ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 1 Δεκέμβρη 1998
Σελ. /36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ
"... νέας Ανάστασης χτυπάει καμπάνα... "

Μέγα πλήθος παρά το τσουχτερό κρύο και το χιονόνερο

Οταν χιλιάδες αγωνιστές ταξιδεύουν παρέα με τις αναμνήσεις, αλλά και μια απόφαση για συνέχεια του αγώνα που επιβεβαιώνουν στην καθημερινή ζωή τους, πενήντα έξι χρόνια μετά, για ν' ανταμώσουν στην ιστορική γέφυρα του Γοργοπόταμου, η κακοκαιρία δεν μπορεί να χαλάσει τα σχέδιά τους. Η βροχή και το τσουχτερό κρύο μπορεί να "λυγίσει" για λίγο μόνο τα κουρασμένα τους κορμιά. Οι αγέραστες ψυχές ξαμολιούνται στην Οίτη και τα γύρω βουνά, χάνονται μέσα στην αντάρα και ψάχνουν τα παλιά τους λημέρια, για να συναντηθούν με τους αθάνατους ήρωες της Αντίστασης και να τους τιμήσουν με τον τρόπο που μόνο αυτοί ξέρουν...

Το πρωί της Κυριακής χιλιάδες ήταν οι αγωνιστές και αγωνίστριες, που συναντήθηκαν στην ηρωική ανταρτομάνα Ρούμελη, την πατρίδα του Διαμαντή, του Αρη Βελουχιώτη, του Ανάποδου, του Κρόνου, του Φίτσιου και τόσων άλλων παιδιών που έδωσαν τα νιάτα τους για το λαό. Συναντήθηκαν στο Γοργοπόταμο, για να γιορτάσουν τη λάμψη της ανατίναξης, που "φώτισε" τις συνειδήσεις των φιλελεύθερων λαών, που έδωσε θάρρος κι ελπίδα για τη λευτεριά. Για ν' αποδώσουν φόρο τιμής στους μαχητές, που συμμετείχαν στην επιχείρηση, στους πατριώτες που εκτελέστηκαν εκεί από τους κατακτητές, στον πρωτοκαπετάνιο τους Αρη Βελουχιώτη. Και να δώσουν υπόσχεση συνέχισης του αγώνα για τη δικαίωση των ιδανικών τους.

Τα παλικάρια στέκονταν με υψωμένες τις σημαίες, καθ' όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης, αγνοώντας το κρύο και τη βροχή που έπεφτε ασταμάτητα. Και τα μάτια τους δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυα στη λέξη "αθάνατοι", που ακουγόταν συνεχώς, μα και να κρύψουν την περηφάνια τους, όταν όλοι μαζί φώναζαν "Ζήτω η Εθνική Αντίσταση. Ζήτω το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ".

"Υψιστο καθήκον"

Στο ιστορικό της ανατίναξης του Γοργοπόταμου αναφέρθηκε αναλυτικά εκ μέρους της ΠΕΑΕΑ ο Δ. Κάιλας, που ήταν και ο κεντρικός ομιλητής. Για να σημειώσει στη συνέχεια πως εκείνη η κοινή επιχείρηση των ανταρτοομάδων "έμελλε να είναι και η τελευταία". "Γιατί, συνέχισε, οι Αγγλοι σύνδεσμοι δεν ήταν παρά πράκτορες εντεταλμένοι να σπείρουν τη διχόνοια ανάμεσα στους αγωνιζόμενους Ελληνες, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους τότε και τους μελλοντικούς σκοπούς τους". "Η βρετανική κυβέρνηση του Τσώρτσιλ, αλλά όπως διδάσκει η ιστορία και οι προηγούμενες και οι επόμενες βρετανικές κυβερνήσεις, είχαν δώσει τις απαραίτητες εντολές στους εκπροσώπους τους στην Ελλάδα ν' αρχίσουν δουλιά και το πρώτο κατόρθωμά τους ήταν η αισχρή παραχάραξη της αλήθειας", υπογράμμισε αναφερόμενος στο γεγονός ότι μια μέρα ύστερα από την ανατίναξη, οι εγγλέζικοι ραδιοσταθμοί απέδιδαν την επιτυχημένη επιχείρηση μόνο στους Αγγλους σαμποτέρ και στον ΕΔΕΣ, αποσιωπώντας εντελώς ακόμα και τη συμμετοχή του ΕΛΑΣ στην επιχείρηση. "Ετσι, έθεσαν ένα από τα πρώτα λιθάρια για το διχασμό και τον εμφύλιο πόλεμο, που από τότε σχεδίαζαν", τόνισε ο Δ. Κάιλας.

Ομως, όπως ο ίδιος επισήμανε, "άλλαξαν οι καιροί, άλλαξαν τα αφεντικά. Η υποτέλεια, όμως, παραμένει και αυτός ακριβώς είναι ο στόχος που πρέπει κάθε πατριώτης να σημαδεύει. Η εξάλειψη της υποτέλειας είναι ύψιστο καθήκον, τώρα μάλιστα που έχει δημιουργηθεί μια καινούρια πολύ δύσκολη κατάσταση και χρειάζονται συντονισμένες, οργανωμένες προσπάθειες από όλους τους λαούς, εναντίον των οποίων στρέφονται οι προσπάθειες των πολυεθνικών, αλλά και των ντόπιων, κάθε χώρας, μονοπωλίων", τόνισε. Παράλληλα, ο Δ. Κάιλας ζήτησε την καθιέρωση της 9ης του Μάη σαν ημέρα Εθνικής Αντίστασης, όπως έχουν διακηρύξει η ΠΕΑΕΑ και οι άλλες οργανώσεις αντιστασιακών. Παράλληλα, ζήτησε από την κυβέρνηση την υλική και ηθική αποκατάσταση των αντιστασιακών, που δε φρόντισε ποτέ να ολοκληρώσει, ενώ τόνισε πως θα πρέπει να απαιτήσει το κατοχικό δάνειο και τις επανορθώσεις απ' τη Γερμανία.

Την εκδήλωση χαιρέτισε και ο πρόεδρος της Κοινότητας Γοργοπόταμου Κ. Παρηγόρης, ο οποίος, μιλώντας για τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης αναφέρθηκε σε "ανθρώπους που απέδειξαν πως η λευτεριά δε χαρίζεται, αλλά καταχτιέται με της καρδιάς το πύρωμα και με αίμα".

Μετά τις ομιλίες, με το ψήφισμά που διαβάστηκε, οι αντιστασιακοί ζητούν απ' την κυβέρνηση να σταματήσει η διαστρέβλωση της αλήθειας σχετικά με την ΕΑΜική Αντίσταση, να καθιερωθεί η διδασκαλία της Εθνικής Αντίστασης στα σχολεία, ενώ καταγγέλλουν την αντιλαϊκή και αντεργατική φορολογική πολιτική της κυβέρνησης.

Στο τέλος της εκδήλωσης κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο το ΚΚΕ,η ΚΝΕ,η Κεντρική Διοίκηση της ΠΕΑΕΑ, η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Συνταξιούχων Ανάπηρων και Θυμάτων Εθνικής Αντίστασης, η Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων - Ανάπηρων - Θυμάτων Εθνικής Αντίστασης,η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Φίλων της ΕΠΟΝ, η Πανελλήνια Ενωση Κρατουμένων Μακρονήσου, η Πανελλήνια Ενωση Τραυματιών Θυμάτων περιόδου 1945 - 1949, η Πανελλήνια Ενωση Αξιωματικών - Αντιστασιακών ΕΛΑΣ όλων των όπλων και η Ενωση Θυμάτων Κατοχής ο "Φοίνικας" και πλήθος παραρτημάτων της ΠΕΑΕΑ.

ΚΚΕ
Επείγον καθήκον το Μέτωπο

Αποσπάσματα από το χαιρετισμό του Δ. Κουτσούμπα

Στη συνέχεια του αγώνα σήμερα από τις γενιές που "γέννησε" η Αντίσταση, αναφέρθηκε στο σύντομο χαιρετισμό του, εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ ο Δημήτρης Κουτσούμπας,μέλος του ΠΓ.

"Η υπόσχεση για συνέχεια του αγώνα που δόθηκε, μισό αιώνα πριν σε τούτα τα βουνά, είπε ο Δ. Κουτσούμπας, περνάει σήμερα μέσα από την υλοποίηση στη ζωή της πρότασης του ΚΚΕ, που φέτος έκλεισε τα 80 χρόνια τιμημένης ύπαρξης και δράσης". "Η πρόταση του Κόμματος για την οικοδόμηση του αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού δημοκρατικού μετώπου πάλης στην προοπτική του σοσιαλισμού είναι μια ολότελα διαφορετική, ενωτική, ταξική, και παλλαϊκή, πατριωτική, αλλά και βαθιά διεθνιστική, σύγχρονη και ρεαλιστική διέξοδος στα σημερινά αδιέξοδα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας", τόνισε ο ομιλητής και συνέχισε: "Αυτός είναι ο πραγματικός μονόδρομος και όχι η ΟΝΕ, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Αυτός είναι ο μονόδρομος όχι μόνο των εργαζομένων, αλλά κάθε πολιτικού σχηματισμού, που θα ήθελε να απαντήσει ουσιαστικά από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων στις προκλήσεις της εποχής. Η πρόταση πάλης και προοπτικής που προβάλλει το ΚΚΕ είναι ρεαλιστική, γιατί είναι δίκαιη, αντικειμενικά δυνατή και ιστορικά αναγκαία".

"Η συγκρότηση του Μετώπου, κατέληξε ο Δ. Κουτσούμπας, αποτελεί άμεσο πολιτικό καθήκον και στόχο. Είναι επείγον καθήκον τόσο για τους κομμουνιστές, που έχουν στόχο τους το σοσιαλισμό, όσο και για όλους εκείνους που θέλουν να ανακόψουν τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα. Ολοι αυτοί μπορούν να ενωθούν μέσα στο Μέτωπο. Ο αγώνας του θα δείξει και θα πείσει ότι η αλλαγή που χρειάζεται ο πολύπαθος τόπος μας είναι ριζική.Η συγκρότηση του Μετώπου θα δώσει τη δυνατότητα να δοκιμάσει ο λαός τις δυνάμεις του, βαδίζοντας στο μόνο δρόμο που του δίνει προοπτική και μέλλον".

Η ΚΝΕ

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε, εκ μέρους του ΚΣ της ΚΝΕ, ο Πέτρος Αλέπης, ο οποίος τόνισε πως οι νέοι κομμουνιστές νιώθουν πραγματικά δέος μπροστά στους ήρωες της Εθνικής Αντίστασης και το μόνο που θέλουν είναι να μοιάσουν σ' αυτούς, που, για τη λευτεριά και την ανεξαρτησία της χώρας μας, δε δίστασαν να θυσιάσουν ακόμα και τη ζωή τους. "Η ΚΝΕ εμπνέεται από τους ήρωες που στη δύσκολη ώρα, δεν έσκυψαν το κεφάλι, δεν το έβαλαν στα πόδια, όπως τους προέτρεπαν οι γνωστοί οσφυοκάμπτες". Και εξέφρασε την οργή των νέων παιδιών, που δεν περιμένουν να διδαχτούν την ιστορία της Εθνικής Αντίστασης και της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοπόταμου απ' τα σχολεία, αφού "κάποιοι "σωτήρες" φρόντισαν να την παραχαράξουν, να τη διαστρεβλώσουν". Τόνισε πως το δρόμο στη νεολαία τοδείχνει η δημιουργία του ΕΑΜ και η συσπείρωση γύρω από αυτό της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων αγωνιστών σε εκείνες τις δύσκολες συνθήκες.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Θάφτηκαν στη λάσπη

Στη λάσπη θάφτηκαν οι παραλιακές περιοχές Αγιοκάμπου, Βελίκας και Σωτηρίτσας της Λάρισας όταν, λόγω της προχτεσινής βροχόπτωσης, τα ορμητικά νερά των χειμάρρων "έπνιξαν" τα πάντα. Δεκάδες σπίτια και καταστήματα κατακλύστηκαν και κατέρρευσαν, δρόμοι, δέντρα και κολώνες της ΔΕΗ καταστράφηκαν, αυτοκίνητα κατέληξαν στη θάλασσα και η περιοχή μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο.

Παράλληλα, ο Πηνειός που περνάει μέσα από τη Λάρισα συνεχίζει να απειλεί, καθώς τα νερά "φουσκώνουν". Προχτές και χτες παραπήνειες συνοικίες της πόλης "πνίγηκαν" και πλημμύρισαν με λάσπες αρκετά σπίτια. Από χτες άρχισε η καταγραφή των ζημιών, που άφησε πίσω της η θεομηνία. Στις ανατολικές παραλιακές περιοχές της Λάρισας το μέγεθος της καταστροφής είναι ασύλληπτο. Από τον Αγιόκαμπο μέχρι την Παλουριά ο δρόμος είναι κομμένος. Γέφυρες υποχώρησαν. Τα πάντα "ξεθάφτηκαν".

Οι κοινοτάρχες και οι κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι το μέγεθος της καταστροφής δεν οφείλεται μόνο στη σφοδρή βροχόπτωση, αλλά και σε εγκληματικές ενέργειες εργολάβων και ρίχνουν την ευθύνη στην πολιτεία, που αδιαφόρησε προκλητικά στις προειδοποιήσεις τους για το κακό που θα ερχόταν. Μόλις καταστεί κατοικήσιμη ξανά η περιοχή και γίνει η πλήρης καταγραφή των ζημιών, οι κάτοικοι θα ζητήσουν χρηματοδότηση από το ΥΠΕΧΩΔΕ, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τη Νομαρχία Λάρισας για την αποκατάστασή τους.

Υπουργικά ψεύδη

Να διαστρεβλώσει τις ξεκάθαρες θέσεις του ΚΚΕ στο θέμα των καταστροφικών προτάσεων της "Ατζέντας 2000" και του όρου επανεθνικοποίηση της ΚΑΠ, βάλθηκε ο υπουργός Γεωργίας Γ. Ανωμερίτης, ευελπιστώντας ότι έτσι θα αποπροσανατολίσει του αγρότες.

Ο υπουργός Γεωργίας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο "Βήμα" δήλωσε ψευδώς ανάμεσα σε άλλα ότι "εμφανίζεται το ΚΚΕ να μιλάει για επανεθνικοποίηση της αγροτικής πολιτικής, ταυτιζόμενο δηλαδή με την πιο σκληρή γερμανική άποψη, όπως αυτή εκφράζεται στην Ευρώπη". Ομως το μεγάλο ψέμα και η κοροϊδία των αγροτών που "πιπιλίζει" η κυβέρνηση και τα αστικά ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα είναι ο όρος "επανεθνικοποίηση". Γιατί η χρησιμοποίησή του είναι όχι μόνο αδόκιμη, αλλά αποπροσανατολιστική. Στις καταστροφικές προτάσεις της "Ατζέντας 2000" προτείνεται η δραστική μείωση των κοινοτικών κονδυλίων για τη γεωργία (κατά 25%) και κάλυψη της διαφοράς από τα κράτη - μέλη. Η "πατέντα" αυτή που προτείνουν τα επιτελεία των Βρυξελλών δεν είναι "επανεθνικοποίηση", αλλά συγχρηματοδότηση της ΚΑΠ. Επανεθνικοποίηση της ΚΑΠ όπως την εννοεί το ΚΚΕ σημαίνει επανάκτηση της δυνατότητας στη χώρα μας να χαράζει δική της αγροτική πολιτική. Δηλαδή να καθορίζει η εθνική κυβέρνηση τις ποσότητες παραγωγής κάθε καλλιέργειας, τις τιμές ασφαλείας των αγροτικών προϊόντων, τις επιδοτήσεις στην παραγωγή και στις εξαγωγές, τους δασμούς εισαγωγής για την προστασία της εγχώριας παραγωγής κ. ά. Πουθενά όμως στις σχετικές συζητήσεις, αλλά και στην κυριαρχούσα πρόταση για την αναπροσαρμογή των ιδίων πόρων δε διαφαίνεται έστω και σαν υποψία η δυνατότητα στις εθνικές κυβερνήσεις να χαράζουν δική τους αγροτική πολιτική όχι μόνο στα σύνολό της, αλλά ούτε και σε επιμέρους θέματα. Κι εδώ φαίνεται η διαφορά...

ΑΓΡΟΤΕΣ
Εναρξη αύριο από την Καρδίτσα...

Το πρώτο συλλαλητήριο. Θα ακολουθήσουν κι άλλα

Από την Καρδίτσα ξεκινούν αύριο τα νομαρχιακά αγροτικά συλλαλητήρια στη Θεσσαλία. Η Νομαρχιακή Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, που οργανώνει το συλλαλητήριο, αισιοδοξεί ότι η πρώτη φετινή κινητοποίηση σε νομαρχιακό επίπεδο θα έχει μεγάλη επιτυχία και θα αποτελέσει το έναυσμα για τον πανθεσσαλικό ξεσηκωμό της αγροτιάς. Την επιτυχία εγγυώνται οι αγωνιστικές διαθέσεις των αγροτών του νομού, όπως αναδείχτηκαν και στις μεγάλες περιφερειακές, προειδοποιητικές συγκεντρώσεις - με τη συμμετοχή χιλιάδων αγροτών και εκατοντάδων τρακτέρ - που πραγματοποιήθηκαν στο Λιοντάρι,στονΠαλαμά,στο Προάστειο και στους Σοφάδες.

Στο παγκαρδιτσιώτικο συλλαλητήριο αναμένεται να παρευρεθούν, για να εκφράσουν την ενεργή συμπαράστασή τους προς τους αγωνιζόμενους αγρότες, εργαζόμενοι, μαθητές και εκπρόσωποι πολλών μαζικών φορέων του νομού, ενώ την ίδια μέρα οι επαγγελματοβιοτέχνες και οι έμποροι της πόλης προχωρούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και κλείνουν για δύο ώρες τα καταστήματά τους,αγωνιζόμενοι για την επίλυση των προβλημάτων τους που δημιουργεί η ίδια αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Τα νομαρχιακά παναγροτικά συλλαλητήρια θα συνεχιστούν στις αρχές της ερχόμενης βδομάδας και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 7 Δεκέμβρη στα Τρίκαλα καιτην Τρίτη 8 Δεκέμβρη στη Λάρισα.Και η πάλη της αγροτιάς θα συντονιστεί σε πανθεσσαλικό επίπεδο,όπως έχει αποφασίσει η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα,αν η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου.

Στις επαρχίες και τα χωριά του θεσσαλικού κάμπου περιοδεύουν καθημερινά στελέχη των Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα, ενημερώνοντας τους αγρότες και καλώντας τους να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στις κινητοποιήσεις. Οι αγρότες διεκδικούν την ικανοποίηση συγκεκριμένων αιτημάτων, που αφορούν στην αύξηση των τιμών στα προϊόντα, στη μείωση του κόστους παραγωγής, στη ρύθμιση των χρεών, στην εξασφάλιση συνταξιοδοτικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, στο σταμάτημα των διώξεων και στη νομοθετική ρύθμιση των δικών σε βάρος πάνω από 10.000 αγωνιστών της αγροτιάς.Εχουν δε συνειδητοποιήσει ότι, για να λυθούν τα προβλήματά τους, δεν αρκούν κάποιες δραχμούλες παραπάνω στις τιμές των προϊόντων, αλλά απαιτείται η αλλαγή όλων των κανονισμών της ΕΕ, που πλήττουν καίρια όλες τις καλλιέργειες, η αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την αναθεώρηση της ΚΑΠ και από τις "νέες πολιτικές" στα πλαίσια της "Ατζέντας 2000".

Γι' αυτό και ο αγώνας τους αποσκοπεί στην ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης, η οποία κηρύσσει "ανεπιθύμητους" στην Ελλάδα της ΟΝΕ εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες της χώρας μας.

... και όποιος επιβιώσει

Με ακροατήριο ελάχιστους αγρότες και περισσότερο παράγοντες επηρεασμού των αγροτών, όπως οι βουλευτές, υπάλληλοι του κρατικού μηχανισμού και κομματικοί παράγοντες της Περιφέρειας Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας, σε μια μισοάδεια αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στη Λαμία η σύσκεψη που διοργάνωσε η ΠΑΣΕΓΕΣ και η Περιφέρεια Στερεάς για τους... αγρότες και τα προβλήματά τους, με την παρουσία του "μη εκσυγχρονιστή" νέου υπουργού Γεωργίας Γ. Ανωμερίτη.

Ο υπουργός είχε υποσχεθεί από την προηγούμενη, στη Χαλκίδα, ότι θα έκανε εμπεριστατωμένη αναφορά στα προβλήματα των αγροτών και στις λύσεις τους. Κάτι τέτοιο δεν έγινε. Το μόνο που έκανε ήταν να επαναλάβει πως "μας ενδιαφέρει η παγκοσμιοποίηση, η λειτουργία μας βάσει των κανόνων του ΠΟΕ και οι ευρωπαϊκές πολιτικές". Κοινώς, η καταστροφή της ντόπιας παραγωγής.

Ο υπουργός ανήγγειλε νέα "χειρουργική επέμβαση" στο συνεταιριστικό κίνημα με τον "Συνεταιριστικό Καποδίστρια" και τη συρρίκνωση των Ενώσεων, κατά το "όπου δε λύνεται το πρόβλημα, κόβεται".

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
Τα "αγροτοδικεία" καλά κρατούν

Συλλαλητήριο συμπαράστασης σήμερα

Συλλαλητήριο συμπαράστασης στους 149 αγρότες που δικάζονται σήμερα στο Πρωτοδικείο Ορεστιάδας και διεκδίκησης μια σειράς μέτρων για την προστασία του αγροτικού εισοδήματος και τη στήριξη της μικρομεσαίας αγροτιάς, διοργανώνει στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία της πόλης, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα αγροτών Εβρου. Στη συγκέντρωση αναμένεται να πάρουν μέρος αγρότες από όλα τα χωριά της Περιφέρειας Ορεστιάδας. Μέχρι και σήμερα έχουν οδηγηθεί στα "αγροτοδικεία" περισσότεροι από 350 αγρότες της περιοχής, σε τέσσερις διαφορετικές δίκες, καλούμενοι να απολογηθούν για τη συμμετοχή τους στους μεγαλειώδεις αγώνες του Δεκέμβρη του '96.

Το σημερινό συλλαλητήριο θα αποτελέσει και την απαρχή των νέων αγώνων των αγροτών του Εβρου, απέναντι στην καταστροφική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ. Ηδη στο διεκδικητικό τους πλαίσιο, που διαμορφώθηκε μέσα από συσκέψεις στα χωριά, οι αγρότες απαιτούν από την κυβέρνηση να απορρίψει την "Ατζέντα 2000", να διεκδικήσει κατάργηση των ποσοστώσεων και προστίμων, την αύξηση των κονδυλίων της ΕΕ προς τον αγροτικό τομέα στο ύψος του 60% του σημερινού προϋπολογισμού και μια σειρά μέτρα για την προστασία του αγροτικού εισοδήματος και των προϊόντων.

Ο Δ. Κουτσούμπας

Ο Δ. Κάιλας



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ