Παρασκευή 5 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 44
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καταδικαστέα επίθεση σε βάρος ιχθυολόγου

Ανακοίνωση της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας Ιχθυολόγων" του υπουργείου Γεωργίας

Την ενέργεια του διευθυντή της Διεύθυνσης Γεωργίας Λέσβου Π. Κυριακίδη, που επέβαλε τιμωρία χρηματικού προστίμου στον μοναδικό ιχθυολόγο του νησιού Θ. Καλογερογιάννη, επειδή επιβιβάστηκε σε αλιευτικό σκάφος, χωρίς να του έχει εγκρίνει άδεια, καταδικάζει σε ανακοίνωσή της η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Ιχθυολόγων" υπουργείου Γεωργίας.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση, πρόκειται για εκδήλωση υπέρμετρου ζήλου, που σε τελευταία ανάλυση είναι ενέργεια αντισυναδελφική. Αναφέρεται συγκεκριμένα: "Αντί ο κύριος αυτός που τον έχουν ορίσει προϊστάμενο αλιευτικών θεμάτων Ν. Λέσβου "ελέω" Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, να φροντίσει να κατανοήσει τις ιδιαιτερότητες της αλιείας και να αξιοποιήσει τις δυνατότητες του συναδέλφου και την 18χρονη προσφορά του στον τόπο, προτίμησε να ταμπουρωθεί πίσω από τις διατάξεις του αντιδραστικού υπαλληλικού κώδικα, για να επιβεβαιώσει την εξουσία του, νομίζοντας ότι έτσι δικαιολογεί τις επιλογές εκείνων, οι οποίοι τον όρισαν προϊστάμενο του νομού επί αλιευτικών θεμάτων. Με τέτοιου είδους ενέργειες σε καμία περίπτωση δεν αναβαθμίζεται το κύρος της θέσης του διευθυντή".

Στην ανακοίνωση της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας Ιχθυολόγων" υπουργείου Γεωργίας σημειώνεται ακόμα ότι το περιστατικό αυτό έχει βαθύτερα αίτια και δεν είναι άσχετο με τα τοπικά θέματα αλιείας στο Ν. Λέσβου. Σχετικά με το παραπάνω αναφέρεται: "Στο παρελθόν ο συνάδελφός μας Θ. Καλογερογιάννης είχε υποστεί τρομοκρατικές επιθέσεις (δίκες, επιθέσεις Τύπου, τραμπουκισμοί κλπ.), γιατί η στάση του δε διευκόλυνε την προώθηση ιδιωτικών συμφερόντων, τα οποία η σημερινή Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου τα αγκάλιασε και τα υποστήριξε σαν "αναπτυξιακά"".

Τέλος, στην ανακοίνωση απευθύνεται έκκληση προς όλους τους επιστημονικούς φορείς του ΓΕΩΤΕΕ να πάρουν θέση σε αυτά τα φαινόμενα διοικητικής αυθαιρεσίας σε βάρος του ιχθυολόγου του Ν. Λέσβου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ