Τρίτη 23 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΛΑΝΔΙΑ - Ν. ΚΟΡΕΑ 5-0
Νέα πνοή με Μπέργκαμπ

Φουλ επίθεση είχε ζητήσει από τους παίκτες του ο προπονητής της Ολλανδίας Γκους Χίντινκ για το παιχνίδι με τη Νότια Κορέα, αφού η λευκή ισοπαλία την πρώτη αγωνιστική δεν άφηνε και πολλά περιθώρια νέων απωλειών για τους "Οράνιε".

Και αυτοί λοιπόν φρόντισαν να τον ικανοποιήσουν και με το παραπάνω, επικρατώντας τελικά των Ασιατών με 5-0.

Η παρουσία του Ντένις Μπέργκαμπ στην αρχική ενδεκάδα έδωσε στην επίθεση των Ολλανδών τη διαφορετική πνοή που χρειαζόταν και που έλειψε στο πρώτο παιχνίδι με το Βέλγιο. Παράλληλα με τους Οφερμαρς και Κοκού από τα άκρα, που διέσπαζαν οπότε ήθελαν την άμυνα των Κορεατών, οι Ολλανδοί δε δυσκολεύτηκαν να φτάσουν στη νίκη, κάνοντας παράλληλα επίδειξη δύναμης για τη συνέχεια... Το σκορ άνοιξε στο 37 ο Κόκου, ενώ τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του ο Οφερμαρς έγραψε το 2-0. Στο 71 ήρθε η σειρά του Ντένις Μπέργκαμπ να σκοράρει, ενώ στο 79 ο Φαν Χούντονκ και στο 83 ο Ρόναλντ Ντε Μπουρ σφράγισαν το θρίαμβο των Ολλανδών.

Οσον αφορά τους Κορεάτες θα μπορούσε να πει κανείς ότι αυτοί υπήρχαν στο γήπεδο μόνο μέχρι το 37, όταν δέχτηκαν το πρώτο γκολ των Ολλανδών. Από κει και πέρα κατέρρευσαν, καθώς δεν προσπάθησαν ούτε να κρατήσουν το σκορ σε αξιοπρεπή επίπεδα.

Καλή η διαιτησία του Πολωνού Βόιτσικ, που είχε βέβαια και εύκολο έργο. Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Κορεάτες Γιονγκ Σο και Τζονγκ Σο.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Βαν Ντερ Σαρ, Βίντερ, Σταμ, Φρανκ Ντε Μπουρ, Νούμαν (79 Μπόγκαρντ), Ρόναλντ Ντε Μπουρ (84 Ζέντεν), Γιονκ, Ντάβιντς, Οβερμαρς, Κοκού, Μπέργκαμπ (78 Χουίντονκ).

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ: Μπγιουνγκ Γι, Γιανγκ Ιλ, Μιν Σουνγκ, Μγιουνγκ Μπο, Σουνγκ Γιονκ (53 Τάε Γιονγκ), Σαν Τσουλ, Ντο Κεν, Σανγκ Γιον, Ντο Χουν (70 Γιονγκ Σο), Φιονγκ Σου, Γιανγκ Γον (77 Ντονγκ - Γκουκ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ