Τρίτη 23 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΕΛΓΙΟ - ΜΕΞΙΚΟ 2 - 2
Εφτάψυχοι οι "Αζτέκοι"

Η επανάπαυση στοίχισε στο Βέλγιο δύο βαθμούς αλλά και το "αγκάλιασμα" της πρόκρισης στην επόμενη φάση. Οι "κόκκινοι διάβολοι" προηγήθηκαν 2 - 0, με δύο γκολ του Μαρκ Βίλμοτς (43', 48') και όλα έδειχναν πως απέναντι στο Μεξικό που είχε και αριθμητικό μειονέκτημα (λόγω αποβολής του Πάρντο στο 29) θα έπαιρναν άνετα τη νίκη. Αλλωστε, είχαν και την τύχη μαζί τους, αφού στο ξεκίνημα του αγώνα οι Σάντσες, Ορντιάλες έστειλαν την μπάλα στο δοκάρι. Ομως μια φάση αποτέλεσε το εφαλτήριο, για να γυρίσει το παιχνίδι. Στο 55 ο Βερεγέν ανέτρεψε τον Ραμίρεζ μέσα στην περιοχή. Ο Βέλγος είδε την κόκκινη και ο Ασπε ευστόχησε στο πέναλτι. Η ισοφάριση για τους "Αζτέκους" ήρθε οκτώ λεπτά αργότερα από τον Μπλάνκο. Ετσι οι δύο ομάδες μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις. Το Μεξικό έχει τώρα ένα μικρό προβάδισμα στην... κούρσα της πρόκρισης, αλλά όλα θα ξεκαθαρίσουν την τελευταία αγωνιστική.

Ο εκλέκτορας του Βελγίου, Ζορζ Λίκενς φυσικά δεν ήταν ευχαριστημένος από τ αποτέλεσμα: "Αξίζαμε κάτι καλύτερο, αφού καταφέραμε να προηγηθούμε με 2 - 0. Τα παιχνίδια, όμως, τελειώνουν με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχαμε την πρέπουσα αυτοσυγκέντρωση και έτσι χάσαμε την ευκαιρία να πάρουμε τους τρεις βαθμούς". Αντίθετα, ο Μανουέλ Λαπουέντε ήταν όλο χαμόγελα: "Ηταν ένα δύσκολο παιχνίδι και δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο για εμάς από τη στιγμή της αποβολής του Πάρντο. Το Βέλγιο εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική του υπεροχή και κατάφερε να πάρει ένα σημαντικό προβάδισμα. Οι παίκτες μου αγωνίστηκαν με πάθος και κατάφεραν να πάρουν το βαθμό της ισοπαλίας, ενώ είχαν τις ευκαιρίες να πάρουν τη νίκη". Ο διαιτητής, Χιούγκ Ντάλας, επίσης "κιτρίνισε" τους Βίντοβιτς και Ραμίρεζ.

ΒΕΛΓΙΟ: Ντε Βίλντε, Ντεφλάντρ, Στέλενς, Βίντοβιτς, Μπόρκελμανς, Βαν Ντερ Ελστ (67' Ντε Μπεκ), Σίφο, Βίλμοτς, Μποφέν (18' Βερχέγεν), Ολιβέιρα, Νίλις (77' Μπέντζα).

ΜΕΞΙΚΟ: Κάμπος, Κλαούντιο Σάντσεζ, Νταβίνο, Πάρντο, Ραμίρεζ, Ασπε (68' Λάρα), Ορντιάλες (58' Βίλα), Ζοέλ Σάντσεζ, Παλένσια (46' Αρελάνο), Χερναντέζ, Μπλάνκο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ