Παρασκευή 5 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Διορθώσεις στο επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης

Νέα ερμηνευτική εγκύκλιο, διορθωτική άλλης εγκυκλίου για το ιατρικό μισθολόγιο, έστειλε χτες το υπουργείο Υγείας προς τα νοσοκομεία. Η εγκύκλιος είναι διορθωτική για τους επιμελητές και τους ειδικευόμενους γιατρούς, αλλά όχι για τους διευθυντές. Οι γιατροί των νοσοκομείων της Αθήνας και του Πειραιά στη χτεσινή συνέλευση αποφάσισαν την αναστολή των κινητοποιήσεων, αλλά βρίσκονται σε ετοιμότητα για τη διεκδίκηση αξιοπρεπών μισθών και την κάλυψη των εφημεριών σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες, καθώς η κυβέρνηση επιμένει στην εφαρμογή του νόμου.

Η νέα εγκύκλιος προβλέπει ότι "η χορήγηση του επιδόματος νοσοκομειακής απασχόλησης, απόδοσης και ειδικών συνθηκών ιατρικού έργου, διακόπτεται σε περίπτωση απομάκρυνσης των δικαιούχων από τις εργασίες και τους χώρους για τους οποίους δικαιολογείται η καταβολή του, π.χ. απόσπαση σε άλλο χώρο (μη νοσοκομειακό), εκπαιδευτική άδεια στο εξωτερικό, διαθεσιμότητα, αργία κλπ.". Η παράγραφος που προστέθηκε έχει ως εξής: "Η απουσία λόγω υποχρεωτικής εκ του νόμου κανονικής άδειας και αναρρωτικής άδειας που χορηγείται από Δημόσια Νοσοκομεία, ή ιδιωτικές κλινικές, εφόσον έχει προηγηθεί η νοσηλεία του γιατρού σ' αυτές, ή άδεια κύησης και λοχείας, καθώς και η απουσία για παρακολούθηση σεμιναρίων, δε συνιστούν απομάκρυνση από τη θέση και συνεπώς δεν αποτελούν λόγο περικοπής του επιδόματος".

Σημειώνεται ότι το επίδομα είναι 170.000 δραχμές το μήνα για τον Διευθυντή, 150.000 δραχμές για τον Επιμελητή Α', 130.000 δραχμές για τους Επιμελητές Β' και 110.000 δραχμές για τους ειδικευόμενους.

Οσον αφορά την πάγια μηνιαία αποζημίωση, ύψους 250.000 δραχμών, που θα λαμβάνουν οι Διευθυντές στα νοσοκομεία Α' Ζώνης, στη διορθωτική εγκύκλιο αναφέρεται ότι "σε περιπτώσεις απουσίας θα καταβάλλεται τμήμα της". Σύμφωνα με την εγκύκλιο, το ποσό αυτό θα είναι "ανάλογο της παρουσίας τους και της προσφοράς υπηρεσίας στο Νοσοκομείο". Η πάγια μηνιαία αποζημίωση θα καταβάλλεται στους Διευθυντές, αντί της αποζημίωσης των εφημεριών (ενεργείς και ετοιμότητας), για την ευθύνη εισήγησης, κατάρτισης του προγράμματος των εφημεριών και την πρόσθετη απασχόλησή τους, για την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία των τμημάτων τους, κατά τη διάρκεια της εφημερίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ