Παρασκευή 5 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ
Εσπευσμένη υπογραφή συμβάσεων

Δημιουργούνται τέσσερα κέντρα στην Αθήνα

Εσπευσμένα χτες η κυβέρνηση - λόγω των ανακοινώσεων του ΟΗΕ - και με τη συνδρομή του δημάρχου Αθηναίων, Δ. Αβραμόπουλου, επιχείρησε να εμφανίσει ως ολοκληρωμένη τη δημιουργία των κέντρων πρόληψης και να εμφανιστεί συνεπής με τις εξαγγελίες της, που έκανε πριν ένα χρόνο (9.4.1997). Ετσι χτες ο Οργανισμός Καταπολέμησης Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) και Αστική εταιρία που ίδρυσε ο Δήμος Αθηναίων υπέγραψαν τη σύμβαση για τη λειτουργία Δημοτικών Κέντρων Πρόληψης στην Αθήνα.

Το πρόγραμμα έχει τριετή διάρκεια και η χρηματοδότησή του (400 εκατ. δραχμές) γίνεται από τον Οργανισμό Καταπολέμησης Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) και την Αστική Εταιρία, που δημιουργήθηκε από το Δήμο Αθηναίων και τρεις Συλλόγους της Αθήνας: τον Ιατρικό, το Δικηγορικό και τον Οδοντιατρικό. Υπολογίζεται ότι το ετήσιο κόστος κάθε Κέντρου θα είναι περίπου 33 εκατ. δραχμές.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Δ. Αβραμόπουλος, και οι πρόεδροι των τεσσάρων φορέων (ΟΚΑΝΑ, ΙΣΑ, ΔΣΑ, ΟΣΑ) ανακοίνωσαν χτες ότι το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε περιοχές κοινωνικά και οικονομικά ευαίσθητες. Σε πρώτη φάση θα εφαρμοστεί στα σχολεία και θα ξεκινήσει από το μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα στην Αθήνα, αυτό της Γκράβας.

Το πρόγραμμα αφορά τέσσερα Δημοτικά Διαμερίσματα: 1ο, 2ο, 3ο και 4ο Διαμέρισμα. Στο 1ο Διαμέρισμα είναι οι περιοχές Ομόνοια, Βάθη, Μεταξουργείο, Ψυρρή, Μοναστηράκι, Πλάκα, Μακρυγιάννη, Κουκάκι, Φιλοπάππου, Σύνταγμα, Κολωνάκι και Εξάρχεια. Στο 2ο Διαμέρισμα είναι οι περιοχές Δουργούτι, Ν. Κόσμος, Γούβα, Προφ. Ηλίας, Α Νεκροταφείο, Μετς και Παγκράτι. Στο 3ο Διαμέρισμα είναι οι περιοχές Κεραμεικός, Γκαζοχώρι, Θησείο, Ρουφ, Χαμοστέρνας, Κάτω και Ανω Πετράλωνα και Ακρόπολη. Στο 5ο Διαμέρισμα είναι οι περιοχές Κολιάτσου, Ανω Πατήσια, Κυπριάδου, Αλυσίδα, Νέα Πατήσια, Προμπονά, Ριζούπολη και Γκράβα.

Ο Κ. Γείτονας, ερωτηθείς σχετικά με την υλοποίηση του προγράμματος, είπε ότι όλα πάνε καλά και ανέφερε την υπογραφή των συμβάσεων για τα 26 κέντρα πρόληψης, τη δημιουργία της Κινητής Μονάδας του ΟΚΑΝΑ και την επέκταση των προγραμμάτων μεθαδόνης.

Τα προγράμματα μεθαδόνης, είπε ο υπουργός, έχουν ως τελικό στόχο την απεξάρτηση, ενώ δεν έχουν αποφασιστεί προγράμματα συντήρησης.

Ο υπουργός είπε ότι και το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) αναπτύσσεται καλά, τη στιγμή που η ίδια η κυβέρνηση τού στέρησε αυτή τη δυνατότητα. Μάλιστα προχτές ο πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ, Γ. Νοταράς - που ήταν παρών στη συνέντευξη Τύπου του ΟΗΕ - μιλώντας στη Διακομματική Επιτροπή ανέφερε ότι η κυβέρνηση περιέκοψε κατά δύο δισ. δραχμές τον προϋπολογισμό του Κέντρου, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν σημαντικές νέες δραστηριότητες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ