Τρίτη 1 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΡΟΤΕΣ
Εναρξη αύριο από την Καρδίτσα...

Το πρώτο συλλαλητήριο. Θα ακολουθήσουν κι άλλα

Από την Καρδίτσα ξεκινούν αύριο τα νομαρχιακά αγροτικά συλλαλητήρια στη Θεσσαλία. Η Νομαρχιακή Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, που οργανώνει το συλλαλητήριο, αισιοδοξεί ότι η πρώτη φετινή κινητοποίηση σε νομαρχιακό επίπεδο θα έχει μεγάλη επιτυχία και θα αποτελέσει το έναυσμα για τον πανθεσσαλικό ξεσηκωμό της αγροτιάς. Την επιτυχία εγγυώνται οι αγωνιστικές διαθέσεις των αγροτών του νομού, όπως αναδείχτηκαν και στις μεγάλες περιφερειακές, προειδοποιητικές συγκεντρώσεις - με τη συμμετοχή χιλιάδων αγροτών και εκατοντάδων τρακτέρ - που πραγματοποιήθηκαν στο Λιοντάρι,στονΠαλαμά,στο Προάστειο και στους Σοφάδες.

Στο παγκαρδιτσιώτικο συλλαλητήριο αναμένεται να παρευρεθούν, για να εκφράσουν την ενεργή συμπαράστασή τους προς τους αγωνιζόμενους αγρότες, εργαζόμενοι, μαθητές και εκπρόσωποι πολλών μαζικών φορέων του νομού, ενώ την ίδια μέρα οι επαγγελματοβιοτέχνες και οι έμποροι της πόλης προχωρούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και κλείνουν για δύο ώρες τα καταστήματά τους,αγωνιζόμενοι για την επίλυση των προβλημάτων τους που δημιουργεί η ίδια αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Τα νομαρχιακά παναγροτικά συλλαλητήρια θα συνεχιστούν στις αρχές της ερχόμενης βδομάδας και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 7 Δεκέμβρη στα Τρίκαλα καιτην Τρίτη 8 Δεκέμβρη στη Λάρισα.Και η πάλη της αγροτιάς θα συντονιστεί σε πανθεσσαλικό επίπεδο,όπως έχει αποφασίσει η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα,αν η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου.

Στις επαρχίες και τα χωριά του θεσσαλικού κάμπου περιοδεύουν καθημερινά στελέχη των Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα, ενημερώνοντας τους αγρότες και καλώντας τους να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στις κινητοποιήσεις. Οι αγρότες διεκδικούν την ικανοποίηση συγκεκριμένων αιτημάτων, που αφορούν στην αύξηση των τιμών στα προϊόντα, στη μείωση του κόστους παραγωγής, στη ρύθμιση των χρεών, στην εξασφάλιση συνταξιοδοτικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, στο σταμάτημα των διώξεων και στη νομοθετική ρύθμιση των δικών σε βάρος πάνω από 10.000 αγωνιστών της αγροτιάς.Εχουν δε συνειδητοποιήσει ότι, για να λυθούν τα προβλήματά τους, δεν αρκούν κάποιες δραχμούλες παραπάνω στις τιμές των προϊόντων, αλλά απαιτείται η αλλαγή όλων των κανονισμών της ΕΕ, που πλήττουν καίρια όλες τις καλλιέργειες, η αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την αναθεώρηση της ΚΑΠ και από τις "νέες πολιτικές" στα πλαίσια της "Ατζέντας 2000".

Γι' αυτό και ο αγώνας τους αποσκοπεί στην ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης, η οποία κηρύσσει "ανεπιθύμητους" στην Ελλάδα της ΟΝΕ εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες της χώρας μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ