Σάββατο 10 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αναπόσπαστο κομμάτι της Δυτικής Αττικής, δε θα μπορούσε παρά και η Αγία Βαρβάρα να "μολυνθεί" από τη γάγγραινα της υποβάθμισης που κατατρώει την ευρύτερη περιοχή. Κι αυτό γίνεται ορατό, ακόμα και σ' αυτόν που πρώτη φορά επισκέπτεται το δήμο. Ενα δήμο με ιδιαιτερότητες, αφού συμβιώνουν σ' αυτόν διαφορετικές πληθυσμιακές ομάδες, ένα δήμο που ασφυκτιά, που κάθε γωνιά του "φωνάζει" για ένα διαφορετικό πρόβλημα που απαιτεί μια διαφορετική λύση.

Η Αγία Βαρβάρα, όμως, είναι κι ένας δήμος με έντονα τα σημάδια από ένα ένδοξο παρελθόν, που σημαδεύτηκε από τα 20 χρόνια, που στο πηδάλιο του δήμου βρέθηκε η "Δημοκρατική Συνεργασία". Εργα πνοής, που έγιναν σ' αυτά τα 20 χρόνια είναι ακόμα εκεί, αδιάψευστοι μάρτυρες του τι μπορεί να πετύχει μια δημοκρατική λαϊκή δημοτική αρχή, που μαζί με το λαό αγωνίστηκε για να αλλάξει το πρόσωπο της πόλης.

Εκεί, όμως, είναι και τα "έργα" της δημοτικής αρχής των τελευταίων τεσσάρων χρόνων, μάρτυρες των τραγικών συνεπειών, που μπορεί να έχει για μια πόλη και τους κατοίκους της μια δημοτική αρχή που εντάσσει τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη λογική της διαχείρισης, της ιδιωτικοποίησης. Μια δημοτική αρχή κι ένας δήμαρχος, που κατάφεραν μέσα σε λίγο διάστημα ν' αποσπάσει ο δήμος πολλές ...πρωτιές στη φορομπηχτική πολιτική σε βάρος των δημοτών.

Η υψηλή φορολογία, βέβαια, κάθε άλλο παρά εξασφάλισε πόρους για την ανάπτυξη του δήμου. Είναι ενδεικτικό ότι ενώ τα χρήματα των τελών που εισπράχτηκαν από τους δημότες ξοδεύτηκαν ακόμα και για να αγοραστούν ...σπόροι που εσωκλείστηκαν σε φακελάκια και στάλθηκαν ταχυδρομικώς στους δημότες, ή για τις πολυτελείς εκδόσεις ..."απολογισμού" που δωρεάν μοιράστηκαν, χάριν της προεκλογικής καμπάνιας του δημάρχου, η απόκτηση αναγκαίου μηχανολογικού εξοπλισμού για το δήμο εξασφαλίστηκε με δάνειο 150 εκατομμυρίων δραχμών!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ