ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 10 Οχτώβρη 1998
Σελ. /36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ
Ο πολίτης στο κέντρο της προσοχής
  • Μιλά στο "Ρ" ο επικεφαλής της Παράταξης, υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Καραβασίλης
  • Ανάγκη πρωταρχικής σημασίας για το Δήμο το "μαύρισμα" της σημερινής φορομπηχτικής αρχής
  • Συγκεκριμένα μέτρα και προτάσεις πάλης για τα λαϊκά στρώματα

Για τα προβλήματα της Αγίας Βαρβάρας, τη δράση της απερχόμενης δημοτικής αρχής και τις προτάσεις της "Δημοκρατικής Συνεργασίας", μας μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Καραβασίλης."Η πόλη μας, λέει, είναι ενταγμένη στο λεκανοπέδιο της Αττικής, άρα δε θα μπορούσε παρά να αντιμετωπίζει προβλήματα κοινά με άλλους δήμους. Κυκλοφοριακό, έλλειψη πρασίνου, νέφος. Σαν αναπόσπαστο κομμάτι της Δυτικής Αττικής αντιμετωπίζει αυτά τα προβλήματα σε ακόμα μεγαλύτερη έκταση, μια και η Δυτική Αττική γενικά πλήττεται πιο έντονα από την υποβάθμιση. Η Αγία Βαρβάρα δέχεται τις συνέπειες και της αντιλαϊκής πολιτικής, που εκφράζονται στην παιδεία, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, τη συρρίκνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας".

Κάνοντας τον απολογισμό της τετραετίας, που πέρασε καταλογίζει στην απερχόμενη δημοτική αρχή ότι: "Μετέτρεψε το δήμο σε έναν φορομπηχτικό μηχανισμό. Χαρακτηρίστηκε από αδιαφάνεια. Συγκεντρώθηκαν οι εξουσίες στα χέρια του δημάρχου. Κατάργησε τη διαπαραταξιακή επιτροπή. Δεν έκανε κανένα έργο πνοής. Και σε κάθε περίπτωση να μην ξεχνάμε ότι στο κέντρο της προσοχής του δήμου πρέπει να είναι ο λαός. Οσο πράσινο κι αν του προσφέρεις, αν ο λαός πεινάει δε θα είναι αξιοπρεπής και ευτυχισμένος και η δημοτική αρχή που δε θα έχει αγωνιστεί για το βιοτικό επίπεδό του θα είναι μια αποτυχημένη δημοτική αρχή, όπως είναι η σημερινή".

Η συμμετοχή και η δημοκρατία στα δημοτικά δρώμενα είναι ένα θέμα που έντονα απασχολεί τη "Δημοκρατική Συνεργασία" και για το οποίο ο Ν. Καραβασίλης, τονίζει: "Παλεύουμε για την αποκατάσταση της συμμετοχής και της δημοκρατίας στα δημοτικά δρώμενα. Το πρόγραμμά μας στηρίζεται πάνω απ' όλα στην κινητοποίηση των πολιτών, στη συσπείρωσή τους, στην κοινή διεκδίκηση. Ετσι, θα παλέψουμε για θεσμοθετημένους τρόπους συμμετοχής των πολιτών, αναβάθμιση του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου, των παρατάξεων και των μαζικών φορέων, για δήμο ανοιχτό σε όλους τους δημότες, για εφαρμογή της απλής αναλογικής σε όλα τα επίπεδα. Αυτά αγνοήθηκαν από τη σημερινή δημοτική αρχή".

Ετσι, μαζί με τους δημότες η "Δημοκρατική Συνεργασία", όπως σημειώνει ο υποψήφιος δήμαρχος, θα διεκδικήσει: Κατοχύρωση της διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας, διπλασιασμό του 2,5% για την ΤΑ από τον προϋπολογισμό. Επιστροφή των παρακρατηθέντων φόρων από το κράτος. Στην Αγία Βαρβάρα για παράδειγμα χρωστάνε 3,5 δισ. δραχμές, δάνεια άτοκα ή χαμηλότοκα, μείωση δημοτικών τελών, κατάργηση του ΤΑΠ, κατάργηση των δημοτικών επιχειρήσεων που υποκαθιστούν το ρόλο του δήμου κ.ά.

Ανάσα ποιότητας

Αναφερόμενος σε ορισμένους από τους άμεσους στόχους πάλης, που συνδέονται με τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών, ο υποψήφιος δήμαρχος σημειώνει: "Υπάρχουν χώροι που μπορούν να αξιοποιηθούν και να δώσουν ανάσα στην πόλη, όπως το όρος Αιγάλεω, το Κακοσούλι, τα Ριμινίτικα, η Αποστολική Διακονία, το Δρομοκαϊτειο, η Αγία Μαρίνα, το Γ νεκροταφείο. Πρέπει να γίνουν έργα όπως αθλητικό - πολιτιστικό κέντρο στη θέση νταμάρια, προστασία και ανάπλαση του βουνού, ένταξη στο σχέδιο πόλης των αυθαιρέτων στο Κακοσούλι, αθλητικό κέντρο στα Ριμινίτικα, αναπλάσεις και παιδικές χαρές, κατασκευή κολυμβητηρίου, διανοίξεις οδών, ανάπλαση του χώρου του νοσοκομείου Δυτικής Αττικής, σύνδεση του βουνού με τον κεντρικό ιστό της πόλης, δημιουργία δικτύων πεζοδρόμων, αντιπλημμυρικά έργα. Ακόμα, να υπογειοποιηθούν οι πυλώνες της ΔΕΗ, να εφαρμοστεί μελέτη για τη λύση του κυκλοφοριακού, σειρά μέτρων για καθαρή πόλη κ.ά.".

Ιδιαίτερη θέση στο πρόγραμμα της "Δημοκρατικής Συνεργασίας" έχουν η νεολαία, οι γυναίκες, η τρίτη ηλικία, οι Τσιγγάνοι, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, η υγεία - πρόνοια κ.ά. Ο συνδυασμός προτείνει τη δημιουργία "Κέντρου Μελέτης Τσιγγάνικης Φυλής", το οποίο θα ασχολείται με τη γλώσσα, τα ήθη, τα έθιμα, τη μουσική, τις τέχνες γενικότερα της φυλής, ενώ, παράλληλα θα διαθέτει κοινωνική υπηρεσία που θα στηρίζει την τσιγγάνικη οικογένεια και θα πολεμά διαχωριστικές γραμμές.

Για τη νεολαία η "ΔΣ" δεσμεύεται ότι θα αγωνιστεί για σταθερή δουλιά για όλους με δικαιώματα, για ένα δήμο που θα δημιουργεί στην πόλη συνθήκες - κίνητρα για ερασιτεχνική δημιουργία. Επίσης, προτείνεται η δημιουργία κέντρου νεολαίας και τέχνης, συμβουλευτικός σταθμός για μια σειρά ζητήματα, συμβούλιο νεολαίας, ενιαία δωδεκάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, κατάργηση του αντιεκπαιδευτικού νόμου, ολιγάριθμα τμήματα μαθητών, κατασκευή νέων αιθουσών, δημιουργία σχολικών βιβλιοθηκών, φύλαξη των σχολείων με κονδύλια του υπουργείου, αύξηση των δαπανών για την παιδεία κ.ά.

Για τις γυναίκες προτείνεται η δημιουργία κέντρου οικογενειακού προγραμματισμού και μητρότητας, η ίδρυση γραφείου ενημέρωσης, η συγκρότηση επιτροπής ισότητας των γυναικών κ.ά. Για την τρίτη ηλικία, η αναβάθμιση της λειτουργίας του ΚΑΠΗ με την οικονομική στήριξη του κράτους, η άμεση δημιουργία και λειτουργία του ΚΑΠΗ στην Κάτω Αγία Βαρβάρα, το συντονισμό των δραστηριοτήτων τους με κρατικούς φορείς κ.ά.

Για τους εργαζόμενους η "Δημοκρατική Συνεργασία" δεσμεύεται για την αποκατάσταση της σχέσης του δήμου με τα θεσμοθετημένα όργανά τους, για την καταγραφή των ανέργων, ότι θα αγωνιστεί για να μην εφαρμοστούν τα ΤΣΑ, για να σταματήσει ο θεσμός των εκτάκτων, για να επανασυσταθεί η διαπαραταξιακή επιτροπή, να υπάρξει διαφάνεια στις μετατάξεις - μεταθέσεις, καμία αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων του δήμου κ.ά.

Για την υγεία και την πρόνοια οι προτάσεις της "Δημοκρατικής Συνεργασίας" αφορούν σε: Μετεγκατάσταση του ΙΚΑ σε κτίριο εξοπλισμένο, με όλες τις ειδικότητες γιατρών. Λειτουργία και διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ. Διάθεση σε 24ωρη βάση ασθενοφόρου του Δήμου. Δημιουργία σταθμού πρώτων βοηθειών. Διατήρηση και αναβάθμιση του ΠΙΚΠΑ. Αύξηση του αριθμού των βρεφονηπιακών σταθμών. Δημιουργία συμβουλευτικών κέντρων και συνεργασία τους με μαζικούς και κοινωνικούς φορείς κ.ά.

"ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ"
Εκανε την Αγία Βαρβάρα πόλη!

Ζωντανός απολογισμός από το λαό για την προσφορά του συνδυασμού στο δήμο και τους δημότες

Ζουν στην Αγία Βαρβάρα, από τότε που αυτή ήταν "κατσικότοπος". Την είδαν να αλλάζει. Να μεταμορφώνεται σε πόλη. Βίωσαν όλη της την πορεία και σήμερα, μιλώντας για όλα, έχουν να πουν παρά πολλά. Τους συναντήσαμε στο καφενείο του Στάθη, στην Ανω Αγία Βαρβάρα και μας μίλησαν για την πόλη τους, τα προβλήματα, τα αιτήματά τους και πώς αυτά αντιμετωπίστηκαν από τη δημοτική αρχή.

Τη συζήτηση ανοίγει ο Δ. Κατούφας, ξεκινώντας από παλιά: "Στη δεκαετία του '70, η Αγία Βαρβάρα ήταν κατσικότοπος. Δεν υπήρχαν δρόμοι, αποχέτευση, όταν έβρεχε, πλημμύριζε ο τόπος. Το 1975 τα ηνία του Δήμου ανέλαβε η "Δημοκρατική Συνεργασία". Ο αείμνηστος Μήτρος Σουλιμιώτης. Τότε άρχισε η πόλη να μεταμορφώνεται σε πραγματική πόλη. Γίνανε δρόμοι για να πάει αυτοκίνητο σε κάθε σπίτι. Σκεπάστηκαν τα δύο ρέματα, φτιάξαμε γήπεδο, έγινε η αποχέτευση, πλατείες, ωδείο, κινηματογράφος, χώροι άθλησης, δεξαμενή για πότισμα και πυρόσβεση, υδροδότηση. Ολα, όμως, με αγώνες και συγκρούσεις. Χωρίς να επιβληθούν στους κατοίκους χαράτσια. Με αγώνες και μπροστάρη τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο...".

Τον διακόπτει ο Κ. Κρομμύδας και μας λέει: "Η πλατεία Εθνικής Αντίστασης, που ήταν καημός για τους αντιστασιακούς, έγινε από τη "Δημοκρατική Συνεργασία", ήταν αίτημά μας και υλοποιήθηκε. Τι να πούμε για εκείνη τη δημοτική αρχή, τι παράπονο να έχουμε, αφού ήταν πάντα μπροστά στους αγώνες μας;".

"Τέτοια ...λάθη, όμως, δεν τα κάνει η σημερινή δημοτική αρχή", συμπληρώνει ειρωνικά από το διπλανό τραπέζι ο Π. Νικολόπουλος και συνεχίζει: "Σήμερα οι δήμαρχοι "εκσυγχρονίστηκαν". Δεν κατεβαίνουν στους δρόμους μαζί με το λαό, γίνανε κομψοί, αλλά τέτοιους δημάρχους εμείς δεν τους θέλουμε".

Το λόγο παίρνει ο Ευστ. Στεφανίδης, για να μας εκφράσει τη δυσαρέσκειά του από τη σημερινή δημοτική αρχή: "Δεν είναι καθόλου ικανοποιημένος... να, εδώ μπροστά από το καφενείο, στην Π. Π. Γερμανού γίνονται πολλά ατυχήματα, έχει κίνηση, αφού είναι ο μοναδικός δρόμος που ανεβαίνει στην Ανω Αγία Βαρβάρα. Διαμαρτυρηθήκαμε πολλές φορές, αλλά η απάντηση από το δήμο ήταν "δεν μπορώ να κάνω τίποτα", γιατί είναι αρμοδιότητα του ΥΠΕΧΩΔΕ. Εντάξει. Αλλά ούτε μια επιστολή, ούτε να μεταφέρει το αίτημά μας; Αυτό τουλάχιστον μπορούσε να το κάνει. Επειτα, η συγκοινωνία αργεί, μία ώρα περιμένουμε να περάσει. Οι φόροι μεγάλοι, πρέπει να είμαστε δεύτεροι μετά την Αθήνα... και έργα δε βλέπουμε. Και το μεγάλο παράπονό μας, ποτέ ο δήμος δε μας συμπαραστάθηκε στους αγώνες, δεν καταδίκασε την κυβερνητική πολιτική που οδηγεί εμάς τους συνταξιούχους στην ανέχεια, ούτε όταν άνανδρα χτύπησαν τα ΜΑΤ τους συνταξιούχους".

Πώς να πάρει θέση ο δήμος, αφού, όπως καταγγέλλει ο Θ. Ρωσσέτος, "εκφράζει αυτήν την πολιτική, μια πολιτική καταστροφική για μας, ανέφεραν ορισμένα οι άλλοι, να πω κι εγώ ότι στο ΙΚΑ έχει σοβαρές ελλείψεις γιατρών, το ΠΙΚΠΑ που όλος ο κόσμος πάει τα παιδιά του για εμβόλια δωρεάν καταργείται, πού είναι ο δήμος σε όλα αυτά; Πότε πήρε θέση;". Την κουβεντούλα μας κλείνει ο Γ. Λυμπέρης, τονίζοντας: "Θα μπορούσε επίσης να αξιοποιήσει τους χώρους γύρω από την Αγία Βαρβάρα, να πάρουμε μια ανάσα, θα μπορούσε να κάνει πολλά, πάρα πολλά, αν ήταν μια πραγματική δημοτική λαϊκή αρχή. Δεν το έκανε, όμως".

Και καταλήγει, μιλώντας εκ μέρους όλων, που δείχνουν ότι συμφωνούν, κουνώντας συγκαταβατικά, επιδοκιμαστικά τα κεφάλια τους: "Γι' αυτό στηρίζουμε τη "Δημοκρατική Συνεργασία", τη γνωρίσαμε στην πράξη, είναι η μόνη που θα αγωνιστεί για την αντιμετώπιση, τόσο των τοπικών, όσο και των γενικότερων προβλημάτων. Τη στηρίζουμε για να έχουμε δήμο μαχητή, διεκδικητικό, στο πλευρό μας, σε κάθε μας πρόβλημα"...

ΠΙΚΠΑ
Κωφεύει ο δήμος στην κατάργησή του

Η παιδίατρος Κατερίνα Μουρτζοπούλου επισημαίνει στο "Ρ" τις τραγικές συνέπειες που θα έχει για τους κατοίκους της περιοχής το κλείσιμο του ΠΙΚΠΑ

Ανεξίτηλα θα μείνουν τα σημάδια στην Αγία Βαρβάρα από την κατάργηση του ΠΙΚΠΑ - όπως προβλέπει ο αντιλαϊκός νόμος της κυβέρνησης - αφού αυτό έχει αφήσει τη σφραγίδα του στην πόλη στον τομέα της ιατροκοινωνικής πρόνοιας. Δεκάδες χιλιάδες είναι εκείνοι, κάτοικοι και μη της Αγίας Βαρβάρας, που δέχτηκαν τη βοήθεια του ιδρύματος. Οι εργαζόμενες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποιούν ότι αν το ΠΙΚΠΑ σταματήσει να επιτελεί το έργο του, οι συνέπειες θα είναι τραγικές. Δυστυχώς, τους φόβους και τις ανησυχίες τους δε συμμερίστηκε ο δήμος. Οσες φορές κι αν απευθύνθηκαν, οι κραυγές αγωνίας τους προσέκρουσαν σε "ώτα μη ακουόντων"...

Στο ΠΙΚΠΑ της Αγίας Βαρβάρας συναντηθήκαμε με την παιδίατρο Κατερίνα Μουρτζοπούλου,η οποία ανέφερε συνοπτικά τη δραστηριότητα του ιδρύματος: "Το ΠΙΚΠΑ από την ίδρυσή του εφάρμοζε πρωτοποριακούς θεσμούς, όπως της ανάδοχης οικογένειας, της υποστήριξης οικογένειας και παιδιού, της επισκέπτριας υγείας. Πάμε σε όποιο σπίτι υποψιαζόμαστε ότι υπάρχει πρόβλημα και βοηθάμε να λυθεί. Εκτός αυτού η δραστηριότητά του έχει να κάνει με διατροφή παιδιών σε ειδικές εστίες, με κινητές μονάδες σε απομακρυσμένα μέρη για εμβολιασμούς, αγωγή υγείας, τεστ ΠΑΠ, μαζικούς εμβολιασμούς κ.ά. Επιτελεί ένα έργο ζωής".

Στην Αγία Βαρβάρα το ΠΙΚΠΑ παρέχει πρωτοβάθμια υγεία, δωρεάν, σε όλους τους κατοίκους, ακόμα και των γύρω δήμων, χωρίς να απαιτείται αυτοί να είναι ασφαλισμένοι ή καταγραμμένοι σε μητρώα. Πολλές φορές οι εργαζόμενες του ιδρύματος χτύπησαν πόρτες, που υποψιάζονταν ότι έκρυβαν ένα σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα. Πολλές φορές ανέλαβαν πρωτοβουλίες χωρίς να υπολογίσουν κόπο και χρόνο, όπως πριν τρία χρόνια που εμβολίασαν τους Τσιγγάνους στον Ασπρόπυργο, όπως ο εμβολιασμός των μαθητών της Γ Γυμνασίου σε Χαϊδάρι και Αγία Βαρβάρα.

"Ανησυχούμε - επισημαίνει η Κατερίνα Μουρτζοπούλου - ότι αυτό το έργο δε θα μπορούμε να το επιτελούμε για πολύ. Ομως επιμένουμε ότι το ΠΙΚΠΑ είναι απαραίτητο, αλλιώς οι συνέπειες θα είναι τραγικές, ποιος θα εμβολιάζει όλους αυτούς τους ανθρώπους; Τα πρωτοβάθμια κέντρα υγείας που μέχρι σήμερα δεν έχει λειτουργήσει κανένα; Ποιος θα είναι υπεύθυνος για τις επιδημίες που θα ξεσπάσουν; Γιατί σκορπάνε ένα έμπειρο, εξειδικευμένο προσωπικό; Το ΠΙΚΠΑ δεν τους κοστίζει δραχμή, ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετούν;".

Τη ρωτήσαμε αν έχουν απευθυνθεί στον δήμαρχο, αν έχουν καταθέσει εκεί τα αιτήματά τους και μας απαντά: "Ναι, τα καταθέσαμε, αλλά ο νυν δήμαρχος ο κ. Μίχος, ανεπίσημα, μας είπε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Φανταστείτε ότι ζητήσαμε και από γονείς να υπογράψουν ένα ψήφισμα συμπαράστασης, ξέρετε τι μας είπαν; Δεν μπορούμε γιατί φοβόμαστε! Γιατί φοβούνται; Γιατί, για παράδειγμα, δε θα μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους στις κατασκηνώσεις του δήμου, γιατί φοβούνται ότι αν το κάνουν ο δήμος θα τους χτυπήσει όπου μπορεί, γι' αυτό".

Καταλήγοντας η γιατρός σημειώνει: "Κάνουμε έκκληση σε όλους να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, για να μη χάσει το χαρακτήρα του το ΠΙΚΠΑ. Και δε φωνάζουμε γιατί θα χάσουμε τη δουλιά μας, όπως βιάστηκαν να μας κατηγορήσουν πολλοί. Εμείς σαν εργαζόμενοι είμαστε εξασφαλισμένοι. Φωνάζουμε, γιατί το έργο του ΠΙΚΠΑ είναι αναντικατάστατο κι αυτό το ξέρουν καλύτερα οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής".

Αναπόσπαστο κομμάτι της Δυτικής Αττικής, δε θα μπορούσε παρά και η Αγία Βαρβάρα να "μολυνθεί" από τη γάγγραινα της υποβάθμισης που κατατρώει την ευρύτερη περιοχή. Κι αυτό γίνεται ορατό, ακόμα και σ' αυτόν που πρώτη φορά επισκέπτεται το δήμο. Ενα δήμο με ιδιαιτερότητες, αφού συμβιώνουν σ' αυτόν διαφορετικές πληθυσμιακές ομάδες, ένα δήμο που ασφυκτιά, που κάθε γωνιά του "φωνάζει" για ένα διαφορετικό πρόβλημα που απαιτεί μια διαφορετική λύση.

Η Αγία Βαρβάρα, όμως, είναι κι ένας δήμος με έντονα τα σημάδια από ένα ένδοξο παρελθόν, που σημαδεύτηκε από τα 20 χρόνια, που στο πηδάλιο του δήμου βρέθηκε η "Δημοκρατική Συνεργασία". Εργα πνοής, που έγιναν σ' αυτά τα 20 χρόνια είναι ακόμα εκεί, αδιάψευστοι μάρτυρες του τι μπορεί να πετύχει μια δημοκρατική λαϊκή δημοτική αρχή, που μαζί με το λαό αγωνίστηκε για να αλλάξει το πρόσωπο της πόλης.

Εκεί, όμως, είναι και τα "έργα" της δημοτικής αρχής των τελευταίων τεσσάρων χρόνων, μάρτυρες των τραγικών συνεπειών, που μπορεί να έχει για μια πόλη και τους κατοίκους της μια δημοτική αρχή που εντάσσει τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη λογική της διαχείρισης, της ιδιωτικοποίησης. Μια δημοτική αρχή κι ένας δήμαρχος, που κατάφεραν μέσα σε λίγο διάστημα ν' αποσπάσει ο δήμος πολλές ...πρωτιές στη φορομπηχτική πολιτική σε βάρος των δημοτών.

Η υψηλή φορολογία, βέβαια, κάθε άλλο παρά εξασφάλισε πόρους για την ανάπτυξη του δήμου. Είναι ενδεικτικό ότι ενώ τα χρήματα των τελών που εισπράχτηκαν από τους δημότες ξοδεύτηκαν ακόμα και για να αγοραστούν ...σπόροι που εσωκλείστηκαν σε φακελάκια και στάλθηκαν ταχυδρομικώς στους δημότες, ή για τις πολυτελείς εκδόσεις ..."απολογισμού" που δωρεάν μοιράστηκαν, χάριν της προεκλογικής καμπάνιας του δημάρχου, η απόκτηση αναγκαίου μηχανολογικού εξοπλισμού για το δήμο εξασφαλίστηκε με δάνειο 150 εκατομμυρίων δραχμών!

Μόνο η ταμπέλα έμεινε στο σπίτι, στη συμβολή των οδών Π. Πολεμιστλών κ

Μόνο η ταμπέλα έμεινε στο σπίτι, στη συμβολή των οδών Π. Πολεμιστών και Καλατζάκου, να θυμίζει ότι προορίζεται για κέντρο Λόγου και Τέχνης

Ρεπορτάζ:

Βάσω ΝΙΕΡΗ

Η πλατεία Ελευθερίας είναι ένα από τα πολλά έργα της "Δημοκρατικής Συνεργασίας", που καπηλεύεται η νυν δημοτική αρχή, παρουσιάζοντάς τα ως δικά της

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, Νίκος Καραβασίλης

Απο αριστερά, οι Δ. Κατούφας, Θ. Ρωσσέτος, Κ. Κρομμύδας. Ευσ. Στεφανίδης και Γ. Λυμπέρης. Μας μίλησαν για όλα και κυρίως για την προκλητική αδιαφορία, με την οποία η δημοτική αρχή τους αντιμετώπισε

Από τη συζήτηση με την παιδίατρο του ΠΙΚΠΑ Αγίας Βαρβάρας, Κατερίνα Μουρτζοπούλου



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ