ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 23 Ιούνη 1998
Σελ. /36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ 2 - 2
Το λάθος των "Πλάβι"...

Σ' ένα από τα πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια της διοργάνωσης εξελίχθηκε η συνάντηση Γερμανίας - Γιουγκοσλαβίας. Το τελικό 2 - 2, αλλά κυρίως η μορφή του παιχνιδιού δικαίωσε πλήρως τον τίτλο του ντέρμπι. Οι "Πλάβι" περίπου έως το 65 έλεγχαν τον αγώνα και μπορούσαν να προηγούνται με περισσότερα από 2 γκολ (13 Στάνκοβιτς, 54 Στοϊκοβιτς), αφού έχασαν αρκετές ευκαιρίες.

Ομως, ο εφησυχασμός σε συνάρτηση με τις απόλυτα πετυχημένες αλλαγές του Φογκτς άλλαξαν τη μορφή του αγώνα. Η είσοδος των Ματέους, Τάρνατ, Κίρστεν αφύπνισε τα "πάντσερ", που έφτασαν στην ισοφάριση μέσα σε 5. Με αυτογκόλ του Μιχαϊλοβιτς (74) και κεφαλιά του Μπίερχοφ (79) έγινε το τελικό 2 - 2 και αποδείχτηκε για μια φορά ακόμα πόσο λάθος κάνει όποιος υποτιμά τη Γερμανία, ανεξάρτητα από την απόδοσή της.

Αξίζει ν' αναφέρουμε πως ο Ματέους έφτασε τις 22 συμμετοχές και έμεινε πρώτος στο σχετικό πίνακα. Επίσης ισοφάρισε το ρεκόρ του Μεξικανού τερματοφύλακα Καρμπαχάλ με 5 συνεχείς παρουσίες σε τελικά του θεσμού. Πάντως στις δηλώσεις του στάθηκε περισσότερο στο παιχνίδι: "Σε αυτούς τους αγώνες δε σκέφτεσαι τα ρεκόρ, αλλά το πώς θα κερδίσει η ομάδα σου. Ο προπονητής μου 10 λεπτά πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο μού είπε να ετοιμαστώ. Εκείνη τη στιγμή δε σκέφτηκα το ρεκόρ αλλά το πώς θα βοηθήσω την ομάδα μου να αποφύγει την ήττα. Και είναι επιτυχία που καταφέραμε να ισοφαρίσουμε κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα, όπως είναι η Γιουγκοσλαβία. Εχουν παίκτες με εκπληκτική τεχνική και ήταν πολύ δύσκολο να τους περιορίσουμε. Κόντρα στο Ιράν δεν είχαν δείξει τις πραγματικές τους δυνατότητες. Με εμάς τα κίνητρά τους βέβαια ήταν ισχυρότερα και έπαιξαν πολύ καλά".

Μπερδεμένος δήλωσε ο Γιουγκοσλάβος προπονητής, Σλόμπονταν Σάντρατς: "Δεν ξέρω αν πρέπει να είμαι ευχαριστημένος ή δυσαρεστημένος. Νιώθω και τα δύο. Παίξαμε πολύ καλά, αλλά έπρεπε να φύγουμε από το γήπεδο νικητές. Είμαι ευχαριστημένος λοιπόν από την απόδοσή μας αλλά δεν είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα".

Πολύ καλός ο Δανός διαιτητής, Κιμ Νίλσεν, "κιτρίνισε" τον Ματέους.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Κέπκε, Τον, Κόλερ, Βερνς, Χάινριχ, Μέλερ (58 Κίρστεν), Γέρεμις, Χάμαν (46 Ματέους), Τζίγκε (67 Τάρνατ), Κλίνσμαν, Μπίερχοφ.

ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ: Κράλι, Ντζόροβιτς, Μιχαϊλοβιτς, Κομλιένοβιτς, Πέτροβιτς (75 Στέβιτς), Γιοκάνοβιτς, Στοϊκοβιτς, Στάνκοβιτς (68 Γκοβεντάριτσα), Γιούγκοβιτς, Μιγιάτοβιτς, Κοβάτσεβιτς (58 Ογκνιένοβιτς).

ΒΕΛΓΙΟ - ΜΕΞΙΚΟ 2 - 2
Εφτάψυχοι οι "Αζτέκοι"

Η επανάπαυση στοίχισε στο Βέλγιο δύο βαθμούς αλλά και το "αγκάλιασμα" της πρόκρισης στην επόμενη φάση. Οι "κόκκινοι διάβολοι" προηγήθηκαν 2 - 0, με δύο γκολ του Μαρκ Βίλμοτς (43', 48') και όλα έδειχναν πως απέναντι στο Μεξικό που είχε και αριθμητικό μειονέκτημα (λόγω αποβολής του Πάρντο στο 29) θα έπαιρναν άνετα τη νίκη. Αλλωστε, είχαν και την τύχη μαζί τους, αφού στο ξεκίνημα του αγώνα οι Σάντσες, Ορντιάλες έστειλαν την μπάλα στο δοκάρι. Ομως μια φάση αποτέλεσε το εφαλτήριο, για να γυρίσει το παιχνίδι. Στο 55 ο Βερεγέν ανέτρεψε τον Ραμίρεζ μέσα στην περιοχή. Ο Βέλγος είδε την κόκκινη και ο Ασπε ευστόχησε στο πέναλτι. Η ισοφάριση για τους "Αζτέκους" ήρθε οκτώ λεπτά αργότερα από τον Μπλάνκο. Ετσι οι δύο ομάδες μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις. Το Μεξικό έχει τώρα ένα μικρό προβάδισμα στην... κούρσα της πρόκρισης, αλλά όλα θα ξεκαθαρίσουν την τελευταία αγωνιστική.

Ο εκλέκτορας του Βελγίου, Ζορζ Λίκενς φυσικά δεν ήταν ευχαριστημένος από τ αποτέλεσμα: "Αξίζαμε κάτι καλύτερο, αφού καταφέραμε να προηγηθούμε με 2 - 0. Τα παιχνίδια, όμως, τελειώνουν με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχαμε την πρέπουσα αυτοσυγκέντρωση και έτσι χάσαμε την ευκαιρία να πάρουμε τους τρεις βαθμούς". Αντίθετα, ο Μανουέλ Λαπουέντε ήταν όλο χαμόγελα: "Ηταν ένα δύσκολο παιχνίδι και δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο για εμάς από τη στιγμή της αποβολής του Πάρντο. Το Βέλγιο εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική του υπεροχή και κατάφερε να πάρει ένα σημαντικό προβάδισμα. Οι παίκτες μου αγωνίστηκαν με πάθος και κατάφεραν να πάρουν το βαθμό της ισοπαλίας, ενώ είχαν τις ευκαιρίες να πάρουν τη νίκη". Ο διαιτητής, Χιούγκ Ντάλας, επίσης "κιτρίνισε" τους Βίντοβιτς και Ραμίρεζ.

ΒΕΛΓΙΟ: Ντε Βίλντε, Ντεφλάντρ, Στέλενς, Βίντοβιτς, Μπόρκελμανς, Βαν Ντερ Ελστ (67' Ντε Μπεκ), Σίφο, Βίλμοτς, Μποφέν (18' Βερχέγεν), Ολιβέιρα, Νίλις (77' Μπέντζα).

ΜΕΞΙΚΟ: Κάμπος, Κλαούντιο Σάντσεζ, Νταβίνο, Πάρντο, Ραμίρεζ, Ασπε (68' Λάρα), Ορντιάλες (58' Βίλα), Ζοέλ Σάντσεζ, Παλένσια (46' Αρελάνο), Χερναντέζ, Μπλάνκο.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ - Ν. ΚΟΡΕΑ 5-0
Νέα πνοή με Μπέργκαμπ

Φουλ επίθεση είχε ζητήσει από τους παίκτες του ο προπονητής της Ολλανδίας Γκους Χίντινκ για το παιχνίδι με τη Νότια Κορέα, αφού η λευκή ισοπαλία την πρώτη αγωνιστική δεν άφηνε και πολλά περιθώρια νέων απωλειών για τους "Οράνιε".

Και αυτοί λοιπόν φρόντισαν να τον ικανοποιήσουν και με το παραπάνω, επικρατώντας τελικά των Ασιατών με 5-0.

Η παρουσία του Ντένις Μπέργκαμπ στην αρχική ενδεκάδα έδωσε στην επίθεση των Ολλανδών τη διαφορετική πνοή που χρειαζόταν και που έλειψε στο πρώτο παιχνίδι με το Βέλγιο. Παράλληλα με τους Οφερμαρς και Κοκού από τα άκρα, που διέσπαζαν οπότε ήθελαν την άμυνα των Κορεατών, οι Ολλανδοί δε δυσκολεύτηκαν να φτάσουν στη νίκη, κάνοντας παράλληλα επίδειξη δύναμης για τη συνέχεια... Το σκορ άνοιξε στο 37 ο Κόκου, ενώ τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του ο Οφερμαρς έγραψε το 2-0. Στο 71 ήρθε η σειρά του Ντένις Μπέργκαμπ να σκοράρει, ενώ στο 79 ο Φαν Χούντονκ και στο 83 ο Ρόναλντ Ντε Μπουρ σφράγισαν το θρίαμβο των Ολλανδών.

Οσον αφορά τους Κορεάτες θα μπορούσε να πει κανείς ότι αυτοί υπήρχαν στο γήπεδο μόνο μέχρι το 37, όταν δέχτηκαν το πρώτο γκολ των Ολλανδών. Από κει και πέρα κατέρρευσαν, καθώς δεν προσπάθησαν ούτε να κρατήσουν το σκορ σε αξιοπρεπή επίπεδα.

Καλή η διαιτησία του Πολωνού Βόιτσικ, που είχε βέβαια και εύκολο έργο. Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Κορεάτες Γιονγκ Σο και Τζονγκ Σο.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Βαν Ντερ Σαρ, Βίντερ, Σταμ, Φρανκ Ντε Μπουρ, Νούμαν (79 Μπόγκαρντ), Ρόναλντ Ντε Μπουρ (84 Ζέντεν), Γιονκ, Ντάβιντς, Οβερμαρς, Κοκού, Μπέργκαμπ (78 Χουίντονκ).

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ: Μπγιουνγκ Γι, Γιανγκ Ιλ, Μιν Σουνγκ, Μγιουνγκ Μπο, Σουνγκ Γιονκ (53 Τάε Γιονγκ), Σαν Τσουλ, Ντο Κεν, Σανγκ Γιον, Ντο Χουν (70 Γιονγκ Σο), Φιονγκ Σου, Γιανγκ Γον (77 Ντονγκ - Γκουκ).

ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΑΟΜΙΛΟΣ

Βραζιλία5 - 1 6

Νορβηγία3 - 3 2

Σκοτία2 - 3 1

Μαρόκο2 - 5 1

ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ: 23/6 Βραζιλία - Νορβηγία και Σκοτία - Μαρόκο

ΒΟΜΙΛΟΣ

Ιταλία5 - 2 4

Χιλή3 - 3 2

Αυστρία 2 - 2 2

Καμερούν 1 - 4 1

ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ: 23/6 Ιταλία - Αυστρία και Χιλή - Καμερούν.

ΓΟΜΙΛΟΣ

Γαλλία7 - 0 6

Δανία 2 - 1 4

Ν. Αφρική 1 - 4 1

Σ. Αραβία 0 - 5 0

ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ: 24/6 Γαλλία - Δανία και Ν. Αφρική - Σ. Αραβία.

ΔΟΜΙΛΟΣ

Νιγηρία 4 - 2 6

Παραγουάη 0 - 0 2

Ισπανία 2 - 3 1

Βουλγαρία 0 - 1 1

ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ: 24/6 Ισπανία - Βουλγαρία και Νιγηρία - Παραγουάη.

ΕΟΜΙΛΟΣ

Ολλανδία5 - 0 4

Μεξικό5 - 3 4

Βέλγιο2 - 2 2

Ν. Κορέα1 - 8 0

ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ: 25/6 Ολλανδία - Μεξικό και Βέλγιο - Ν. Κορέα.

ΣΤΟΜΙΛΟΣ

Γερμανία4 - 2 4

Γιουγκοσλαβία 3 - 2 4

Ιράν2 - 2 3

ΗΠΑ 1 - 4 0

ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ: 25/6 Γερμανία - Ιράν και ΗΠΑ - Γιουγκοσλαβία.

ΖΟΜΙΛΟΣ

Κολομβία1 - 1 4

Αγγλία2 - 0 3

Ρουμανία1 - 0 3

Τυνησία 0 - 2 0

Δεν περιλαμβάνεται το χτεσινό βραδινό παιχνίδι Ρουμανία - Αγγλία.

ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ: 26/6 Ρουμανία - Τυνησία και Κολομβία - Αγγλία.

ΗΟΜΙΛΟΣ

Αργεντινή 6 - 0 6

Κροατία 4 - 1 6

Ιαπωνία 0 - 2 0

Τζαμάικα1 - 8 0

ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ: 26/6 Αργεντινή - Κροατία και Ιαπωνία - Τζαμάικα.

ΚΡΟΑΤΙΑ - ΙΑΠΩΝΙΑ 1-0
Νίκη με το στανιό...

Με το... αγχωτικό 1-0, η Κροατία κέρδισε την Ιαπωνία και εκτός απροόπτου πέρασε στην επόμενη φάση. Οι "σκακιέρηδες" πήραν από την αρχή τα ηνία στον αγώνα και έχασαν αρκετές ευκαιρίες. Ομως, η επιπολαιότητα και η υπέρμετρη ατομικότητα τους στερούσε το γκολ. Από την άλλοι, οι Ιάπωνες παρουσιάστηκαν ξανά μαχητικότατοι και κάποιες φορές απείλησαν σοβαρά.

Οσο περνούσε η ώρα, το άγχος των Κροατών μεγάλωνε, τα λάθη και η ατυχία αυξάνονταν. Στο 72, ο Σούκερ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, αλλά πέντε λεπτά αργότερα έφερε τη λύτρωση. Με σουτ μέσα από την περιοχή, έδωσε τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του.

Ο τεχνικός της νικήτριας, Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς, παρουσιάστηκε ευχαριστημένος από την έκβαση, αλλά δεν έκρυψε ότι πολλές φορές κατά τη διάρκεια του αγώνα ανησύχησε: "Η άμυνά μας δούλεψε καλά. Το μόνο πράγμα που με κρατούσε σε αγωνία, ήταν ότι δεν μπορούσαμε να σκοράρουμε και επειδή η μπάλα τιμωρεί, φοβήθηκα μήπως δεν παίρναμε ούτε τον ένα βαθμό", δήλωσε. Ο σκόρερ, από την πλευρά του, αφού επισήμανε την υπερβολική ζέστη ("το γήπεδο θύμιζε "κόλαση"") κατέληξε λέγοντας "αυτό που μετράει πάντως είναι η νίκη και ευτυχώς την πήραμε". Κίτρινες κάρτες πήραν οι Προσινέτσκι, Στάνιτς, Νανάμι, Νακανίσι, Ακίτα.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Λάντιτς, Σόλντο, Μπίλιτς, Στίματς (46 Μάμιτς), Σίμιτς, Γιούρσιτς, Γιάρνι, Προσινέτσκι (67 Μάριτς), Ασάνοβιτς, Στάνιτς (88 Τουντόρ), Σούκερ.

ΙΑΠΩΝΙΑ: Καβαγκούτσι, Ναραχάσι (79 Μορισίμα), Ακίτα, Ιχάρα, Νακανίσι, Σόμα, Γιαμαγκούτσι, Νακάτα, Νανάμι (84 Λόπες), Γιο, Νακαγιάμα (61 Οκάνο).

ΗΠΑ - ΙΡΑΝ 1-2
Με όπλο τις αντεπιθέσεις

Στηριζόμενοι στις αντεπιθέσεις και την ταχύτητά τους οι Ιρανοί πήραν την πολυπόθητη γι' αυτούς νίκη. Μάλιστα τώρα ελπίζουν στο... θαύμα (νίκη επί της Γερμανίας) για να προκριθούν στην επόμενη φάση. Τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Εστιλί (40') και Μαχνταβίκια (84'), ενώ για την αμερικανική ομάδα, που έχασε κάθε ελπίδα πρόκρισης στους "16", μείωσε ο Μακ Μπράιντ (87). Πάντως οι τυπικά γηπεδούχοι δικαιούνται να γκρινιάζουν για την τύχη τους, αφού είχαν 3 δοκάρια. Ο Ελβετός Ουρς Μέγιερ "κιτρίνισε" τους Μιναβάντ, Ζαριντσέχ, Ρέτζις.

Ο Ιρανός εκλέκτορας Τζαλάλ Ταλεμπί, εμφανώς ευτυχισμένος, δήλωσε: "Ευχαριστώ το λαό του Ιράν για την υποστήριξή του. Ολα τα μέλη της ομάδας έκαναν πολλές προσπάθειες τον τελευταίο μήνα. Είμαστε όλοι ευτυχισμένοι". Από την πλευρά του ο Αμερικανός συνάδελφός του, Στιβ Σάμσον, ανέφερε: "Είχαμε πει από την αρχή ότι θα επιτεθούμε και επιτεθήκαμε. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες, αλλά δεν καταφέραμε να τις ολοκληρώσουμε. Οι Ιρανοί έπαιξαν καλά και μπήκαν στο γήπεδο όπως και εμείς, αποφασισμένοι να επιτεθούν. Είμαι υπερήφανος από τον τρόπο που παίξαμε, αλλά νιώθω λύπη για τους οπαδούς μας, που υποστήριξαν με κάθε τρόπο την ομάδα τα τρία τελευταία χρόνια".

ΗΠΑ: Κέλερ, Πόουπ, Ρίτζις, Ντούλεϊ (82' Μεζονέβ), Χέιντουκ, Τζόουνς, Ρέινα, Ράμος (58' Στιούαρτ), Γουέγκερλε (58' Ραντοσάβλεβιτς), Μακ Μπράιντ, Μουρ.

ΙΡΑΝ: Αμπεντζαντέχ, Χακπούρ, Πασατζαντέχ, Ζαριντσέχ (77' Σαανταβί), Μαχνταβίκια, Μπαγερί, Εστιλί, Μοχαμαντχανί (76' Πεϊραβανί), Μιναβάντ, Νταεϊ, Αζίζι (74' Ρεζά Μανσουριάν).

ΙΡΑΝ
Νίκη με πολιτικές διαστάσεις

Σαν να επρόκειτο για εθνική επέτειο γιόρτασαν οι Ιρανοί τη μεγάλη τους νίκη επί των ΗΠΑ με 2 - 1. Αμέσως μετά τη λήξη του παιχνιδιού χιλιάδες Ιρανοί ξεχύθηκαν στους δρόμους της ιρανικής πρωτεύουσας και πανηγύριζαν με κάθε τρόπο τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας τους.

Επίκεντρο των πανηγυρισμών ήταν η πλατεία Βανάκ, στα βόρεια της πόλης, όπου εκατοντάδες άνδρες και γυναίκες χόρευαν, κυμάτιζαν σημαίες και φώναζαν συνθήματα όπως "Ζήτω το Ιράν".

Ο πνευματικός ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ δήλωσε μάλιστα ότι η νίκη της Εθνικής ομάδας του Ιράν αντανακλά τον επαναστατικό αγώνα της χώρας. "Απόψε, ξανά, ένας σκληρός και υπερόπτης αντίπαλος αισθάνθηκε την πικρή γεύση της ήττας" δήλωσε ο Χαμενεϊ σε μήνυμά του που μεταδόθηκε από την ιρανική τηλεόραση.

Πάντως, ας σημειωθεί ότι μέλη της εξόριστης αντιπολίτευσης του Ιράν προέβησαν σε ομαδική διαμαρτυρία στο στάδιο "Ζερλάντ" της Λιόν, πριν την έναρξη του αγώνα με τις ΗΠΑ.

Δεκάδες Ιρανοί κρατούσαν πορτοκαλί πανό με τη φωτογραφία του Μαριάμ Ρατζανί, προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου της ιρανικής αντίστασης, ενώ πίσω από μία εστία άλλοι Ιρανοί κρατούσαν πανό με την επιγραφή: "Κάτω ο Χαταμί", εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους για τον σημερινό Πρόεδρο της χώρας.

Το προσωπικό ασφαλείας του σταδίου της Λιόν κινητοποιήθηκε και ζήτησε από τους διαμαρτυρόμενους να κατεβάσουν τα πανό. Οι περισσότεροι υπάκουσαν, ένας όμως, που αρνήθηκε, οδηγήθηκε με συνοδεία εκτός γηπέδου.

ΙΣΠΑΝΙΑ - ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ 0 - 0
"Κινδυνεύουν" οι Ισπανοί

Μπορεί Ισπανία και Παραγουάη να κόλλησαν στο μηδέν και να μοιράστηκαν τους βαθμούς, εντούτοις, όμως, αυτοί που πανηγύρισαν στο τέλος ήταν οι Λατινοαμερικανοί, αφού κατάφεραν να πάρουν αυτό που ήθελαν...

Αντίθετα, οι Ιβηρες έχουν πλέον πολύ δύσκολη αποστολή όσον αφορά την πρόκριση στον επόμενο γύρο, αφού μετά και τη 2η αγωνιστική του Δ Ομίλου βρίσκονται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 1 βαθμό.

Στο παιχνίδι κυριάρχησε η δύναμη, αφού και οι δυο ομάδες έχασαν σημαντικές ευκαιρίες, χωρίς όμως να μπορέσουν να τις αξιοποιήσουν.

Για τους Παραγουανούς τη σημαντικότερη ευκαιρία στο Α μέρος έχασε ο Ρόχας στο 42, όταν πραγματοποίησε μπάσιμο στην αντίπαλη περιοχή αλλά δευτερόλεπτα πριν βρεθεί σε απόσταση βολής από τον Θουμπιθαρέτα ο Αγκιλέρα έδιωξε σε κόρνερ.

Η απάντηση των Ισπανών ήρθε λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου με διπλή ευκαιρία που έχασαν ο Ραούλ αρχικά και ο Ετσεβερία μετέπειτα να ανοίξουν το σκορ.

Στην επανάληψη οι Ισπανοί ανέβασαν το ρυθμό τους, αλλά ατύχησαν, καθώς ο Παραγουανός γκολκίπερ Σιλαβέρ ουκ ολίγες φορές έδειξε την κλάση του στις επιθέσεις των Ισπανών.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η διαιτησία του Νοτιοαφρικανού Μακλέοντ που "κιτρίνισε" τους Αγκιλέρα, Αρέτσε, Σέρχι και Κίκο.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Θουμπιθαρέτα, Αλκόρτα, Αμπελάρδο (57Σελάδες), Σέρχι, Αγκιλέρα, Ιερό, Αμόρ, Ενρίκε, Πίτσι (53Μοριέντες), Ραούλ (65Κίκο), Ετσεβερία.

ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ: Σιλαβέρ, Αρκέ, Γκαμάρα, Αγιάλα, Σαράμπια, Κανίγια, Ακούνα (74Γιέγκρος), Μπετινές, Ενσίσο, Ρόχας (84 Ραμίρες), Κάμπος.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ - ΤΖΑΜΑΪΚΑ 5-0
Με δίδυμο - "φωτιά"

Από άλλον το περιμένανε οι Τζαμαϊκανοί και άλλος τους έβαζε τα γκολ, αφού όταν στο πρώτο ημίχρονο οι αμυντικοί των "Ρέγγε Μπόις" πρόσεχαν τον Μπατιστούτα, τα γκολ τα έβαζε ο Ορτέγκα, ενώ το αντίστροφο έγινε στην επανάληψη.

Ετσι η ήττα από την Αργεντινή με 5-0 μάλλον φυσιολογική μπορεί να χαρακτηριστεί...

Το δίδυμο - "φωτιά" των Γκαμπριέλ Μπατιστούτα και Αριέλ Ορτέγκα ήταν αυτό που έκλεψε την παράσταση στον αγώνα, αφού με περίτεχνες ενέργειες και προσωπικά γκολ (τρία του πρώτου και δυο του δεύτερου) οδήγησε την Αργεντινή στη μεγάλη νίκη. Παράλληλα, ο Μπατιστούτα με το χατ- τρικ που πέτυχε έφθασε τα 4 τέρματα συνολικά και είναι αυτή τη στιγμή πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης.

Το χορό των γκολ άνοιξε ο Ορτέγκα, που πέτυχε δυο τέρματα, στο 32 και στο 55. Από κει και πέρα ακολούθησε ένα φοβερό 12λεπτο όπου ο Ντανιέλ Μπατιστούτα σκόραρε ανά έξι λεπτά (73 79 85).

Οσο για τους Τζαμαϊκανούς... αν και ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι, εντούτοις μόνο μέχρι το 20λεπτο άντεξαν, αφού από κει και πέρα άρχισε σιγά σιγά η κατάρρευση. Αλλωστε από το 45 έμειναν με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Ντάριλ Πάουελ. Με λάθη η διαιτησία του Νορβηγού Ραν Πέτερσεν, που εκτός της κόκκινης έδειξε και μια κίτρινη στον Τσαμότ.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ρόα, Σενσίνι (25 Νέλσον Βίβας), Αγιάλα, Τσαμότ, Ζανέτι, Αλμέιδα, Βερόν, Ορτέγκα, Σιμεόνε (80 Πινέδα), Μπατιστούτα, Λόπεζ (75 Γκαλάρντο).

ΤΖΑΜΑΪΚΑ: Μπάρετ, Μάλκολμ (62 Μπόιντ), Σινκλέαρ, Γκούντισον, Ντόους, Γουίτμορ (74 Ερλ), Σίμσον, Πάουελ, Κάρντενερ, Χολ, Μπάρτον (46 Κάργκιλ).

Ο Ντράγκαν Στόικοβιτς (αριστερά) σκοράρει με άνεση, πετυχαίνοντας το δεύτερο γκολ των "Πλάβι", ύστερα από το ολέθριο λάθος του Αντρέας Κέπκε



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ