάρχει έλεγχος και διαφάνεια σε όλα της τα επίπεδα. Που θα έχει αρμοδιότητες και πόρους χωρίς πρόσθετες φορολογίες και η οποία δε χωρά στο δίχτυ της πολιτικής της ΕΕ και για την εφαρμογή της εκλογής των αιρετών με απλή αναλογική".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ